Můj kůň - cizí jezdec

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
Anonymní
25.2.24 07:15

@LiduNe nevím,co do ní vjelo. Úplně normálně rok pohoda a najednou nejsem doma a ví moc dobře, že nemůžu teď jet zpět, a začne dělat naschvály :nevim:

• Upravit
80081
25.2.24 07:16

A kolik to ustájení platíš? Celoročně je venku? 24/7? Zatím jsi moc neodpověděla na mé otázky. Že má matka dva koně je naprosto mimo diskuzi.
Když ti to nevyhovuje, najdi si nájemní stáj a dej ho tam. Zdá se, že ti to vyjde levněji.

Příspěvek upraven 25.02.24 v 07:18

• načítám...
101707
25.2.24 07:18
@Anonymní píše:
@terien a co je na tom? Já chodím do práce, máma je pořád doma. Takze jsme se domluvily, že mi ho bude krmit/vyvádět ven. Co je na tom? :nevim:

No, je na tom to, ze te nikdy nebude poslouchat, ale to evidentně nechapes a rozciilujes se, když to nastalo. Pravdepodobnost, ze by si tohle dovolil nekdo cizi, je minimální. Ale ten by to zas nedelal zadarmo.

• načítám...
80081
25.2.24 07:24

@j.a.n.i1 Mně to připadá, že slečna vubec netuší, co práce s koněm obnáší. Matka je doma? A tak asi nemá nic na práci, že jo. Nemá domácnost, nemá barák se stájemi, výběhy, zahradu. Nudí se jen se dvěma koňmi, tak jí přidám. Řeknu to takto - dokud měla dcera koně v nájemní stáji, kde jsme sice museli krmit, čistit a místovat, byla síla na denní práci na jízdárně nebo vyjížďky. Teď je má doma, a jezdí minimálně. Já už vubec. Protože to není jen krmit, čistit, místovat. To je údržba ohrad, výběhu, stáje, shánění krmení, veterinář, kovář, nákup masek pro muchare, praní a spravování dek, shánění odbytu hnoje, takže na ježdění vyjde čas možná jednou za týden.

• načítám...
2164
25.2.24 07:32

Právo na to nemá.
Ale nevidím problém v tom zaplatit převoz někam jinam.
Já bych ti to za tu almužnu, co jim dáváš, rozhodně nedělala, když bych neměla peněz tolik, že bych jimi mohla topit.

• načítám...
80081
25.2.24 07:49

@Mariane.B ona někde uvádí, kolik jim dává?
Jo už to vidím. 4,5. Tak to je prd.
Tady jsem našla
Cena ustájení nezahrnuje:
Veterinární službyPodkovářské službyKrmné doplňkyPomoc při kováníDoplňkové služby (čistění koně, mytí, ošetřování při nemoci, dekování, oblékání masky a kamaší)Využití jezdeckých prostor pro externího trenéraVyužití solária pro koně
Doplňkové služby pro ustájené koně
obsluha koně (dekování, bandážování, nandavání a sundavání masky a kamaší do výběhu.. 1 pár = 1 položka) 10 Kč/den/položka
obsluha koně (paušálně/měsíčně) 200 Kč/měsíc/položka
hygiena a péče o koně 30 Kč/ den
asistence u kováře/zubaře 200 Kč/koně
lonžování koně/procházka s koněm 100 Kč/30 min
obsedání koně 100 Kč/30 min
pronájem dalšího koně 250 Kč/hod

Cena ustájení je 6500

• načítám...
LiduNe
25.2.24 07:56

Ale tady vůbec nejde o to, kolik kůň stojí práce, a co z toho dělá nebo nedělá matka. To je úplně jiný problém, jde o to, že koně pronajímá přes nesouhlas majitelky. Pokud jí nevyhovuje nastavený režim, měla to s dcerou řešit. Ale ne koně, který jí nepatří půjčovat a brát za to peníze.

• Upravit
80081
25.2.24 08:00

Na půjčování nárok nemá, ale já to beru jednoduše tak, že prostě tě práce je moc, tak si našla výpomoc. Dcera ji dává pakatel. Taky by to mohla vyřešit úplně lehce - mohla dceři v té hádce říct, že tedy dobře, končím smlouvu, starej se o koně jak chceš sama. Koně si tu nechej, ale buď se o něj bude starat brácha a ty, nebo nikdo. Já ne. Mám toho dost. schvalne se koukni na ten ceník prací, co jsem dávala.

• načítám...
101707
25.2.24 08:08
@LiduNe píše:
Ale tady vůbec nejde o to, kolik kůň stojí práce, a co z toho dělá nebo nedělá matka. To je úplně jiný problém, jde o to, že koně pronajímá přes nesouhlas majitelky. Pokud jí nevyhovuje nastavený režim, měla to s dcerou řešit. Ale ne koně, který jí nepatří půjčovat a brát za to peníze.

Ano, to je presne ten problém a druhy problem je ten, ze si to dovoluje právě protože je jeji matka, cizi si tohle jen tak nedovoli.

• načítám...
423
25.2.24 08:43

Co kontaktovat tu paní, která si jízdy zaplatila? Třeba ani neví, že 🐎 matce nepatří, není určený pro komerční jízdy a nemá ani na tyto účely pojistku :roll: Kdybych se jako zákazník toto dozvěděla, okamžitě skončím.
Získala bys aspoň čas, než matka najde někoho nového :roll: Na ty zbývající 2.5 měsíce bych ji prostě zkusila uplatit - dala bych ji třeba další 4 tisíce/měs navíc k tomu, co už platíš s tím, že nebude koně dál pronajímat. Do budoucna bych ale našla komerční ustájení.

• načítám...
80081
25.2.24 08:58

@j.a.n.i1 Ano, a proto ji buď zvýší platby na normální sazbu, anebo si najde komerční ustájení a bude mít klid. A taky se možná krapet bude divit.

• načítám...
101707
25.2.24 09:07

@inkakřivák obavam se, ze navýšení ceny by nic nevyresilo, i když možná do navratu jo, pokud to zkombinuje s radou od @sagwa

• načítám...
Capelucia
25.2.24 09:17

Všechno zdaleka neplatíš. Kopyta, seno, to je v celkových nákladech detail. Starala ses kdykoliv každý den o koně? Pátky/svátky déšť či mráz? Řekla bych, že ne. Řekla bych taky, že tvou mámu už naštvalo tolik za darmo pracovat.

Jako samotný fakt - dávat cizího koně na jazdu je hnus. Udělali mi to v komerční stáji za mými zády - myslela jsem, že budu vraždit.

Ale přijdeš mi strašně naivní, že práce nejsou žádné náklady. Můžeš to vyřešit tím, že mámě budeš ty 2,5 tisíce platit za ustájení za její práci - to pořád není moc a oplatí se ti to.

Příspěvek upraven 25.02.24 v 10:22

• Upravit
Capelucia
25.2.24 09:38
@j.a.n.i1 píše:
Ano, to je presne ten problém a druhy problem je ten, ze si to dovoluje právě protože je jeji matka, cizi si tohle jen tak nedovoli.

Divila by ses. Mě se tohle stalo 2× - hned jak se majitelé komerčního ustájení dovtípili, že jsem dost předvídatelná ve svých návštěvách :zed:. Jednou dokonce s westernovým sedlem, které vůbec nesedělo. :zed:

• Upravit
Janli
25.2.24 09:47
@Anonymní píše:
@Janli nauč se číst. Kůň je můj a je pojištěný, ale já mám pojistku na sebe - když se stane něco mě. A kůň má urazovku. Nebudu zodpovídat za někoho, kdo nedostal muj souhlas. Peníze ji dávam na vše. Takže nemá důvod žádat o peníze jinde

Ty máš mít pojištění odpovědnosti za škodu, kterou kůň způsobí komukoliv jinýmu.

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová