Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Objednala jsem si něco přes e-shop. Zarazil me datum expirace. Mělo mě to napadnou kvůli ceně, ale není to tam nikde uvedeno. Jaka by měla byt nejkratsi doba do konce expirace? Pokud je to vůbec někde stanoveno? Musí být v nejakych případech uveden datum expirace na stránkách?
Nemusí. Tohle není nikde stanoveno. Slušní prodejci dávají slevu na výrobky, kde končí expirační doba a uvádí to přímo na stránkách.
@Sára 1 píše: Více
Zkus to reklamovat mailem. Jednou jsem to tak udělala a vrátili mi aspoň 20 %, což vyšlo líp než platit poštovné zpět.
@Sára 1 píše: Více
to se jednou stalo otci v kamenné lékárně, vydali mu lék, který měl expiraci za týden a přitom to bylo 100 tabletek na užívání 3 měsíce
Ono to bylo skoro zadarmo. Asi toho mají hodně. Myslela jsem, že je to nějaká chyba v ceně.
Vždy, když byla nějaká sleva z důvodu končící doby, tak to bylo uvedeno. Kdybych tušila, že končí expirace, nebrala bych to ani zadarmo. Mělo mi to dojít. Ještě jsem si šla zkontrolovat další věci v akci. To mě vůbec nenapadlo, že by tam mohla být kratší doba. Naštěstí to je v pohodě.
@stinga píše: Více
To se mi taky v jedné lékárně stalo, že to bylo asi za měsíc, ale používání na 3 měsíce. Od té doby jsem tam nechodila a tato lékárna ani dlouho nevydržela.