Partnerův syn propadá ve škole

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Parninas
14.6.22 17:27
@Big boss píše:
V poho, já to osobně nebrala, jen jsem chtěla ukázat, že ne vždy to je tak jednoznačné, jako se tady na fóru traduje. Špatná next a chudera ex. Mě tady znají jako zastánkyni otců a nextek, tak se snažím svoji pověst podporovat :lol: :kytka:

Tak já rozumím, že budeš kopat za vlastní tým.

Jen mi přijde fakt podivné se pouštět do toho kluka. Do ex ženy, next ženy, muže - klíďo píďo. Ale ve většině případů se dělá viník z dítěte. Vyčítat dítěti rok navíc alimentů, no já ti nevím, to fakt nechává hořkost v mých ústech. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
9414
15.6.22 13:58
@Parninas píše: …v téhle diskuzi jde hrozně pěkně vidět kdo je nextka a kdo ne. :lol: Čest výjimkám.

Možná, nebo se tu taky objevují děcka z těch rozpadlých rodin, co už jsou dospělé a vidí, že tohle by svým dětem neudělaly. Leda po opravdu velkém zoufalství hodně dlouhé úvaze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17872
20.6.22 12:37
@Venetia píše:
Co dělali ano, nikoliv vynaset soukromé informace

A to dítě to má rozlišit jak, co říct ještě může a co ne… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107488
20.6.22 19:03
@Jahudka82 píše:
A to dítě to má rozlišit jak, co říct ještě může a co ne… :think:

No jo asi nijak
Prostě si dávat pozor na to co nechceme aby se dostalo ven

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1680
20.6.22 19:28

@Jahudka82 tady se ale nemluvi o malem diteti, ale o stredoskolakovi. Ten uz snad vi, co se rika a co ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149965
20.6.22 20:03
@Big boss píše:
Ty fráze o chlapech co si mají udělat jen tolik dětí, kolik uživí jsou totálně mimo.
Jakože chlap nemá nárok si pořídit další dítě, aby si ty z předchozího vztahu nemusely odtrhávat od pusy? Nebo jde o to, aby si exka nemusela odtrhávat od pusy?
I v úplných rodinách je normální, že s příchodem dalšího potomka si musí ostatní členové utahnout opasek. Akorát o tom rozhodují oba rodiče. V případě rozvedených rodin s tímto rizikem taky musí počítat oba rodiče. Rozvod = jejich rozhodnutí, včetně možnosti, že si jeden z nich založí novou rodinu. Nelze očekávat, že ex partneři zůstanou v nových vztazích bezdětní, jen aby starší děti neztratily svůj komfort. Každé dítě má 2 rodiče a bohužel musí nést následky jejich rozhodnutí, ať už je to rozvod nebo pořízení si dalších dětí. Rodiče prostě rozhodují o tom, jaký životní standard budou mít jejich děti. Takhle to zkrátka je a je naprosto zbytečné nad tím polemizovat, co se má a na co kdo má nárok. Děcko má nárok na to, co jeho rodiče uznají za vhodné a na co mají peníze. Když rodiče nemají na to, podporovat dítě při studiu, tak smolík.
Jenže v úplně rodině, na tu školu děcko prostě nedají, nebo ho pošlou na brigádu. V rozvedené rodině pošle jeden rodič děcko na školu, na kterou nemá, bez souhlasu druhého rodiče, just jenom proto, aby ten druhý platil. A ať si to zařídí jak chce.
Rok alimentů zbytečně navíc je dost peněz vyhozených oknem. Jo kdyby to byla škola, na které by zůstal a něco z toho do budoucna měl, ale ten rok už mohl synek makat a za ty peníze mu mohli pořídit něco potřebnějšího.

Jenže ony si ty exky ve většině případech od huby utrhují. Chlap pošle pár tisíc a myslí si buhvíco. Ještě by to nejradši vypočítával na rohlíky. Aby si bývalka nedej bože něco nekoupila. Když už se tady někdo zastane i chlapa, který na první dítě platí tisíc kč a udělá si další tři děcka a argumentuje tím, že nemůže dát víc, tak to už fakt nevím tedy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17872
20.6.22 20:16
@Markétka111 píše:
@Jahudka82 tady se ale nemluvi o malem diteti, ale o stredoskolakovi. Ten uz snad vi, co se rika a co ne :think:

To bylo myšleno spíš obecně. Často se „mezi 2 mlýnskými kameny“ bohužel ocitnou i mladší děti. Jinak máš pravdu samozřejmě, ale je to i o emoční zralosti, nejen o věku a stupni školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí