Partnerův syn propadá ve škole

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9414
12.6.22 14:24
@Anonymní píše:
Ahojte, asi se potřebuju vykecat. Partner má syna z předchozího vztahu, ten je v péči matky a partner platí alimenty. Což by nebylo nic divného. Jenže matka si pro kluka vydupala školu, na kterou kluk neměl, a to i přes protesty syna i otce. Kluka zmanipulovala, přesvědčila, aby tam šel, ten teď propadá a jde na jinou školu znovu od prváku a já jsem na ně neskutečně naštvaná, protože alimenty jsou půlka mojeho rodičáku, hlídání nemám, abych šla na brigádu si přivydělat a ty peníze prostě chybí. A budou chybět o rok dýl kvůli něčí umanutosti :roll: nepřipadá mi normální, aby ona kluka tlačila do školy, na kterou on fakt nemá, měl čtverky už na základce. On na to učení není, je šikovný manuálně, ona to nechce vidět a jelikož ty alimenty jdou z našeho společného účtu, tak jsem fakt naštvaná a nevím, co mám dělat, aby jim došlo, že nekomplikujou život jenom sobě, ale i těm, kteří s tím nemají nic společného, což jsem já a naše mimčo. Dělali byste na mojem místě něco nebo jenom přihlíželi, jak kluk propadá, kašle na školu a jak maminka za každou cenu cpe kluka na školu, kde mají problém i jedničkáři. Podotýkám, že partnera jsem potkala rozvedeného, bez majetku, v pronajatém bytě a tvrdil mi, že mají všechno vyřešené a minulost uzavřenou. Taky věděl hned ze startu, že chci mít děti a že chci plnohodnotný vztah, kde si nebudeme hrát na moje a tvoje a že na rodičáku budu mít nejmíň o 20 tisíc menší příjem. Jeho dítě jsem respektovala, dokud nezačal donášet mamince veškeré podrobnosti z našeho soukromí a ona nezačala dělat scény jak my žijeme, že se dostatečně nevěnujeme péči o jejich dítě. No, nevěnovali jsme se, protože jsme svépomocí opravovali starou barabiznu, která nám padala na hlavu a potřebovali jsme bydlet, byla to existenční nutnost. Blížila se zima a nám sněžilo do chalupy. A jelikož jsme v týdnu chodili do práce, makali jsme o víkendu kdy byl kluk u nás, fakt nešlo ho tahat po výletech jak byl zvyklý z dřívějška. Z mého pohledu jsme nedělali nic špatného, z jejího pohledu jsme zanedbávali dítě. Od té doby jsou vztahy špatné, já jsem tehdy dost zabojovala a dala jsem jí jasně najevo, že jsem tady taky a že teď s tím pánem žiju já a ona nemá právo mu denně vypisovat zprávy a volat mu aby mu nadávala. Vůbec nevím, co se u nich dělo, co klukovi povídala a jak se chovala. Od té doby je mezi všema napětí, ona dala sice pokoj, ale kluk roste, vidí, že my si žijeme už docela normálně a on si připadá odstrčený, že má tatínek jiné dítě, jinou ženu, jiný život. Možná proto se tak zasekl s tou školou, nevím, ale není s ním moc řeč. Jako každý puberťák si myslí, že on všechno dělá nejlíp a kdo mu to neodkývá, je nepřítel. Což já jsem asi nepřítel, protože bojuju za svoji rodinu a v něm vidím toho donašeče, co dělá peklo mezi maminkou a tatínkem, stěžuje si jednomu na druhého a oni si pak nadávají do telefonu že ten druhý dělá špatně to a tamto. No… Vědět hned ze začátku, co ta jejich vyřešená minulost obnáší, nejdu do toho vztahu ani za milion. :roll:

Dobře ti tak :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
12.6.22 14:40
@Anonymní píše:
Ahojte, asi se potřebuju vykecat. Partner má syna z předchozího vztahu, ten je v péči matky a partner platí alimenty. Což by nebylo nic divného. Jenže matka si pro kluka vydupala školu, na kterou kluk neměl, a to i přes protesty syna i otce. Kluka zmanipulovala, přesvědčila, aby tam šel, ten teď propadá a jde na jinou školu znovu od prváku a já jsem na ně neskutečně naštvaná, protože alimenty jsou půlka mojeho rodičáku, hlídání nemám, abych šla na brigádu si přivydělat a ty peníze prostě chybí. A budou chybět o rok dýl kvůli něčí umanutosti :roll: nepřipadá mi normální, aby ona kluka tlačila do školy, na kterou on fakt nemá, měl čtverky už na základce. On na to učení není, je šikovný manuálně, ona to nechce vidět a jelikož ty alimenty jdou z našeho společného účtu, tak jsem fakt naštvaná a nevím, co mám dělat, aby jim došlo, že nekomplikujou život jenom sobě, ale i těm, kteří s tím nemají nic společného, což jsem já a naše mimčo. Dělali byste na mojem místě něco nebo jenom přihlíželi, jak kluk propadá, kašle na školu a jak maminka za každou cenu cpe kluka na školu, kde mají problém i jedničkáři. Podotýkám, že partnera jsem potkala rozvedeného, bez majetku, v pronajatém bytě a tvrdil mi, že mají všechno vyřešené a minulost uzavřenou. Taky věděl hned ze startu, že chci mít děti a že chci plnohodnotný vztah, kde si nebudeme hrát na moje a tvoje a že na rodičáku budu mít nejmíň o 20 tisíc menší příjem. Jeho dítě jsem respektovala, dokud nezačal donášet mamince veškeré podrobnosti z našeho soukromí a ona nezačala dělat scény jak my žijeme, že se dostatečně nevěnujeme péči o jejich dítě. No, nevěnovali jsme se, protože jsme svépomocí opravovali starou barabiznu, která nám padala na hlavu a potřebovali jsme bydlet, byla to existenční nutnost. Blížila se zima a nám sněžilo do chalupy. A jelikož jsme v týdnu chodili do práce, makali jsme o víkendu kdy byl kluk u nás, fakt nešlo ho tahat po výletech jak byl zvyklý z dřívějška. Z mého pohledu jsme nedělali nic špatného, z jejího pohledu jsme zanedbávali dítě. Od té doby jsou vztahy špatné, já jsem tehdy dost zabojovala a dala jsem jí jasně najevo, že jsem tady taky a že teď s tím pánem žiju já a ona nemá právo mu denně vypisovat zprávy a volat mu aby mu nadávala. Vůbec nevím, co se u nich dělo, co klukovi povídala a jak se chovala. Od té doby je mezi všema napětí, ona dala sice pokoj, ale kluk roste, vidí, že my si žijeme už docela normálně a on si připadá odstrčený, že má tatínek jiné dítě, jinou ženu, jiný život. Možná proto se tak zasekl s tou školou, nevím, ale není s ním moc řeč. Jako každý puberťák si myslí, že on všechno dělá nejlíp a kdo mu to neodkývá, je nepřítel. Což já jsem asi nepřítel, protože bojuju za svoji rodinu a v něm vidím toho donašeče, co dělá peklo mezi maminkou a tatínkem, stěžuje si jednomu na druhého a oni si pak nadávají do telefonu že ten druhý dělá špatně to a tamto. No… Vědět hned ze začátku, co ta jejich vyřešená minulost obnáší, nejdu do toho vztahu ani za milion. :roll:

Minulost bude vždycky, s tím nic neuděláš. Že má dítě jsi věděla, takže si musela počítat s tím, že se na něj bude platit + ho budeš mít i doma. Co bys dělala, kdyby studoval teba do 25let? Docela by mě zajímalo, co je to za školu, kde mají problém jedničkáři, a on se tam dostal se čtyřkama? Holt si budete muset zvednout příjmy, jinak to nepůjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9414
12.6.22 14:41
@Wani píše:
@Lucy75 Proc ti vadila ta jazykovka? :think: Aspon se doucila jazyk a mohla si pak vybrat spravnou VS

Tak to by mě nenapadlo, že nějaká manželka tatínka může mít veřejný názor na studium jeho dcery. Proč jako? 8o. Vždyť jí do toho nic není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3812
12.6.22 14:51

Vzala jsi si holt chlapa druhé jakosti s dítětem. A to jsi věděla. Takže ti mohlo dojít, že ho tatínek musí živit až do dostudování, klidně do 26 let, i snad déle. Nakonec buď ráda, že to není žádný premiant, že asi na vysokou nepůjde, takže to bude kratší živení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
12.6.22 14:59
@SAJ píše:
No a teď si představ, že šestina té tvojí barabizny patří tomu klukovi. ;) Blbý, co? Promiň, nemyslím to zle - ale tak to prostě je.Hele, budete to muset zvládnout, přeji hodně sil… :hug: Neživ v sobě zášť, otráví hlavně tebe, za to ty peníze nestojí.

Z čeho usuzuješ?

Jinak zakladatelko jinou cestou než navýšením příjmů to asi nepůjde, o víkendu nemůže být partner s oběma dětmi a ty na brigádě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
12.6.22 15:19
@Da12 píše:
Vzala jsi si holtchlapa druhé jakosti s dítětem. A to jsi věděla. Takže ti mohlo dojít, že ho tatínek musí živit až do dostudování, klidně do 26 let, i snad déle. Nakonec buď ráda, že to není žádný premiant, že asi na vysokou nepůjde, takže to bude kratší živení.

Chlapa druhé jakosti? To je hodně používaný výraz, ale hlava mi to nebere :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
12.6.22 15:48

Další megeroidni macecha pro kterou je partnerovo dítě jenom obtížný hmyz a vyzirka která chlapovi bere čas energii a penize :poblion:
A nejvíc mě pobavilo jak vysvětlila exce že teď s chlapem žije ona /zakladatelka/takže exka mu nemá právo vypisovat :lol: To je fakt ukázka naprostý ubohost a blbosti
Dost se exce divím že se jí nevysmala do xichtu 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
12.6.22 16:02
@prokr píše:
Další megeroidni macecha pro kterou je partnerovo dítě jenom obtížný hmyz a vyzirka která chlapovi bere čas energii a penize :poblion:
A nejvíc mě pobavilo jak vysvětlila exce že teď s chlapem žije ona /zakladatelka/takže exka mu nemá právo vypisovat :lol: To je fakt ukázka naprostý ubohost a blbosti
Dost se exce divím že se jí nevysmala do xichtu 8o

Já myslím že jo, jen to zakladatelka nenapsala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13314
12.6.22 16:06

Zakladatelko, jsi dost mimo. Máš chlapa že secondhandu, který má děcko, který tu bylo dřív než vaše mimčo. Do tohohle jsi šla dobrovolně. Ta jeho máma bude spojena s tvým chlapem doživotně, takže jo..asi mu vypisovat bude…a jestli je rok studia navíc to nejhorší co tě potká, tak si můžeš gratulovat…ale myslím, že toho bude ještě mnohem víc. Kluk i když asi není premiant, tak je svým způsobem chudák, když má takovou macechu, která ho nesnáší a zazlívá mu, že ujídá jejímu dítěti z koláče. Ten kluk si to nevybral, ale ty sis to vybrala a ještě se cítíš dotčená. Nikde není napsáno, že vám to vydrží na věky…tak aby se i tvoje dítě nedostalo do pozice toho kluka…až bude mít podobně príma macechu jako jsi ty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
12.6.22 16:07

Takže kluka zanedbával, protože se pracovalo na vašem hnízdečku a teď vadí alimenty? No doufám, že na to budete pamatovat u svého dítěte a nebudete chtít po jeho otci peníze déle, než 4 ročníky střední školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.22 16:09
@Anonymní píše:

Jakmile je ve vztahu dítě do 18 let, nikdy to není vyřešená minulost…marné, nevědělas. Já to věděla, proto jsem do vztahu, kde už dítě je, nikdy nešla. Chtěla jsem exkluzivně svou rodinu, kde se nebudou peníze a majetky odlévat jinam, ale půjdou výhradně našim dětem. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
643
12.6.22 16:15

Jako fakt se tohle blbě čte. Kéž by to byla nějaká erupce hormonů s malým miminem, ale asi ne, max. to zvýrazní jednou danou povahu. To musí být vyloženě radost, mít takovouhle macechu jak z pohádky. Kluk zažívá dost náročnou situaci, kdo by chtěl nezvládnout školu a od tebe takováhle pomatená „podpora“. Doufám, že se jeho rodičům daří tebe do něj odstavit co nejdál, ideálně kdyby se tvoji závist podařilo nasměrovat na jeho otce, který si to spískal :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jana0979
12.6.22 16:16

Já být chlapem, tak ti dám 5tis., víc ani ťuk a starej se.
Jo a znám i případ, kdy dítě v 1ročníku na SŠ propadalo, pak se mu rozsvítilo a šlo na VŠ.
Nakonec studovalo do 26let.

• Citovat
  • Upravit
3596
12.6.22 16:23

To jakože fakt? To myslíte vážně, že se musí každý víkend skákat kolem děcka a není nárok na to, aby si opravili barák?
V úplných rodinách taky? To všichni zanedbáváte děti, když se jim nevěnujete a musíte dělat jiné věci? :lol:
Já zakladatelku naprosto chápu a to jsem v opačné pozici. Vadilo by mi ukrajováni z rodinného rozpočtu o rok dýl úplně zbytečně. Jo kdyby to mělo nějaký význam, ale tady v tomto pripade…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
12.6.22 16:26
@jana0979 píše:
Já být chlapem, tak ti dám 5tis., víc ani ťuk a starej se.
Jo a znám i případ, kdy dítě v 1ročníku na SŠ propadalo, pak se mu rozsvítilo a šlo na VŠ.
Nakonec studovalo do 26let.

nestraš zakladatelku, nebo to s ní švihne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí