MUNI vs UPOL Pdf?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66815
10.1.22 06:07
@Pears206 píše:
@matkabagristy Nestuduji učitelství, ale poradenství. Učit nechci a nikdy jsem nechtěla.
Holky nebudou, musí jet celých 5 let od začátku, aby mohly učit. Možná jsem se špatně vyjádřila, udělaly bc. a přijali je bez přijímaček na češtinu se speckou, od začátku, bc a navazující. Pokud skončí po 3 letech, učit nemohou.
Je to obor, o který není tak velký zájem, tak jim to bylo nabídnuto, aby se naplnila kapacita.Kdybych se nedostala na poradenství, byla jsem přijata v navazujícím ještě na sociální pedagogiku, to je taky záchranný obor, kde je méně zájemců a lehčí přijímačky. Ale znám lidi, co se tam hlásili záměrně.

tos me uklidnila, dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
10.1.22 06:10
@Pears206 píše:
V Polsku je to možná poslední šance. Nevíš o tom něco? Prý se ze stran Polska mají měnit zákony a to jejich vzdělání už nebude uplatnitelné u nás nebo spíš se tam Češi nebudou mít možnost dostat. Holky z asistentských FB skupin šílí, aby to ještě stihly se tam přihlásit. Osobně nikoho studovaného v Polsku neznám nebo o tom nevím.Příspěvek upraven 09.01.22 v 23:00

nevim nic. A pokud to skonci, budu rada. Ucitelky 1. stupne studujici dalkove na polske soukrome univerzite, kde nemusi ani prokazat znalost ceskeho jazyka, se mi prici. Ucitelu je malo, chapu, proc se uplatni i tihle absolventi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
10.1.22 06:46
@matkabagristy píše:
tos me uklidnila, dekuji

Na UPOL jsou poměrně přísné podmínky, co se týče navazujících oborů. Je přesně definováno, z čeho kam lze navazovat. Výjimečně děkanka udělí výjimku a dovolí navázat z poradenského oboru na učitelský a naopak, ale napřed vypíše doplňující profilující zkoušky z předmětů, které v bc. nebyly stěžejní a v navazujícím jsou- studentovi už přijatému do „nesprávného“ navazujícího oboru a který má to bc. na UPOL.

Při srovnávání s MUNI jsem zjistila, že má v bc. obory „pedagogika“ a „speciální pedagogika“ (každý zvlášť), ze kterých lze navázat potom kamkoliv, ale pokud student skončí po třech letech, těžko se někde uplatní, protože není vlastně nic. Ale má 3 roky čas se rozhodnout, kam bude navazovat. Jak to funguje u té pedagogiky, teda úplně přesně nevím. Urcite nepůjde „navázat“ na učitelství 1.stupně, ať nemystifikuju. Má to bývalá spolužačka, pracuje s tím v archivu velké knihovny, ale před tím normálně ve firmě v kanclu.

Na UPOL jsou bc. speckařské poradenské obory od začátku zaměřené na intervenci- školní poradenství(už to zrušili, ročník po mně byl poslední akreditace, protože jim došlo, že ve školství s tím lze dělat jen AP, ale v sociálních službách uplatnitelné jako výchovný nebo aktivizační pracovník), dále raná péče a ortokomunikace-plně uplatnitelné v zařízení sociálních služeb. Na přední straně diplomu byla ale jen intervence, ne zaměření, liší se jen výpis absolvovaných předmětů, takže prakticky může každý může kamkoliv do sociálních služeb. Teď u nové akreditace už prý ne. Školní poradenství je zrušeno a raná péče a ortokomunikace budou prý na diplomu(říkal profesor). Svým způsobem je to UPOL kritizováno, že jim nějaký takový obor, kde se student rozhodne až později, kam chce směřovat, chybí(jestli do učitelství nebo poradenství).

Reagovala jsem na zakladatelku, která se ptala na češtinu se speckou, od začátku, že nikoho nezná.
Pokud vím, tak celý obor je kombinovaně a v lockdownu se dělaly i zkoušky z češtiny online. Je možné, že budou mít vypsaných více seminářů, kde je účast povinná(pokud se předmět jmenuje seminář nebo cvičení, je účast povinná, jinak ne) než jiné kombi obory. Ale určitě nemají specku kombi a češtinu denní formou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze