Partnerův syn propadá ve škole

Anonymní
12.6.22 13:37

Partnerův syn propadá ve škole

Ahojte, asi se potřebuju vykecat. Partner má syna z předchozího vztahu, ten je v péči matky a partner platí alimenty. Což by nebylo nic divného. Jenže matka si pro kluka vydupala školu, na kterou kluk neměl, a to i přes protesty syna i otce. Kluka zmanipulovala, přesvědčila, aby tam šel, ten teď propadá a jde na jinou školu znovu od prváku a já jsem na ně neskutečně naštvaná, protože alimenty jsou půlka mojeho rodičáku, hlídání nemám, abych šla na brigádu si přivydělat a ty peníze prostě chybí. A budou chybět o rok dýl kvůli něčí umanutosti :roll: nepřipadá mi normální, aby ona kluka tlačila do školy, na kterou on fakt nemá, měl čtverky už na základce. On na to učení není, je šikovný manuálně, ona to nechce vidět a jelikož ty alimenty jdou z našeho společného účtu, tak jsem fakt naštvaná a nevím, co mám dělat, aby jim došlo, že nekomplikujou život jenom sobě, ale i těm, kteří s tím nemají nic společného, což jsem já a naše mimčo. Dělali byste na mojem místě něco nebo jenom přihlíželi, jak kluk propadá, kašle na školu a jak maminka za každou cenu cpe kluka na školu, kde mají problém i jedničkáři. Podotýkám, že partnera jsem potkala rozvedeného, bez majetku, v pronajatém bytě a tvrdil mi, že mají všechno vyřešené a minulost uzavřenou. Taky věděl hned ze startu, že chci mít děti a že chci plnohodnotný vztah, kde si nebudeme hrát na moje a tvoje a že na rodičáku budu mít nejmíň o 20 tisíc menší příjem. Jeho dítě jsem respektovala, dokud nezačal donášet mamince veškeré podrobnosti z našeho soukromí a ona nezačala dělat scény jak my žijeme, že se dostatečně nevěnujeme péči o jejich dítě. No, nevěnovali jsme se, protože jsme svépomocí opravovali starou barabiznu, která nám padala na hlavu a potřebovali jsme bydlet, byla to existenční nutnost. Blížila se zima a nám sněžilo do chalupy. A jelikož jsme v týdnu chodili do práce, makali jsme o víkendu kdy byl kluk u nás, fakt nešlo ho tahat po výletech jak byl zvyklý z dřívějška. Z mého pohledu jsme nedělali nic špatného, z jejího pohledu jsme zanedbávali dítě. Od té doby jsou vztahy špatné, já jsem tehdy dost zabojovala a dala jsem jí jasně najevo, že jsem tady taky a že teď s tím pánem žiju já a ona nemá právo mu denně vypisovat zprávy a volat mu aby mu nadávala. Vůbec nevím, co se u nich dělo, co klukovi povídala a jak se chovala. Od té doby je mezi všema napětí, ona dala sice pokoj, ale kluk roste, vidí, že my si žijeme už docela normálně a on si připadá odstrčený, že má tatínek jiné dítě, jinou ženu, jiný život. Možná proto se tak zasekl s tou školou, nevím, ale není s ním moc řeč. Jako každý puberťák si myslí, že on všechno dělá nejlíp a kdo mu to neodkývá, je nepřítel. Což já jsem asi nepřítel, protože bojuju za svoji rodinu a v něm vidím toho donašeče, co dělá peklo mezi maminkou a tatínkem, stěžuje si jednomu na druhého a oni si pak nadávají do telefonu že ten druhý dělá špatně to a tamto. No… Vědět hned ze začátku, co ta jejich vyřešená minulost obnáší, nejdu do toho vztahu ani za milion. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10030
12.6.22 13:45

Predstav si, ze by sel na vysokou nebo mel zdravotni potize a musel by prodluzovat, to by tvuj musel platit alimenty jeste dele. Ja studovala do 25. Btw. to, ze jeho syn dodela ucnak neznamena, ze uz mu otec nebude prispivat. Pokud vam penize chybi, musi si partner najit lepe placenou praci. Ty nemas do toho co mluvit a 5 tisic alimenty nejsou zadne terno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8969
12.6.22 13:49

Riziko recyklovaného chlapa, to tak prostě bude vždycky, s tím se počítat musí. Ten puberťák je jeho dítě úplně stejně, jako to mimino. Není to zadnej donasec ani nic, k mizí peníze… je to jeho syn. Za mimino platí taky a to to přijde v pořádku, že? Tak co by neplatil za své druhé dítě. Má děti dvě. Co když tvoje dítě porpadne, i kdyby třeba opakovalo ročník ze zdravotních důvodů…taky ho ten poslední studijní rok „navic“ přestanete živit a vyhodit z domu, protože už studovat neměl? Těžko, že… zkus se trochu zamyslet nad tím vším jako celkem a zabrus i krapet do budoucnosti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1680
12.6.22 13:50

A co jsi jako cekala? Ze kdyz ma vyresenou minulost, ze smaze ze zivota sveho prvorozeneho syna? Ty by sis to ocividne prala. Ma proste jeste jedno dite, na ktere musi platit a jestli je to dobry tata, tak i chce. Jsem ve stejne situaci jako ty, mam dite s muzem, ktery uz jednoho syna ma a v zibote by me nenapadlo, ze by mi melo vadit, ze na nej plati. A ver nebo ne, kluk mi taky obcas dela peklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13026
12.6.22 13:51

Kdyby dělal už čtvrtou školu, tak lamentování pochopím, ale takhle. Pokud ti vadí, že docela skromně živí svoje vlastní dítě, tak jsi si měla najít někoho bez dětí.
A mimochodem, ano, věnování 99% času rekonstrukci baráku, když mám děti, kterým je třeba se věnovat, považuji za zanedbávání dítěte, tím víc, když to dítě u sebe nemám každý den.
Z mého pohledu si je rodič povinen vybrat takový typ bydlení, aby se toto nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
12.6.22 13:52

Tak snad to není polovina tvého rodičáku, ale je to část jeho platu, kterou odvádí na své vlastní dítě. Na vaše dítě taky dává peníze. To tak prostě je.
To dítě nemůže ani za to, že máte starou barabiznu a blížící se zimu před vámi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
12.6.22 13:54

Pripominas mi nasi milou nextku. Ta resila, ze kdyz kluk pujde o rok pozdeji do skoly, tak budou alimenty platit o rok dyl :lol:
Tak jsem ji rikala, ze kluk bude studovat do triceti, tak rok sem-rok tam, je to fuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
12.6.22 13:55
@Anonymní píše:
Ahojte, asi se potřebuju vykecat. Partner má syna z předchozího vztahu, ten je v péči matky a partner platí alimenty. Což by nebylo nic divného. Jenže matka si pro kluka vydupala školu, na kterou kluk neměl, a to i přes protesty syna i otce. Kluka zmanipulovala, přesvědčila, aby tam šel, ten teď propadá a jde na jinou školu znovu od prváku a já jsem na ně neskutečně naštvaná, protože alimenty jsou půlka mojeho rodičáku, hlídání nemám, abych šla na brigádu si přivydělat a ty peníze prostě chybí. A budou chybět o rok dýl kvůli něčí umanutosti :roll: nepřipadá mi normální, aby ona kluka tlačila do školy, na kterou on fakt nemá, měl čtverky už na základce. On na to učení není, je šikovný manuálně, ona to nechce vidět a jelikož ty alimenty jdou z našeho společného účtu, tak jsem fakt naštvaná a nevím, co mám dělat, aby jim došlo, že nekomplikujou život jenom sobě, ale i těm, kteří s tím nemají nic společného, což jsem já a naše mimčo. Dělali byste na mojem místě něco nebo jenom přihlíželi, jak kluk propadá, kašle na školu a jak maminka za každou cenu cpe kluka na školu, kde mají problém i jedničkáři. Podotýkám, že partnera jsem potkala rozvedeného, bez majetku, v pronajatém bytě a tvrdil mi, že mají všechno vyřešené a minulost uzavřenou. Taky věděl hned ze startu, že chci mít děti a že chci plnohodnotný vztah, kde si nebudeme hrát na moje a tvoje a že na rodičáku budu mít nejmíň o 20 tisíc menší příjem. Jeho dítě jsem respektovala, dokud nezačal donášet mamince veškeré podrobnosti z našeho soukromí a ona nezačala dělat scény jak my žijeme, že se dostatečně nevěnujeme péči o jejich dítě. No, nevěnovali jsme se, protože jsme svépomocí opravovali starou barabiznu, která nám padala na hlavu a potřebovali jsme bydlet, byla to existenční nutnost. Blížila se zima a nám sněžilo do chalupy. A jelikož jsme v týdnu chodili do práce, makali jsme o víkendu kdy byl kluk u nás, fakt nešlo ho tahat po výletech jak byl zvyklý z dřívějška. Z mého pohledu jsme nedělali nic špatného, z jejího pohledu jsme zanedbávali dítě. Od té doby jsou vztahy špatné, já jsem tehdy dost zabojovala a dala jsem jí jasně najevo, že jsem tady taky a že teď s tím pánem žiju já a ona nemá právo mu denně vypisovat zprávy a volat mu aby mu nadávala. Vůbec nevím, co se u nich dělo, co klukovi povídala a jak se chovala. Od té doby je mezi všema napětí, ona dala sice pokoj, ale kluk roste, vidí, že my si žijeme už docela normálně a on si připadá odstrčený, že má tatínek jiné dítě, jinou ženu, jiný život. Možná proto se tak zasekl s tou školou, nevím, ale není s ním moc řeč. Jako každý puberťák si myslí, že on všechno dělá nejlíp a kdo mu to neodkývá, je nepřítel. Což já jsem asi nepřítel, protože bojuju za svoji rodinu a v něm vidím toho donašeče, co dělá peklo mezi maminkou a tatínkem, stěžuje si jednomu na druhého a oni si pak nadávají do telefonu že ten druhý dělá špatně to a tamto. No… Vědět hned ze začátku, co ta jejich vyřešená minulost obnáší, nejdu do toho vztahu ani za milion. :roll:

No a teď si představ, že šestina té tvojí barabizny patří tomu klukovi. ;) Blbý, co? Promiň, nemyslím to zle - ale tak to prostě je.

Hele, budete to muset zvládnout, přeji hodně sil… :hug: Neživ v sobě zášť, otráví hlavně tebe, za to ty peníze nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32933
12.6.22 14:01

Takhle blázníš kvůli jednomu roku navíc?
Kdyby šel na učňák, pak na maturitu, pak na VOŠ nebo VŠ, jazykovku..taky bys šílela? Asi se do toho měl partner víc vložit. Byl ve škole? Tam mají poradenství. Pokud na to syn nemá, měli s otcem dost možností matku přesvědčit. Do prvaku jde znovu na stejné škole? Co říkají tam? Nedoporučili spíš změnu oboru, školy?
Já jsem taky šla 2× do prvaku, někdy se člověk holt splete. Co to je v těch mnoha letech co dítě studuje a rodiče ho živí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25129
12.6.22 14:07

Částečně tě chápu
taky jsem neskákala metr vysoko, když manželova dcera místo vš šla prva rok jen na jazykovku, pak vš v zahraničí, kterou kvůli covid omezením dělala o rok dýl a poslední zkoušky byly až v prosinci dalšího školního roku, protože si zaletěla na pár měsíců zase domů a prodloužila si studium na distanční… takže pěkně poctivě do 26…
na druhou stranu jsem věděla, že to dítě má a s tím jsem si ho brala (začli jsme spolu až rok po jeho rozvodu)
nebyla jsem fakt z těch veletočů nadšená a pak ještě půl roku hledala práci, protože za dvacku přece dělat nebude… takže jí manžel toho půl roku ještě chtěl alimenty (z našeho společného) platit, aby si " v klidu mohla hledat práci"
to už jsem vypěnila, protože za mne měla jít klidně na brigádu do Kauflandu, jako mladá zdravá bezdětná 26letá žena..
nakonec si našla dobrou práci v zahraničí, ale je tam na ni zas „moc horko“, takže po pár měsících zas asi jiná země, ale to už se mne naštěstí vůbec nijak netýká..
Bohužel musíš zatnout zuby, jak vidíš, tak JEDEN ROK je ještě dobrý
to teprve uvidíš, co bude po maturitě
a navíc jsou judikáty, že žádná hranice 26let striktně neplatí.. pokud se dítě soustavně připravuje na zaměstnání, tak klidně do 28.. a to už jsou pak zas dost jiné peníze než na sš..
drž se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
12.6.22 14:16

Vidím jedinou chybu, že nad klukem někdo nestojí a nevede jej, aby byl co k čemu. Jestli si někdo může stěžovat, je to ten puberťák.

• Citovat
  • Upravit
849
12.6.22 14:17

Jaké donášení? Je přece v pořádku, když se dítě rodiči svěří, že něco není v pořádku. Zkusil těžší školu, neklaplo to, a co? Lepší než se podceňovat. Z příspěvku jde cítit, že ho nemáš ráda, snad se jeho otec aspoň dokáže za něj postavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
12.6.22 14:20

..

Příspěvek upraven 12.06.22 v 14:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684

Problém je spíš to, že tvůj partner asi málo vydělává, to pak jsou všechny alimenty vysoký. Být tebou nehňácám se v tom, vybrala sis partnera se závazkem, zaměřte se radši na Vaši příjmovou situaci, než jak ušetřit na klukovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030

@Lucy75 Proc ti vadila ta jazykovka? :think: Aspon se doucila jazyk a mohla si pak vybrat spravnou VS

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí