Můj první porod

13
8.12.21 21:09

Můj první porod

Ahoj holky, jdu za Vámi pro rady. V pondělí mě čeká vyvolávaný porod, budeme rodit o týden dřív, aby malá nebyla k moji postavě moc veliká a mohl tak proběhnout vaginální porod v klidu. Jsem z toho ale moc nervózní! M :(
Jaké průběhy porodů jste měli? A je něco na co se mohu připravit? Třeba aby to tolik nebolelo? Vážně nevím do čeho jdu a co čekat, tak mě zajímají rady ostatních, děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Eva.asdfghjkl
8.12.21 21:15

Ahoj, těžko říct jaký bude zrovna Tvůj porod. Ale teda za mě z tohoto důvodu bych vyvolávat nešla. jaký je odhad?

• Citovat
  • Upravit
13
8.12.21 21:16
@Eva.asdfghjkl píše:
Ahoj, těžko říct jaký bude zrovna Tvůj porod. Ale teda za mě z tohoto důvodu bych vyvolávat nešla. jaký je odhad?

3kg a já mám 47 kg ☹️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
8.12.21 21:20

Do vyvolaného bych nešla, spíš bych zkusila všechny babské rady na vypuzení mimca. Vyvolávaný často bolí víc a je min prijemny. 3 kila je drobek. Jinak týden předem už se nepřipravíš na nic, jestli jsi chtěla nějakou přípravu, tak si měla začít tak před měsícem, aby to mělo nějaký efekt :nevim: jaké to bude ti nikdo neřekne, nech se překvapit, zvládla to každá matka a nějaká nervozita je normální ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
8.12.21 21:23

Naprosto chápu tvůj strach :hug: Taky jsem měla vyvolávaný porod. Nehledej příběhy a už vůbec ne porodní videa, to ti radím z vlastní zkušenosti :mrgreen: Můj porod byl šílený, nezvládala jsem bolest, bylo mi na zvracení, trochu komplikací… pomůže ti to? Ne :kytka: Akorát se tím stresuješ a porod někoho druhého nemá nic společného s tím tvým. A až budeš mít v ruce své miminko, všechna bolest bude zapomenuta. Zvládneš to :kytka: Tvoje tělo bylo na to stvořeno. Hodně spi a odpočívej, dokud to jde ;) Hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
8.12.21 21:25

@chicken998 Ahoj, zkusila bych kontaktovat dulu, určitě by uměla alespoň něco opečovat. A vyvolávání bych si rozmyslela. Spíš se zkus napojit na miminko a poprosit ho, jestli by ti pomohlo. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
8.12.21 21:30

Měla jsem oba porody vyvolávané tak nemůžu srovnávat s normálním, ale za mě se to dalo přežít, první trval asi tři hodiny od vyvolání a druhý hodinu :) Takže za mě vyvolání žádná hrůza :) přeji ať to máš rychle za sebou :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
8.12.21 21:30
@Kriss Tina píše:
Do vyvolaného bych nešla, spíš bych zkusila všechny babské rady na vypuzení mimca. Vyvolávaný často bolí víc a je min prijemny. 3 kila je drobek. Jinak týden předem už se nepřipravíš na nic, jestli jsi chtěla nějakou přípravu, tak si měla začít tak před měsícem, aby to mělo nějaký efekt :nevim: jaké to bude ti nikdo neřekne, nech se překvapit, zvládla to každá matka a nějaká nervozita je normální ;)

Raději bys ohrozila dítě i sebe? :roll: Mně dělali Hamiltona, babské jsem vyzkoušela snad všechny a nic. Mám zdravé dítě, co víc si přát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76492
8.12.21 21:31
@P4ja píše:
@chicken998 Ahoj, zkusila bych kontaktovat dulu, určitě by uměla alespoň něco opečovat. A vyvolávání bych si rozmyslela. Spíš se zkus napojit na miminko a poprosit ho, jestli by ti pomohlo. :kytka:

duly se hledají tak v půli těhotenství, týden před porodem už opravdu ne, navíc nevím, jak v době covidu můžou duly k porodu - možná by pak nemohl otec, nebo dula vůbec nemůže - nevím, ale je zákaz návštěv a k porodu může jen zákonný zástupce dítěte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
8.12.21 21:33
@stinga píše:
duly se hledají tak v půli těhotenství, týden před porodem už opravdu ne, navíc nevím, jak v době covidu můžou duly k porodu - možná by pak nemohl otec, nebo dula vůbec nemůže - nevím, ale je zákaz návštěv a k porodu může jen zákonný zástupce dítěte

já ale nemyslím na předporodní péči nebo k porodu. Ale může pomoci masáží rebozem, aromaterapii, vyslechnout, uklidnit atd. Taky jsem dulu neměla, ale týden před porodem mě její péče opravdu pomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
8.12.21 21:34
@Mína91 píše:
Raději bys ohrozila dítě i sebe? :roll: Mně dělali Hamiltona, babské jsem vyzkoušela snad všechny a nic. Mám zdravé dítě, co víc si přát.

A čím ho ohrozí?? Na základě odhadu, který je +- autobus??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76492
8.12.21 21:40
@P4ja píše:
já ale nemyslím na předporodní péči nebo k porodu. Ale může pomoci masáží rebozem, aromaterapii, vyslechnout, uklidnit atd. Taky jsem dulu neměla, ale týden před porodem mě její péče opravdu pomohla.

jo, aha, já jsem to špatně pochopila,
ale vím, že u nás jsou duly hodně žádané a že je holky musí kontaktovat opravdu nejpozději v půlce těhotenství

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
8.12.21 21:43
@stinga píše:
jo, aha, já jsem to špatně pochopila,
ale vím, že u nás jsou duly hodně žádané a že je holky musí kontaktovat opravdu nejpozději v půlce těhotenství

Na přeporodní péči nebo doporovod určitě. Ale většinou jednorázově pomůžou nebo aspoň doporučí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14706
8.12.21 21:47

Vyvolani se neboj. Mam za sebou 4 porody. Prvni a treti byly vyvolavane, druhy a ctvrty samovolne. Z moji zkusenosti vyvolavany porod neboli vic nez samovolny. Hlavne bud v klidu, odpocivej, dokud muzes, a tes se na miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
8.12.21 21:48
@Mína91 píše:
Raději bys ohrozila dítě i sebe? :roll: Mně dělali Hamiltona, babské jsem vyzkoušela snad všechny a nic. Mám zdravé dítě, co víc si přát.

A čím ohrozim dite a sebe? To dite má odhad 3 kila, to je drobeček, jasně, kdyby hrozila nějaká jiná komplikace, hodně přenášela, měla odhad přes 4 kg apod, ale kvůli tomuhle bych na vyvolávání fakt nešla. Ono za ten týden do termínu nepribere další kilo a nechat to na přírodě je snazší a přirozenější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí