Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Podle mě to není utkvělá představa, jen nechce dál jíst/uklízet/oblékat se.
Nebo má jiné vnímání než ty.
Dojedl = on dojedl. Což nemusí znamenat prázdný talíř.
Je uklizeno podle něj.
No a je oblečený taky podle svých představ.
Za mě u čtyřletých normální stav.
@Anonymní píše:
Hezký den, je normální u chlapce za nedlouho 4 roky, aby trpěl utkvělýma představama? Nebo jen zkouší co vydržíme? Pro představu jídlo jsem dojedl, na talíři je polovina nandané porce. Hračky jsem uklidil, ale pokojem se pro předmětné hračky nedá projít. Jsem oblečený, ale po bytě mi běhá nahaté dítě. Nepomáhá nic, domluva, motivace,… je to normální nebo mám hledat řešení a když tak kde? děkuji
Spíš bych řekla, že utkvělou představou, že dítě bude fungovat přesně podle pokynů a tvých představ, trpíš ty ![]()
A nevymýšlí si prostě? Mně nahatý syn nadšeně popisuje, jak má na sobě modré tričko s Tlapkovou patrolou, trenky s hasičema, šedivé tepláky a ponožky s modrými, šedými a bílými proužky ![]()
Nebo mi tvrdí, že uklidil, protože po úklidu má slíbenou pohádku.
@Billi píše:
Je uklizeno podle něj.
I u některých dospělých. ![]()
@aanysek u nas taky. Ctyrletacka si prilozi tricko na hrudnik, rika, ze je oblecena a smeje se u toho jak jelito.
Uklidi 2 kostky lega a je uklizeno. ![]()
Přijde mi smutný, že existují rodiče, kteří takhle málo chápou svoje děti.
@Billi píše:
Je uklizeno podle něj.
Přesně. Moje 2,5r a 3,5r holky se mi chodí chlubit jak hezky uklidily pokoj. Kouknu ze dveří a krásne uklizeno, žádná hračka na koberci. Dokud se nekouknes doprava a doleva, tam krámy nahazeny na sobě. ![]()
@Tajemnadama decka nechapou pojem „uklidit“. Nevi jak. Kdyz reknu, ze ma dat obleceni do kose s pradlem, lego do krabice, pastelky do pastelkovniku, tak to chape a udela.
@malákráličice píše:
@Tajemnadama decka nechapou pojem „uklidit“. Nevi jak. Kdyz reknu, ze ma dat obleceni do kose s pradlem, lego do krabice, pastelky do pastelkovniku, tak to chape a udela.
Vsak jo. Nemám utkvele představy. ![]()
Normálka. Už mám hračky uklizene. A já přemýšlím, ve kterém vesmíru…
Hezký den, je normální u chlapce za nedlouho 4 roky, aby trpěl utkvělýma představama? Nebo jen zkouší co vydržíme? Pro představu jídlo jsem dojedl, na talíři je polovina nandané porce. Hračky jsem uklidil, ale pokojem se pro předmětné hračky nedá projít. Jsem oblečený, ale po bytě mi běhá nahaté dítě. Nepomáhá nic, domluva, motivace,… je to normální nebo mám hledat řešení a když tak kde? děkuji