Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Můžeš také nastudovat něco o Georgii Hejdukové, původně kluk, dneska úspěšná ženská…
Určitě se podívat na ty Lenky videa. To doporučuji přednostně, nejlépe si udělat chvíli a projet ty videa všechny. Vysvětluje tu problematiku, dost to pomáhá právě rodičům, které se s tímto setkávají a neví o tom defakto nic. Má velký přehled, zkušenosti mohu-li to tak nazvat. Máte možnost ji i napsat, poradit se, Lenka vážně ví.
Nicméně je to velký šok, nepopsatelný, ale jak někdo psal o dítě nepřijdete, pouze je nutné smířit se s faktem, že Vaše dítě je v jiném těle než v jakém si přeje být. Pomůže psycholog v první řadě. Pokud si přeje být oslovován v ženském rodě snažila bych se vyjít maximálně vstříc…už to je velký krok ke štěstí Vašeho dítěte…v tranzici se může splést úplně každý, kdo se jí chystá podstoupit i po hormonální terapii, většinou jsou nevratné změny, ale to posoudí lékaři. Proto se ihned nedávají léky, ale má to nejdříve nějaký průběh.
Člověk to nemusí chápat, ale může se snažit to pochopit.
Držím palce!!!
Můj bratranec je trans a žije vynikající život, který jako dívka, nikdy nežila.
Prosím anonym. Díky.
@Anonymní píše:
Můj syn se pár dní zpět vyjádřil že se necítí v těle chlapce a chtěl by být dívkou. Teď mě nahání za Mudr. Fifkovou. Nevím jak s tím naložit jaké jsou vaše rady a má s tím někdo zkušenosti?
Samozřejmě cokoliv pro své dítě, ale nikdy jsem se s tímhle nesetkala už ani nevím jak mu nebo jí mám říkat?
Může to být jen nějaká fáze nebo to člověk musí hned brát naprosto vážně? Protože ve světě kde je najednou 100 milionů pohlaví už člověk fakt neví??
Podle mě záleží na tom kolik mu/jí je, pokud mu/jí je nad 15ct tak bych ho/jí vzala k sexuologovi… Pokud jde o oslovování tak když se narodila jako chlapec a cítí se jako žena tak jí oslovuj ženskými zájmeny. Trans není pohlaví, ty jsou dvě, trans je označení pro lidi co se narodili v opačném těle, pokud se identifikuje jako žena tak bych ji jako ženu brala.