Müller inhibiční hormon

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.12.10 10:06

Müller inhibiční hormon

Ahoj, dělaly vám někomu tento test a vyšel vám hůře?
Nevíte, jestli je nějaká možnost výsledek testu ovlivnit k lepšímu? Pokud nevíte, co to znamená, tak zde http://www.tribune.cz/clanek/11983

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3270
3.12.10 11:47

ahoj,
já o něm vím jen že existuje,ale taky by mě zajímalo o tom něco víc.Třeba - jak se dělá?Z krve?Může ti ho udělat běžný gyndr nebo nějaké CAR…atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
6.12.10 12:09

Ahoj,zakladatelko,můžu se tě zeptat jestli ti vyšlo při hormonálním profilu vyšší FSH a když tak kolik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
6.12.10 20:21

Tak já o něm vím jen to, že ho mám zvýšený. Dělali mi ho z krve v CAR v rámci hormonálního profilu. Prý když ho mám zvýšený, tak jsem v rizikové skupině při stimulaci na IVF. Mám tím zvýšený sklon k hyperstimulačnímu syndromu. Ale jak ho snížit, to už mi bohužel neřekli. Asi sami nevědí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
7.12.10 07:10

aha- mě dělali hormon profil na běžné gyn. kromě zvýšeného FSH mám prý vše jakžtakž.Hodnoty nevím- jen to fsh je do 15 - což je dost.Proto se ptám jestli když je Muller zvýšený tak automaticky je i FSH vyšší?Tenhle hormon může udělat i běžný gyndr - nevíte někdo?Že bych si o něj příště řekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.11 10:17

Ahoj, taky se tento hormon nazývá antimülleriánský hormon a daleko přesněji určí vajíčkovou rezervu ve vaječnících. Jeho norma je 1-5 ug/l( jinde uváději 2-6) a pokud vyjde pod 1 nemá smysl vaječníky stimulovat, protože jejich odpověď je mizivá - v dozrávání vajíček.
FSH v průběhu cyklu kolísá, proto se má brát 2-3. den menstr. cyklu, kdy má nejlepší výpověďní hodnotu.FSH nad 10 říká, že vaječníky začínají selhávat ve své funkci, i když na začátku může být zcela prav. menstruace, jen právě nedochází k ovulaci. Ale z jednoho výsledku se rozhodně nedělá diagnosa, takže to chce několik cyklů po sobě opakovat anebo doplnit AMH, kt. dělají téměř ve všech CARech.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex