Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem,
mám sice okolo sebe spousty kamarádek, ale s tímhle se nedokážu svěřit ani jedné z nich, proto hledám porozumění a radu tady mezi vámi… Jak začít.. jsem již tři roky rozvedená, odešla jsem od manžela, který bil mě i syna a týral nás i psychicky, aby toho nebylo málo, byl záletník a chodil za holkama.. Jednoho dne mi došla trpělivost a našla jsem tu sílu odejít.. Po čtrvnácti letech manželství jsem to dokázala.. máme spolu syna, dneska je to už třináctiletý chlap, není to s ním jednoduchý, podědil jeho povahu, takže pořád bojujeme. Táta si kluka nebere ani na víkend, jsem na něj úplně sama. Od rozvodu jsem měla tři vztahy, kdy se ani jeden nepovedl, první přítel, kterého jsem hluboce milovala, nepobíral mého syna a poté začly problémy i mezi náma, protože jsme se neustále dohadovali kvůli dětem, on měl stejně starou dceru ve střídavé péči. Musela jsem to ukončit. -po roce) Druhý přítel byl kurevník, já mu na lopatu sedla, věřila mu a spálila se, ukončila jsem to.- po půl roce).Chvilku jsem byla sama a poté jsem poznala jeho..říkejme mu bůh…pro mě byl bůh…
krásnej vysokej chlap, hodnej, něžnej, chytrej, milej, pozornej, romantik… a sex s ním nepopsatelný…Vedle něj jsem se začla cítit jako královna, ten pocit jsem nikdy nezažila. Oba jsme se do sebe hluboce zamilovali.. po roce vztahu začal být přítel jiný.. byl protivný, odměřenější, na malýho startoval i neprávem, domníval se, že když se budet takhle chovat, tak ho opustím. Podvedl mě totiž… Ne jednou - vícekrát s kolegyní z práce.. Lhal mi, sváděl to na syna, že ho nedává, bla bla… Přišla jsem na nevěru, tak se přiznal.. Myslel si, že bych nebyla schopná mu odpustit, tak chtěl vzít roha a nechat rozchod na mě..prý abych se cítila na koni, že mi tim méně ublíží… Vzala jsem ho zpět, slíbil mi hory doly, a já mu na to kývla.. snažim se neřešit, být happy, ale je to moc těžký, důvěra je narušená a já se trápim, co kdy kde dělá, když nejsme spolu… Máme každý svojí domácnost..
Takový trochu zmatený… nezávidím ti čím jsi si prošla
Každopádně nemohla bych být s chlapem, který mě podváděl, i kdyby mi stokrát slíbil a klečel na kolenou, tak bych prostě nemohla. Nemohla bych mu už nikdy věřit, a bez té důvěry to nejde. Navíc když už jste se jednou rozešli… Neřešila bych ho a poohlídla bych se po jiném
Láska je láska, ale v tomto případě si myslím, že je borec jen rád, že si může někde zpestřit svůj sexuální život… ![]()
Myslím, že sis v životě užila už dost, nemyslíš? Proč si ubližuješ? Takovej chlap je ti k ničemu, proč ho chceš, když tě podvádí? A taky mi příjde smutný, jak to každej chlap házel na tvého syna, on je nějak problémový, že ho ani jeden nesnesl?
Pokud to udělal jednou, může to udělat zase.Bylo by to těžkě, ale asi bych to ukončila.
Udělal to jednou, udělá to podruhé. A to na koni bych mu nevěřila, udělal to, protože se chtěl vyspat s jinou. A zdali to bylo víckrát, tak moc bych nevěřila, že utne vztah mezi kolegyní ![]()
@marciw Důvěra je narušená a pokud nejsi schopná se přes to přenést, pak to nebude dělat dobrotu. Má ségra je ve vztahu 17 let. Kdysi dávno se rozešli, protože ho také podvedla - nebyl to ani sex. Pak jí vzal také zpět a dodnes to má na talíři a je z toho tak vypsychlá, že není schopná ho požádat ani o léky na mykozu, když nemá čas na lékarnu - mají spolu dvouletá dvojčata. Můžu ti říct, že takhle bych tedy žít nechtěla. U vás je to obráceně, já vím, ale budeš se tím užírat hlavně ty. On čas ukáže, jestli jsi schopná to hodit za hlavu a fungovat jako dřív. Ale je to těžký začít někomu znovu věřit. Držím palce!
Předem upozorñuji nemyslím to zle ale jsi tři roky rozvedená syn si s otcem zažil své tak jako i ty a pak musel ještě bèhem krátké doby poznat tvé tři partnery a promiň ale to i pro 13letého kluka musí být psycho obzvláš když píšeš že s ním měly tvý partneři problémy. Nebylo by lepší být teď sama odpočinout si od vztahu?
Ahoj, důležité je, co chceš ty. Chceš s ním být? Stojí ti ten vztah za to? Pak bych zapomněla. Pokud máš pochybnosti, jdi dál. Je to jen o vás dvou, jestli spolu chcete být. Ono je lehké uklouznout. Manželé nejste, dítě spolu nemáte, jste spolu dobrovolně. Zapomenout se dá, ale chce to nadhled a sebejistotu. Přeju správné rozhodnutí a když ho jednou uděláš, stát si za ním a nevracet se zpátky.
Rychle pryč holka nebo to dopadne ještě hůř
otěhotníš a co potom zůstaneš na miminko sama.
Z vlastní zkušenosti vím, že úplná důvěra už tam nebude nikdy, budeš ho stále podezřívat a bude ti vrtat hlavou kde je a co dělá a budete se kvůli tomu hádat a za čas vás ty hádky rozdělí. Pokud to neukončíš hned tak ztratíš zbytečně léta života. To je můj názor
@martina5555 píše:
Předem upozorñuji nemyslím to zle ale jsi tři roky rozvedená syn si s otcem zažil své tak jako i ty a pak musel ještě bèhem krátké doby poznat tvé tři partnery a promiň ale to i pro 13letého kluka musí být psycho obzvláš když píšeš že s ním měly tvý partneři problémy. Nebylo by lepší být teď sama odpočinout si od vztahu?
Sally, vim, že si ubližuju, ale nemůžu si prostě pomoci.. miluju ho strašně moc
a on mi tolik ubližuje.. láska bolí
@marciw píše:
Sally, vim, že si ubližuju, ale nemůžu si prostě pomoci.. miluju ho strašně moca on mi tolik ubližuje.. láska bolí
láska nebolí..bolí ztracená iluze o člověku.. ![]()
Marti, budeš se divit, ale synek by si hrozně moc přál parťáka pro sebe, on je ten, který mě uhání, abych si našla chlapa
..tohodle má paradoxně rád, jenže je úplně opačnej, než on… přítele bere sport a synka počítače.. což se neslučuje
nechce, abysme byli sami..
Bojim se, že máš pravdu, ale tak nějak si stále nalhávám, že to ustojíme, i když vnitřně cítím, že to nepůjde.. Já se snažim, ale už nejsme stejní jako předtím, než to prasklo.. já byla bohužel ta, která to řešila, pátrala, tim jsem si akorát ublížila.. neřešit.., ale to já neumim ![]()