Krušná rána s dcerou

10.6.22 18:38

Krušná rána s dcerou

Ahoj maminky, at jednoho ci vice ditek.
Jdu k vam s dotazem, zda bychom jste mi mohly rict v cem delam chybu a proc mame doma krusna rana, ktere nam zkazi cely den.

Moje dcera (6let) je jinak hodne dite, doma pomuze, poslechne, je hodna k ostatnim a ucenliva. Zadrhel je v tom, kdyz ma rano vstat a je jak hadrova panna, vstavame v 6:30 a ve skolce jsme v 7:30, od 8 jsem v zamestnani. Představovala bych si to tak, ze rano vstanem, mala sama vyleze z postele, oblece se, nasnida, usece, vycisti zuby a jdeme do skolky, ale bohuzel mame doma psycho rana, kdy me mala uz pri buzeni odhani, 10× se přikryje zpet perinou, ja ji opakuji, ze takhle ne, ze nestihnu prijit vcas do prace… to je ji uplne jedno, pres premlouvani, rozkazy az vyhrozovani zakazy se mi nedocili ji vynést z postele. Takze ji jako hadrovou pannu oblekam a pak teprve otevre jedno oko, pri snidani to druhe, pak se vetsinou ucese sama a nebo ji ucesu ja, zuby po ranu sabotuje. Vetsinou se pri odchodu do skolky jeste nekolikrat bezduvodne urazi a nedokaze rict proc…jsem uz z toho nestastna, zkouseli jsme chodit spat driv, vstavat driv, den predtim si spolecne pripravit veci na sebe, slibit si, jak nam to pujde rano dobre, ale malo kdy tohle vyjde, i kdyz byly i takoveto svetle chvilky, kdy se ale vetsinou na neco ve skolce tesila, takze mela motivaci. Obcas vychazime z domu s silenym krikem, kdy si musi sousedi myslet, ze ji snad vrazdim. Jsem uz z toho vycerpana, porad jsem si rikala, ze je to treba jen obdobi, nebo tim, ze si celou noc skrabe atopicky ekzem a je treba nevyspala, ale uz mi dochazi trpelivost a hlavne to pak mam porad v hlave, do skolky ji davam s rozcilenim a kdyz si ji vyzvedavam, tak je zase uplne zlaticko, to terno nastane zase az dalsi rano… kdyz nemusi do skolky, spi klidne i do 10 hodiny, je mozny, ze je proste jen spac, nebo je pochyneni ve vychove? Jak dal postupovat, nemate nejake napady??? :hug: :srdce: Druhe dite funguje na 100% samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
114
10.6.22 18:45

Jak moc ma ten exem? Me to telreba taky budi a neumim si predstavit mit to v tomhle veku :think: zkousela jste se na to zeptat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
10.6.22 18:46

Je v te skolce rada? Neni vice unavena i pres den? Jinak dobre prospiva, ji vse? Premyslela bych pak treba o mozne chudokrevnosti.

Příspěvek upraven 10.06.22 v 20:17

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
10.6.22 18:49

Hele chápu že to je náročné, ale fakt nemůžeš chtít po malém dítěti, které zjevně potřebuje spát delší dobu, aby vstávalo nadšeně a bylo aktivní a samostatné.

Není to její vina - je to prostě její biorytmus, který ty narušuješ tím, že holt ji musíš odvést takhle strašlivě brzo.

Chtít po ní aby slibovala že bude hodná a pak ji trestat že to nezvládá je podobně jako chtít po někom, aby skákal po zlomené noze. Jinak teda popisuješ docela drsnou emocionální manipulaci dcerou a viníš jí za to, že ty máš práci takhle brzo…

Ty sama nejsi z toho vstávání nadšená a pochopitelně a ještě to celé zhoršuješ svým vztekem - a to jsi dospělá a nad svými emocemi by si měla mít kontrolu.

Ty požaduješ docela drsně a nepříjemně aby ona se tobě přizpůsobila a ještě to dělala nadšeně a ona na to celkem logicky nepřistupuje a částenčě ani nemůže.

Jinak teda ekzém zhoršuje stres a ten teda vy ráno máte docela drsný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.6.22 18:55

Pralinkazbelgie

Atopak ma hodne, lecime momentalne kortikoidy, ale jindy je uplne cista, je to spise ve vlnach, ale nejak si uvedomuji, ze se vstavanim mela problem k kdyz byla bez jedineho pupinku… :? ve skolce je rada, nekdy ji odtamtud nemohu ani dostat, konzultovala jsem to i s ucitelkou a ve skolce zadny problem, pry jedno z nejhodnejsich deti… za coz jsem hrozne rada a o to vic me mrzi to, jak se chova rano ke mne… obcas jsem na ni nastvana i kdyz si ji vyzvedavam, to samozrejme hned pozna a uz je napucena.. nechci nijak ustupovat, byt dusledna, ale zaroven hodna mama, ale obcas mi to prijde jako nadlidsky ukon. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31402
10.6.22 18:55

Asi pro zacatek slevit z vlastnich pozadavku (jak by sis to predstavovala). Vyloucit zdravotni pricinu. Nerekla bych, ze je to vychovou.

Mam deti 10,8,5r, kazdy exemplar jiny. U nas nejstarsi vstava sama, mladsi musim vynest v zubech na gauc a trochu jim prisvitit, aby se probrali (nejmladsi obcas knici, ze je moc svetlo :mrgreen: ), ale pak se teda nejak proberou. Nejstarsi se nasnida sama, mladsi nekdy jedi, nekdy 15 minut cumi do talire, no, kdyz je dort, tak jedi :mrgreen:. Zuby teda nastesti uz cisti samostatne, pak se jdou obleknout, nejmladsi dopomaham. S tim, ze aby vse probihalo prihodnym tempem, stoji me to nepretrzity slovni prujem od probuzeni az do opusteni bytu. Presto si porad myslim, ze mame rana relativne pohodova. Ale kdyby se deti mely vypravovat samostatne, zvladne to jen ta nejstarsi a ani ne proto, ze je nejstarsi, ale protoze je takova. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
10.6.22 18:58
@Pralinkazbelgie píše:
Jdu k vam s dotazem, zda bychom jste mi mohly rict v cem delam chybu a proc mame doma krusna rana, ktere nam zkazi cely den.Moje dcera (6let) je jinak hodne dite, doma pomuze, poslechne, je hodna k ostatnim a ucenliva. Zadrhel je v tom, kdyz ma rano vstat a je jak hadrova panna, vstavame v 6:30 a ve skolce jsme v 7:30, od 8 jsem v zamestnani. Představovala bych si to tak, ze rano vstanem, mala sama vyleze z postele, oblece se, nasnida, usece, vycisti zuby a jdeme do skolky, ale bohuzel mame doma psycho rana, kdy me mala uz pri buzeni odhani, 10× se přikryje zpet perinou, ja ji opakuji, ze takhle ne, ze nestihnu prijit vcas do prace… to je ji uplne jedno, pres premlouvani, rozkazy az vyhrozovani zakazy se mi nedocili ji vynést z postele. Takze ji jako hadrovou pannu oblekam a pak teprve otevre jedno oko, pri snidani to druhe, pak se vetsinou ucese sama a nebo ji ucesu ja, zuby po ranu sabotuje. Vetsinou se pri odchodu do skolky jeste nekolikrat bezduvodne urazi a nedokaze rict proc…jsem uz z toho nestastna, zkouseli jsme chodit spat driv, vstavat driv, den predtim si spolecne pripravit veci na sebe, slibit si, jak nam to pujde rano dobre, ale malo kdy tohle vyjde, i kdyz byly i takoveto svetle chvilky, kdy se ale vetsinou na neco ve skolce tesila, takze mela motivaci. Obcas vychazime z domu s silenym krikem, kdy si musi sousedi myslet, ze ji snad vrazdim. Jsem uz z toho vycerpana, porad jsem si rikala, ze je to treba jen obdobi, nebo tim, ze si celou noc skrabe atopicky ekzem a je treba nevyspala, ale uz mi dochazi trpelivost a hlavne to pak mam porad v hlave, do skolky ji davam s rozcilenim a kdyz si ji vyzvedavam, tak je zase uplne zlaticko, to terno nastane zase az dalsi rano… kdyz nemusi do skolky, spi klidne i do 10 hodiny, je mozny, ze je proste jen spac, nebo je pochyneni ve vychove? Jak dal postupovat, nemate nejake napady??? :hug: :srdce: Druhe dite funguje na 100% samo.
Žádný chyby ve svý výchově nehledej. Zkusila jsi všechno, nepomáhá nic, druhý dítě je jiný, zase má jinde mezery, tak to je. Je to obdobím, musíš se obrnit trpělivostí, a doufat.
Taky to nemusí přejít nikdy. Já bych ale nevyhrožovala, nepřikazovala a ani nepodlejzala. A desetkrát peřina taky ne. Vzbudit, deku odebrat, posadit, a odchod z postele. Ale mile, avšak důrazně. Nedělat z toho problém, že ti na tom záleží. Prostě z toho udělat nedůležitý okamžik nebo jak to nazvat. Dřív chodit spát určitě, podle toho, co píšeš, je spavá dost, když vydrží do 10 hodin. Já jsem taky spavá hodně, ale i o víkendu jsem před osmou vzhůru.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
10.6.22 19:05

@Ou co je na vstávání v půl sedmé strašlivě brzo a co je na pracovní době od 8 hodin brzy, to mi teda vysvětli. Od 8 hodin se snad nezačíná oficiálně pracovat nikde, kromě Prahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78227
10.6.22 19:08
@Pralinkazbelgie píše:
Jdu k vam s dotazem, zda bychom jste mi mohly rict v cem delam chybu a proc mame doma krusna rana, ktere nam zkazi cely den.Moje dcera (6let) je jinak hodne dite, doma pomuze, poslechne, je hodna k ostatnim a ucenliva. Zadrhel je v tom, kdyz ma rano vstat a je jak hadrova panna, vstavame v 6:30 a ve skolce jsme v 7:30, od 8 jsem v zamestnani. Představovala bych si to tak, ze rano vstanem, mala sama vyleze z postele, oblece se, nasnida, usece, vycisti zuby a jdeme do skolky, ale bohuzel mame doma psycho rana, kdy me mala uz pri buzeni odhani, 10× se přikryje zpet perinou, ja ji opakuji, ze takhle ne, ze nestihnu prijit vcas do prace… to je ji uplne jedno, pres premlouvani, rozkazy az vyhrozovani zakazy se mi nedocili ji vynést z postele. Takze ji jako hadrovou pannu oblekam a pak teprve otevre jedno oko, pri snidani to druhe, pak se vetsinou ucese sama a nebo ji ucesu ja, zuby po ranu sabotuje. Vetsinou se pri odchodu do skolky jeste nekolikrat bezduvodne urazi a nedokaze rict proc…jsem uz z toho nestastna, zkouseli jsme chodit spat driv, vstavat driv, den predtim si spolecne pripravit veci na sebe, slibit si, jak nam to pujde rano dobre, ale malo kdy tohle vyjde, i kdyz byly i takoveto svetle chvilky, kdy se ale vetsinou na neco ve skolce tesila, takze mela motivaci. Obcas vychazime z domu s silenym krikem, kdy si musi sousedi myslet, ze ji snad vrazdim. Jsem uz z toho vycerpana, porad jsem si rikala, ze je to treba jen obdobi, nebo tim, ze si celou noc skrabe atopicky ekzem a je treba nevyspala, ale uz mi dochazi trpelivost a hlavne to pak mam porad v hlave, do skolky ji davam s rozcilenim a kdyz si ji vyzvedavam, tak je zase uplne zlaticko, to terno nastane zase az dalsi rano… kdyz nemusi do skolky, spi klidne i do 10 hodiny, je mozny, ze je proste jen spac, nebo je pochyneni ve vychove? Jak dal postupovat, nemate nejake napady??? :hug: :srdce: Druhe dite funguje na 100% samo.

au, au - tady se háčkuju - mám to samé, dcera 5,5 roku ráno vstává v 5,30 ve školce jsme 6,30 při otvíračce, já pracuju na 7.00 a mám to 17 km - ráno vstane jak hadrová panna, pak dlouho sedí na sedačce a vypadá, že za 10 minut zahyne, pak se s křikem (mým) obleče, když mluvím normálně, vůbec nereaguje, někdy chce jíst pribiňáka - toho jí 20 minut a spí při tom, zuby s křikem - do školky chodí ráda, je zdravá - měla obrovskou nosní mandli, nyní již po operaci - jinak je celý den hyperaktivní, na vše natěšená, dobře naladěná - tak nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78227
10.6.22 19:09
@Zeoli píše:
@Ou co je na vstávání v půl sedmé strašlivě brzo a co je na pracovní době od 8 hodin brzy, to mi teda vysvětli. Od 8 hodin se snad nezačíná oficiálně pracovat nikde, kromě Prahy.

asi tak, my tohle vše absolvujeme přesně o jednu hodinu dřív, a to mám upravenou pracovní dobu na 7, všichni ostatní chodí na 6

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
10.6.22 19:10

Já mám takový děti dvě. Pomáhá se smířit s věcí a brát to se stoickým klidem. Děcka ráno budím oblíkáním, je to rychlejší a míň únavný než to desetkrát opakovat, když nevylezou, tak je vytáhnu z postele a nechám ležet na podlaze. Učešu je u snídaně, zuby se čistí povinně. S řevem odcházíme čtyřikrát týdně, ale do školy už jsou jak beránci. Prostě si řekni, že to tak je a nečekej od dítěte nesplnitelný…

• Citovat
  • Upravit
5889
10.6.22 19:15

Nevím jestli by vám to pomohlo, ale u nás zabralo vstávat mnohem dříve a pak sice spí kratší dobu, ale zároveň mají déle na probuzení a v klidu stihnou pak i snídani. Když vstáváme v,5:30tak to u nás funguje skvěle, děti se můžou klidně ještě probouzet a oblíkat se svým tempem, ale jak vstáváme v 6:00,už je musím popohánět. Extrém je u nás vstávání v6:30,protože v 7:00 odcházíme. Takže se to stalo párkrát při zaspání a ano stíhá se, ale je to o nervy. Když vstanou v 5:30,tak se v klidu oblečou, umejou, učešou a kdo je hotovej, tak dostane snídani. Pak už si jen vezmou boty atd. a stíháme to v klidu.

Příspěvek upraven 10.06.22 v 19:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
10.6.22 19:18

U nás je takhle každé ráno, vytáhnout je z postele je nadlidský úkon… Dvě děti rovnou. Zato o víkendu, to vstávají než problémů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
10.6.22 19:19
@stinga píše:
au, au - tady se háčkuju - mám to samé, dcera 5,5 roku ráno vstává v 5,30 ve školce jsme 6,30 při otvíračce, já pracuju na 7.00 a mám to 17 km - ráno vstane jak hadrová panna, pak dlouho sedí na sedačce a vypadá, že za 10 minut zahyne, pak se s křikem (mým) obleče, když mluvím normálně, vůbec nereaguje, někdy chce jíst pribiňáka - toho jí 20 minut a spí při tom, zuby s křikem - do školky chodí ráda, je zdravá - měla obrovskou nosní mandli, nyní již po operaci - jinak je celý den hyperaktivní, na vše natěšená, dobře naladěná - tak nevím

Ta věta
Za 10minut zahyne :palec: :mrgreen:. Super hlaska :pankac: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
10.6.22 19:34

Nemůžu radit ze strany maminky, ale dodnes, doslova dodnes si pamatuji, jak jsem byla příšerně unavená jako školačka že vstávání cca těch 6:30.

Fakt to nebyl žádný naschvál ani truc, ale jednak se mi hůř spalo a jednak jsem měla málo železa celé dětství, fakt jsem byla ráno naprosto vyčerpaná, z jídla se mi dělalo zle, každý pohyb byl jak v olovu. Přešlo to tak do hodiny, ale i první hodina ve škole byla ještě náročnější, zvlášť v zimě. Je možné, že ti to fakt nedělá naschvál a sama tím trpí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí