Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx platím za vše. Píšu to po třetí. Brácha dostává za ježdění taky kačky
Pises, ze platis „akorat seno a kovare“ ![]()
Tak ho ustaj jinde.
@Janli
Majitel kone nezodpovida za to, ze se na tom koni nekdo zrani.
Ale treba za to, ze kun zdrhne na silnici a zpusobi bouracku. Na to je pojistka na blbost.
@Tanado1229 máme to jasné domluvené. Ustájení platím a veškeré věci (seno, kovář) zařizují sama. Tudíž nemá ani jeden výdaj, sama jezdí zadarmo a bratrovi dávám kačky za to, že mi pomáhá. (Vydělává si na řidičák, takže si vydělá za ty tři měsíce podle toho, jak dělá).
Jde o to, že nabídla cizímu nezkušenému člověku mého koně za příspěvek, což je špatně. Nedostala souhlas. ![]()
@Anonymní píše:
@Tanado1229 máme to jasné domluvené. Ustájení platím a veškeré věci (seno, kovář) zařizují sama. Tudíž nemá ani jeden výdaj, sama jezdí zadarmo a bratrovi dávám kačky za to, že mi pomáhá. (Vydělává si na řidičák, takže si vydělá za ty tři měsíce podle toho, jak dělá).Jde o to, že nabídla cizímu nezkušenému člověku mého koně za příspěvek, což je špatně. Nedostala souhlas.
Tak to opravdu doufat, že se nic nestane, nebo na dálku domluvit ustájení a převoz jinam, ale to je z ciziny taky na palici. Držím palce, ať ti zvládnes, mě by to taky vytocilo
@Tanado1229 díky. Mám o něj strach. Je to takový tunta, mám strach, že se mu něco stane nebo ho zkazí. Bohužel převoz by musel být pod lékařským dohledem. Má totální strach z přepravníků
( snažíme se to postupně odbourávát, mám ho teprve rok)
@Anonymní píše:
@Tanado1229 máme to jasné domluvené. Ustájení platím a veškeré věci (seno, kovář) zařizují sama. Tudíž nemá ani jeden výdaj, sama jezdí zadarmo a bratrovi dávám kačky za to, že mi pomáhá. (Vydělává si na řidičák, takže si vydělá za ty tři měsíce podle toho, jak dělá).Jde o to, že nabídla cizímu nezkušenému člověku mého koně za příspěvek, což je špatně. Nedostala souhlas.
Máš koně u rodičů a platíš ustájení? Tak určitě. Dej si koně jinam a máš vyřešeno.
@terien a co je na tom? Já chodím do práce, máma je pořád doma. Takze jsme se domluvily, že mi ho bude krmit/vyvádět ven. Co je na tom? ![]()
Tak dej matce těch 2,5 tisíce, které ji chybí. Aby ke koni za peníze nepouštěla tu holku.
@Anonymní píše:
Ahoj,mám u rodičů ustájeného koně (Nero),jelikož já bydlím ve městě a nemůžu ho tady mít. Kůň je můj, platím akorát seno, kováře, atp.
Teď se stala taková nepříjemná věc. Bohužel mám na tři měsíce služební cestu. Tzn. že koně bude jezdit moje matka a bratr. Nero nepotřebuje tolik pohybu, stačí ho jezdit/na lonž max 3× týdne.
Teď jsem na té služební cestě už týden. A najednou z ničeho nic, na mého koně, sehnala moje máma jezdce. Bez mého vědomí a souhlasu. Tak jsem jí řekla, že tohle ne. A ona si mele své, že tu nejsem a bla bla. Dotyčná jezdit neumí, nemá pojištění. Matka to nechce pochopit, že nechci nechat cizího člověka jezdit na mém koni. Dlouho jsem ho připravovala, a teď ho má kazit nějaký nejezdec.
Hodně jsme se pohádaly a ona mi vyčetla, že nemá peníze a že ta holka bude platit 2,5k měsíčně a že jí to pomůže. Což naprosto nechápu, kdyz vše platím. Nemá ani jeden výdaj. Dost mě to naštvalo. Kdo je v právu? Já nebo ona? Nehledě na to, když z toho koně spadne. Budu za to moct já.co mám dělat, když to nejde po dobrém? Bohužel nejsem doma a nemám možnost nic.
Citace
@Kelsey píše:
Tak dej matce těch 2,5 tisíce, které ji chybí. Aby ke koni za peníze nepouštěla tu holku.
Přesně!
Proč mě tyhle majitelky koní vždycky přijdou tak strašně mimo. Znala jsem jednu a ta si myslela, že bude jezdit ještě v devátém měsíci a i po porodu bude na prvním místě kůň.
A když mámě prostě a jednoduše zakážeš koně pronajímat, tak ona neposlechne? Jste obě dospělé, kůň je tvůj, přece musí chápat, že jsou věci, které se musí respektovat. Pokud by to nešlo jinak, dávala bych matce ty 2,5, než se vrátíš jako cenu za to, že koně nebude půjčovat. Ale je to síla teda, já bych vyletěla z kůže.
V právu jsi ty. V tvém příběhu je ale dost nesrovnalostí. I z hlediska koně (máš ho rok, dlouho jsi ho připravovala, nepotřebuje moc pohybu), i z hlediska financí (napřed platíš jen kováře a seno, pak najednou ustájení, bratra,…). A opravdu existuje majitel koně, co nemá pojistku na škodu třetím osobám?
Platíš ji za ustájení, práci s koněm, krmení, čištění, vyvádění do výběhu a večer zpět? Za dekování? Za opracování na jízdárně? Za tahání sena? Za pomoc s kovářem? Ona je to práce dost náročná. Přispíváš jí na úklid výběhu, údržbu stáje, údržbu výběhu? Jestli ty si to nepředstavuje s moc jednoduše. A kun, co potřebuje pohyb třikrát v týdnu? Kolik mu je? Tohle platí pro naši 29 letou stařenku.
Příspěvek upraven 25.02.24 v 06:49
@inkakřivák píše:
Platíš ji za ustájení, práci s koněm, krmení, čištění, vyvádění do výběhu a večer zpět? Za děkování? Za opracování na jízdárně? Za tahání sena? Za pomoc s kovářem? Ona je to práce dost náročná. Přispívat ji na úklid výběhu, údržbu stáje, údržbu výběhu? Jestli ty si to nepředstavuje s moc jednoduše. A kun, co potřebuje pohyb třikrát v týdnu? Kolik mu je? Tohle platí pro naši 29 letou stařenku.
Tak nějak. Ona i ta dlouhá výuka koně, co má rok je mírně vtipná.
Ono je to spousta práce kolem koně. A třeba už se jí pak nechce s tím koněm pracovat, taky muže být jednoduše unavená. Tak si sehnala nějakou dívčiny na krokování a lehký klus po jízdárně.
Tak já nevím. Když platím ustájení, tak je v tom vše.
u nás se pohybují ceny kolem 4,5tis (vyvádění, krmení, ATP). Ale to není podstatné. na to jsem se vůbec neptala. Sama má máma dva koně a ten můj je fakt na údržbu minimální. Je celoročně venku, kovář si jezdí automaticky sám + mu brácha asistuje. Ono většinu práce ohledně koně dělá můj bratr. Jelikož si potřebuje vydělat.
takže matka skutečně nemá žádnou práci. A nejde ani o to, že by nějakou práci měla. Jde o to, že to rok funguje. A jen odjedu, využívá mého koně a přilepšuje si na něm. Kdyby mi o tom dala vědět, domluvím se s ní. Ale za zády nee. A koně máme už pár let, teď mám vlastního a rok není problém. Takže ty řeči, že kůň tohle a tamto na mě neplatí. Nehledě na to, že nemám koně, který stojí pár tisíc… A ono pak když máte doma koně, který vás vyšel na velký peníze, nechcete prostě pustit cizího neprověřeného člověka k němu. Prostě ne. Domluva byla, že bratr ho jezdí, a máma pomáhá. ( Má dva starouše, takže maximálně tak na krokovky) takže fakt tyhle rady nepomůžou.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat