Musí mít mobil češtinu?

1309
2.12.13 22:52

Musi mit mobil cestinu?

Ahoj. Koupila jsem pro babicku v eshopu umobil.cz novy mobil samsung galaxy mini. Mobil prisel, ale nema ani cesky navod, ani prednastavenou cestinu.Ze zakona ale podle mne cesky navod mit musi a mam samsung take a ten ma predbastavenou ceskou klavesnici…Je to tedy podvod eshopu? Nemam s nakupem v eshopech moc zkusenost.Dik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4620
2.12.13 22:54

Musi mit urcite cesky navod, cestinu v softwaru aai ne, ale je to teda nefer ze vas na to neupozornili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
2.12.13 22:55

A je mobil určený pro čský trh? pokud ne, tak češtinu mít nemmusí, a i se zárukou je to u něj složitější..pokud je z tzv. šedé produkce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
2.12.13 23:03

Co se prodava na nasem trhu legalne, musi mit cesky navod. SW v cestine ne, ale ten by mel jit prehrat.

• Citovat
  • Upravit
1361
2.12.13 23:06

Pokud máš čas a prodejnu blízko, tak tam zajdi a o návod si řekni, češtinu ti nahrají na místě. Pokud čas ani nervy nemáš, tak odstup od kupní smlouvy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
2.12.13 23:16

@lazy_cat je kouoeny v eshopu, tak vratim.je pro babicku, ktera neumi ang a bez navodu obsluhu nezvladne.dik za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1361
2.12.13 23:32

@yourlady Hlavně to stihni do 14 dnů :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fanynka <3
2.12.13 23:35

mobil nemusí mít češtinu jestli umíš anglinu :-D

Já ho mam v Angličtině :srdce:

• Citovat
  • Upravit
8660
2.12.13 23:47

@yourlady Na eshopech za extra výhodnou cenu se často vyskytují telefony, které mají někde mikropísmem větičku „nemusí pocházet z oficiální české distribuce“ Při koupi by tě upozornit měli, že nemá češtinu, ale nemusí…nevím přesně jaký typ mobilu Galaxy mini máš, ale co se týče manuálu tak ten si během minutky stáhneš na netu z ofiko stránek samsungu stejně jako software, který bude v češtině, pokud se ten telefon prodává u některého z operátorů nebo v řetězcích v ČR.

Pro Galaxy S4 mini je to zde

http://www.samsung.com/…AETL-support kliknutím na download

http://www.samsung.com/…TL-downloads

Zde si jen vybereš typ telefonu a pak na sekci podpora. http://www.samsung.com/…e/touchphone

Pokud si na instalaci netroufáš sama, můžeš zkusit nějaký servis nebo třeba prodejny Mobilní pohotovost a tam určo pomůžou, akorát asi ne úplně zadara. Ale ta instalace fakt není nic záludného.

Dělala jsem v Samsungu v mobilní divizi, takže tohle byl můj obor :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
2.12.13 23:47

Hlavně než ho pošleš zpět zkontroluj recenze eshopu. Já jednou vracela mobil v domení, že mi vrátí peníze a za 30 dní mi přišel mobil zpět politý nějakou chemikálií s dopisem, že jsem ho polila neznámou kapalinou. Peníze nikde a mobil má malá na hraní za 6 litrů nejdražší hračka jakou má :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
3.12.13 00:24
@Bobsh píše:
Hlavně než ho pošleš zpět zkontroluj recenze eshopu. Já jednou vracela mobil v domení, že mi vrátí peníze a za 30 dní mi přišel mobil zpět politý nějakou chemikálií s dopisem, že jsem ho polila neznámou kapalinou. Peníze nikde a mobil má malá na hraní za 6 litrů nejdražší hračka jakou má :roll:

to si děláš legraci 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
3.12.13 06:33

Mě se to stalo taky, tak jsem do eshopu zavolala a poslala jim mobil zpět a oni mi obratem poslali mobil s češtinou, vše naprosto bez problémů a jako omluvu tenkrát poslali pouzdro na mobil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
3.12.13 07:14

Tak ho vrať a objednej jinde. Podvod to podle mě není, ale mělo to tam být uvedeno, že není v češtině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
3.12.13 07:42

Podle mě to je šedej dovoz. Vrátila bych telefon zpátky a doufala, že budu mít štěstí a peníze bez problémů vrátí. Už to, že v obchodních podmínkách mají, že reklamace je NUTNÁ u prodejce… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
3.12.13 08:29

@slavuska1 nedělám,nejhorší je, že už jsem v tom shopu jednou mobil kupovala a vše bylo v pořádku, jenže obchod změnil majitele a už to bylo. Už bych nikdy mobil nekoupila přes net z nejakyho neznamého eshopu.
Nechci strašit zakladatelku, ale myslim, že telefon nebyl určený na čeeský trh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák