Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Ou nejlépe vyjádřený komentář. Naprosto s tímhle souhlasím..
Dítko není porouchané..
@Ou nejlépe vyjádřený komentář. Naprosto s tímhle souhlasím..
Dítko není porouchané.. @Pralinkazbelgie
@KeckaJ píše:
Hele někdo to tak prostě má. Já třeba vstanu s budíkem, proberu se na WC a pak už jedu jak stroj až do opuštění bytu. A zvládla jsem to tak vždy. Během chvíle jsem probraná a funkční.Za to můj muž… Ani omylem, zvoní mu budík a pak ho musím vykopat z postele, že je ráno. (Ano i proto má budík o 20 minut dřív než musí.) Pak se tak nějak loudavě dostane ke koupelně, nějak se obleče. U toho zůstane sedět na posteli, že mu musím znovu říct, jestli jde do práce. V podstatě ráno funguje na automat a to jen proto, že ví, že musí.
Dcera se zatím taky jeví spíš jako noční sova, takže už se na rána s ní vyloženě těším.
Pro dítě je to o to těžší, protože vlastně moc nechápe proč musí. (Že máma jde do práce není argument.)
Prostě jí ber tak, že má pomalejší rozjezd. Ne každý je ráno hned připraven fungovat.
To jsem úplně já s mým chlapem
jsme se hledali, až jsme se našli
budíky svorně pretacime, až nakonec vstáváme o hodinu později, než bylo v plánu… Oba dva na pár facek, neschopní nic dělat - jedeme oba na autopilota první asi 2 hodiny po probuzení… A ještě k tomu jsme ráno oba flegmatici a máme neustále na vše čas… Světě div se, do práce vždy přijdeme včas, ale je to každý den docela nervak… A stejně se další den nepoucime ![]()
Tvoje dcera bude holt ten typ, který ráno nebude nikdy fungovat. Já z toho očividně taky nikdy nevyrostla… ![]()
Jr to male dite, strasne takto vrzy vstavat a byt ve skolce, vzdyt je jeste malinka. Neumim si to predstavit u sveho ditete. Holt je toho na ni moc. Ona nemuze za to, ze musis tak brzy do prace, rano je proste unavena a nezvlada to. Minimalne bych omezila ta ocekavani, ze v takto nizkrm veku a takto brzy rano ti vyskoci z postele a bude samostatna, stejne tak reci, ze musis do orace, ano musis, ale v tomto ceku tomu diteti asi uplne nedochazi, zbytecny stres pro obe.
Jinak miluji advent. Jediné období, kdy mé dítě nadšeně vystřelí z postele a sprintuje do obýváku kouknout, co najde v adventním kalendáři
jen si nejsem jistá, zda by se to celoročně neokoukalo a systém malých úplatků se mi nevymstil ![]()
@PAN66 A to jako máma nesmí chodit do práce minimálně do 10 let a škola má začínat až v 10?
Jako nevím jak v Praze, ale tady u nás se do práce chodí nejpozději na 7. A do škol na půl osmé. Mnoho dětí tak musí vstávat třeba v 6 i dřív, aby to rodiče stihli do práce…
@KeckaJ píše:
@PAN66 A to jako máma nesmí chodit do práce minimálně do 10 let a škola má začínat až v 10?Jako nevím jak v Praze, ale tady u nás se do práce chodí nejpozději na 7. A do škol na půl osmé. Mnoho dětí tak musí vstávat třeba v 6 i dřív, aby to rodiče stihli do práce…
To přece nikdo netvrdí, když vstát musí, tak prostě musí, to je jasné, ale je prostě „příliš“ chtít po ní v tomto věku aby to dělala sama a zodpovědně ![]()
@KeckaJ píše:
@PAN66 A to jako máma nesmí chodit do práce minimálně do 10 let a škola má začínat až v 1Jako nevím jak v Praze, ale tady u nás se do práce chodí nejpozději na 7. A do škol na půl osmé. Mnoho dětí tak musí vstávat třeba v 6 i dřív, aby to rodiče stihli do práce…
Ja to chapu, kdyz to jinak nejde, ale chapu, ze to dite proste nemusi davat, natoz samostatne
@Liberalissima a @PAN66 Však já neříkám, že má být nadšená. Jen reaguji na to, že to někomu přijde neuvěřitelně brzy…
V půl sedmé je to ještě krásný čas. Až se budu vracet do práce, tak v půl sedmé už musím být na značkách. A je mi jasné že s malou to bude boj…
Zakladatelka fakt nepotřebuje slyšet jak je to hrozně brzy. A že jí to tu pár lidí napsalo. Potřebuje povzbudit a radu jak to zvládnout líp…
@Quertizop píše:
Já jsem sova a denně vstávat v 6:30 by pro mě bylo neskutečné utrpení. I když mám 8 hodin spánku, takhle po ránu mi bývá vyloženě špatně, skoro na zvracení. Je to chudinka malá, zkus jí to udělat veselejší a příjemnější. Vymysli zábavný rituál, na který se bude ráno těšit a hned vyletí z postele.
já jsem sova, dcera je sova a denně v 6,30 vstupujeme do školky, když musíš tak musíš, já vstávám 5,30, s dcerou začínám lomcovat v 5,40
@Atisia píše:
Ta věta
Za 10minut zahyne![]()
. Super hlaska
![]()
![]()
no jednou k nám ráno vlezla moje mamka a zděsila se, prý „co jí je? vždyť je nomocná? ty ji v takovém stavu vláčíš do školky?“ - nějak nechtěla věřit, že dcera takhle hrozně vypadá každé ráno
Nám sovám zkrátka není svět skřivanů nakloněn. Jako dítě bych klidně chodila na deset a do pěti. Kupříkladu teď je 22:38 a já ještě uklízím prádlo a vařím. Přeučit se to (dle mého muže) dá,.ale u dítěte těžko.