Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Co to mas za advokátku? Vymen si ji s exem
tvůj advokát snad má kopat za tebe, ne?
S takovou bych se rozloučila, jak vidíš, jiný by ti mohl pomoci více. Paradoxně názor, který ti pomaha, má právník tvého ex, zatímco ta tvoje ti svým přístupem defakto škodí - není to trochu podivné? ![]()
@Semtex píše:
Co to mas za advokátku? Vymen si ji s exemtvůj advokát snad má kopat za tebe, ne?
S takovou bych se rozloučila, jak vidíš, jiný by ti mohl pomoci více. Paradoxně názor, který ti pomaha, má právník tvého ex, zatímco ta tvoje ti svým přístupem defakto škodí - není to trochu podivné?
No advokátka se drží výkladu zákona a právník ex se drží současné praxe. Myslíš, že když si najdeš advokáta, tak ti musí milosrdně lhát, protože ho platíš?
@zoidberg píše:
No advokátka se drží výkladu zákona a právník ex se drží současné praxe. Myslíš, že když si najdeš advokáta, tak ti musí milosrdně lhát, protože ho platíš?
Proč lhát? Neznám opravdu nikoho, komu by soud zakázal změnit s ditetem bydliště, má právo se odstěhovat, ale musí umožnit styk s otcem
nejsme někde v Afghánistánu, aby ženská musela mít souhlas chlapa ke stěhování. Kdyby bydleli v menší vesnici, má si tam postavit na louce jurtu nebo jak? ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, muzu se zeptat Vas, co jste se s partnerem zrozvedly/rozešly a mate ze vztahu dite, tak jestli jste vzdy s ditetem zustaly ve stejnem meste jako otec. Moje advokatka mi tvrdi, ze se s dcerou nemohu bez otcova souhlasu odstehovat ani do vedlejšího mesta 20 km a pravnik ex tvrdi, ze muzu bez souhlasu kamkoliv. 2 právníci - 2 ruzne nazory. Jak to teda je? Prece neni mozne, ze kdyz se 2 rozvedli tak ziji do 18 let ditete ve stejne vesnici. To prece neni mozne. To musim odrict dobrou praci, levne bydleni jen proto, ze musim 16 let bydlet tam kde vyžaduje otec? To si troufám rict, ze tim mi zivot skonci a o novém partnerovi si muzu nechat uz jen zdat. Dekuji
Tvoje advokatka ma pravdu, i kdyz mas dite sverene do sve pece, tak zmena bydliste ditete je podstatna zalezitost a musi se na ni domluvit oba rodice. Drive to nebylo jednoznacne, ale posledni roky k tomu vyslo stanovisko, a vyklada se to takto. Samozrejme, ze pokud budes mit rozumny duvod se odstehovat, a ex by ti branil, mas pravo podat navrh k soudu na odstraneni neshody mezi rodici. A soud muze rozhodnou, ze se s ditetem odstehovat muzes.
@Semtex píše:
Proč lhát? Neznám opravdu nikoho, komu by soud zakázal změnit s ditetem bydliště, má právo se odstěhovat, ale musí umožnit styk s otcemnejsme někde v Afghánistánu, aby ženská musela mít souhlas chlapa ke stěhování. Kdyby bydleli v menší vesnici, má si tam postavit na louce jurtu nebo jak?
To, že nikoho neznáš nemá žádnou vypovídající hodnotu. Navíc se nejedná o ni, ale o dítě. Ona ať si jde kam chce.
@zoidberg píše:
To, že nikoho neznáš nemá žádnou vypovídající hodnotu. Navíc se nejedná o ni, ale o dítě. Ona ať si jde kam chce.
Ty jseš jeden z tý střídavkový chlapský ligy, ne? ![]()
Je to jak rika Tvoje advokatka, jen tak se s ditetem odstehovat nemuzes. Mam v okoli priklady toho, kdy se chtela zena po rozvodu odstehovat s ditetem a soud to neschvalil, musela zustat ve meste, kde zila s ex.
V praxi pak zalezi jak je to realne daleko a jestli by mohly deti navstevovat porad stejnou skolu atd.. snaze to muze projit jeste u skolkovych deti, ale se skolou je to komplikovanejsi..
Kazdopadne pokud s tim advokat ex nema problem, tak jsi asi v pohode ![]()
Tak odstěhovat se 20 km, to věřím, že by se s exmanželem dohodnout dalo. To snad není pro jeho vztah s dítětem likvidační, ani pak pro docházku do jedné školy atd..
Já jsem „bohužel“ šla za bývalým manželem kus od rodiny, a poté, co jsme po 10 letech šli od sebe, jsem tu zůstala, přes 200 km od rodiny. Neměla jsem „to svědomí“ mu takto výrazně omezit kontakt s malou.
Zase jsem třeba slyšela případ, že exovi se moc nechtělo platit alimenty i na manželku, na což měla nárok, tak se dohodli, že se ona postěhuje k rodině, kde měla větší zázemí… i tak to může fungovat no.
A jak bylo napsáno výše, ex by ale mohl dělat problémy i s 20 km, stejně tak ty bys mohla podat v takovém případě k soudu odůvodnění stěhování a holt by to místo vaší rodičovské dohody mohl schválit (ale i zamítnout) soud.
S případným novým partnerem je to přibližně jak píšeš - pokud bude on mít problém změnit bydliště třeba i 20 km - nebo bude třeba z větší dálky, kde bude mít zase on svoje děti - tak pak takovej vztah moc existovat nemůže, uškodilo by to jedněm nebo druhým dětem.. Omezující to prostě je. O to víc se pozná ten pravý, ten, kterej půjde za tebou, aby nepoškodil vztah tvýho dítěte s druhým rodičem…
Ty se můžeš odstěhovat, kam chceš. K odstehovani dcery potřebuješ souhlas otce.
A ano, budu žít ve stejné vesnici ještě minimálně 10 let (synovi je osm) a za prací dojíždět. ![]()
Můžeš se odstěhovat, pokud to odůvodníš bydlením a zaměstnáním a lepší školou. Dvacet km je prd vzdálenost, to si myslím, že soud řešit nebude. Kdyby řešil, tak se odkážeš. Ale když ti advokát muže tohle řekl, tak asi problém v tom nemají ne?
@Tamtama píše:
Ty se můžeš odstěhovat, kam chceš. K odstehovani dcery potřebuješ souhlas otce.
A ano, budu žít ve stejné vesnici ještě minimálně 10 let (synovi je osm) a za prací dojíždět.
Já ji ale chápu, že tam žít nechce, když vztah skončil. Asi tam nemá nic včetně zaměstnání a bydlení, což je prvořadý.
@Zeoli píše:
Já ji ale chápu, že tam žít nechce, když vztah skončil. Asi tam nemá nic včetně zaměstnání a bydlení, což je prvořadý.
Což o to, i já ji chápu. Taky bych se nikdy třeba neodstehovala za chlapem.
@Tamtama píše:
Což o to, i já ji chápu. Taky bych se nikdy třeba neodstehovala za chlapem.
Tak to ale nemůžeš říct, že bys nikdy. Dokud tu situaci nemusíš řešit, nevíš jak by ses rozhodla.
@Semtex píše:
Proč lhát? Neznám opravdu nikoho, komu by soud zakázal změnit s ditetem bydliště, má právo se odstěhovat, ale musí umožnit styk s otcemnejsme někde v Afghánistánu, aby ženská musela mít souhlas chlapa ke stěhování. Kdyby bydleli v menší vesnici, má si tam postavit na louce jurtu nebo jak?
Bohuzel jsme… ano odstehovat se muze, ale pak ji to vsivhni u spudu daji sezrat a bude muset pristoupit na vse a jeste tatinkovi platit cestu… V tom Afganistanu aspon vedi na cem jsou, tady pry jsoi rovnopravni rodice… v relaite, ale otce vse muze a nic nemusi a matka musi drzet hubu a krok a nechat si kalet na hlavu a divat se jak trpi jeji dite…
Ahoj holky, muzu se zeptat Vas, co jste se s partnerem zrozvedly/rozešly a mate ze vztahu dite, tak jestli jste vzdy s ditetem zustaly ve stejnem meste jako otec. Moje advokatka mi tvrdi, ze se s dcerou nemohu bez otcova souhlasu odstehovat ani do vedlejšího mesta 20 km a pravnik ex tvrdi, ze muzu bez souhlasu kamkoliv. 2 právníci - 2 ruzne nazory. Jak to teda je? Prece neni mozne, ze kdyz se 2 rozvedli tak ziji do 18 let ditete ve stejne vesnici. To prece neni mozne. To musim odrict dobrou praci, levne bydleni jen proto, ze musim 16 let bydlet tam kde vyžaduje otec? To si troufám rict, ze tim mi zivot skonci a o novém partnerovi si muzu nechat uz jen zdat. Dekuji