Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahoj,
já o něm vím jen že existuje,ale taky by mě zajímalo o tom něco víc.Třeba - jak se dělá?Z krve?Může ti ho udělat běžný gyndr nebo nějaké CAR…atd
Ahoj,zakladatelko,můžu se tě zeptat jestli ti vyšlo při hormonálním profilu vyšší FSH a když tak kolik?
Tak já o něm vím jen to, že ho mám zvýšený. Dělali mi ho z krve v CAR v rámci hormonálního profilu. Prý když ho mám zvýšený, tak jsem v rizikové skupině při stimulaci na IVF. Mám tím zvýšený sklon k hyperstimulačnímu syndromu. Ale jak ho snížit, to už mi bohužel neřekli. Asi sami nevědí ![]()
aha- mě dělali hormon profil na běžné gyn. kromě zvýšeného FSH mám prý vše jakžtakž.Hodnoty nevím- jen to fsh je do 15 - což je dost.Proto se ptám jestli když je Muller zvýšený tak automaticky je i FSH vyšší?Tenhle hormon může udělat i běžný gyndr - nevíte někdo?Že bych si o něj příště řekla.
Ahoj, taky se tento hormon nazývá antimülleriánský hormon a daleko přesněji určí vajíčkovou rezervu ve vaječnících. Jeho norma je 1-5 ug/l( jinde uváději 2-6) a pokud vyjde pod 1 nemá smysl vaječníky stimulovat, protože jejich odpověď je mizivá - v dozrávání vajíček.
FSH v průběhu cyklu kolísá, proto se má brát 2-3. den menstr. cyklu, kdy má nejlepší výpověďní hodnotu.FSH nad 10 říká, že vaječníky začínají selhávat ve své funkci, i když na začátku může být zcela prav. menstruace, jen právě nedochází k ovulaci. Ale z jednoho výsledku se rozhodně nedělá diagnosa, takže to chce několik cyklů po sobě opakovat anebo doplnit AMH, kt. dělají téměř ve všech CARech.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď
Ahoj, dělaly vám někomu tento test a vyšel vám hůře?
Nevíte, jestli je nějaká možnost výsledek testu ovlivnit k lepšímu? Pokud nevíte, co to znamená, tak zde http://www.tribune.cz/clanek/11983