Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, již několikrát jsem našla dobrou radu zde v diskuzích. ![]()
Nyní se na Vás obracím s velkou prosbou a žádostí o radu…
Již 4tým rokem žiji s přítelem. Seznámili jsme se na Badoo, vše se zdálo být ideální.. Zamilovala jsem se na první pohled, rozuměli jsme si ve všem a po třech měsících jsme se sestěhovali k sobě.
Už po tak krátké době jsem se dozvěděla, že píše jiných slečnám, nicméně jsem mu odpustila a on mi slíbil, že už to nikdy neudělá. Uvěřila jsem.. Život šel dál, náš vztah začal být stereotypní, bez sexu, už se nesnažil ani jeden z nás.
Poté nastala půlroční pauza, ve které jsme si oba nezávazně užívali. Došlo nám, že bez sebe nemůžeme být a tak jsme se k sobě vrátili.
Nečekaně se to vrátilo do těch samých kolejí, nuda, žadný sex, nedůvěra, žárlivost (z jeho strany), každodenní hádky. To přetrvává dodnes a já nejsem schopná od něho odejít, protože si myslím, že to bez něho prostě nezvládnu.. Vím, že tento vztah nemá žádnou budoucnost, již mi tikají biologické hodiny a já si nedokážu představit život a rodinu s tímto mužem.
Jsem zoufalá.. Nedokážu se osamostatnit (neutáhnu sama byt) a neumím být sama.
Stačí když jsem víkend u rodičů a už se mi po něm stýská a zároveň, když se potom vidíme, tak mě irituje.
Prosím, pokud má někdo podobnou zkušenost, poraďte mi. Děkuji
![]()
Pokud jsou tam faktory jako žárlivost, nuda, nula sex, hadky, neumíš si představit s ním rodinu, irituje tě jeho přítomnost, tak na to není jiná ráda, než se prostě rozejít. Najdi si spolubydleni, nebo něco velmi levného. Jinak nevim na co čekáš. Současný stav ti nevyhovuje, biologické hodiny tikaji, sama víš, že tohle není vztah do budoucnosti, tak si s ním hlavne neporizuj dítě, aby se ten vztah zlepšil, protože to se fakt nestane. U mě to bylo jednodušší, byt byl psaný na mě a protože panáček se mnou nechával určitý čas živit, prostě jsme se rozešli a já ho z bytu vyhodila. Dala jsem mu deadline do kdy chci zpět klíče a prostě šel. BTW argument, nedokážu si představit být bez nej..hele bez něj ti bude mnohem líp, ale to poznáš, až uděláš ten finální krok, strašně se ti uleví.
Jsi na nem asi psychicky závislá
stává se to, ale zkus se nenechat tím ovlivnit. A ze by sis bez nej neporadila? Ale prosimte. Ženská toho zvládne… a co mají říkat ty, co zůstanou samy s dětmi? A taky to musí zvládnout. Ty jsi sama, nepotrebujes velký byt, nepotrebujes živit a satit děti, ale jen sebe. Najdi si nějaký pidibyt nebo spolubydleni někde v nějaké levnější lokalitě, přenes si tam to nejdůležitější do začátku a mas to
práci predpokladam mas. Zbavenim se ty koule u nohy se ti uleví a budeš mít třeba energii najít si i nějakou brigádu, když se chceš zabezpečit lépe. Nová brigáda=noví známí, třeba i nová kamoska? Muzes chodit i někam cvičit nebo tak a najít si tam kamarádku nebo partu, ať se necitis úplně sama.