Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Ahoha píše:
Takže suma sumárum:
- Topit se musí kvůli tepelné stabilitě domu (vyhláška).
- Sousedi by vás mohli zažalovat, že se na jejich účet obohacujete, protože oni musí kromě svého bytu ještě vytápět zeď a prostupem tepla byt váš.
To je nesmysl..takovou žalobu by si žádný právník na triko nevzal..stačí si přečíst vyhlášku ministerstva o teplotách v bytech a soud je předem prohraný… ![]()
At si pani nalepi na strop 20 cm polystyrenu ![]()
proste to je zivot, preci si nebudete topit na 27°C, kdyz to nemate radi. Kdyby v byte dlouhodobe nikdo nebyl, taky s v nem nebude topit. Pani by si mela uvedomit, ze byste tam taky mohli v dennich hodinach zkouset s rockovou kapelou.
Topíme jen ve 2 pokojích z 4+1,a denně větrám v celém bytě.
Měráky nám jdou dát na úplné vypnutí, to jsem netušila, že mohou být plombované ![]()
Měřáky máme cca 3 roky, do té doby se to rozpočítávalo dle velikosti bytu, ať se topilo, jak se topilo. A my nikdy netopili moc.
Navíc jsem dala 80t za plastová okna, a sousedi nikoliv.
Pokud je u nic průvan a topí jak zběsilí, jejich věc.
To, jak topím/netopím je zas moje věc.
Jsem ráda, že ty měřáky jsou.
@peggy.sl píše:
To je nesmysl..takovou žalobu by si žádný právník na triko nevzal..stačí si přečíst vyhlášku ministerstva o teplotách v bytech a soud je předem prohraný…
jj
Všem díky za vaše příspěvky
Tak si teda budu dál topit tak, jak jsme zvyklí a větrat několikrát denně, jako doposud. A nenechám se už lynčovat. Ono je fakt nejhorší, že i když se člověk snaží udělat maximum a vyjít vstříc, tak tomu druhému je to prostě pořád málo ![]()
@Kote5 Barák je to družstevní.
@Veveří Taḱ zálohy bohužel nevím, kolik máme. Manžel říkal, že je to započtené v nájmu ![]()
@Pudloslava Už jsem psala, že nemáme vnitřní teploměr, ale počítám tak 20 stupňů. Když jsme v obývacím pokoji všichni pohromadě, tak i víc.
Bys měla mít rozpočtené zálohy, zvláš´t za teplo, vodu, fond oprav apod. Ten papír se dává jednou za rok, pokud se nic nemění, tak může být i víc let starý. Ale určitě ho máš.
Já bydlím teda ve 2+1 a máme zálohy takto:
studená voda a dvod odpadní vody 355 Kč
dodávka teplé vody 993
vytápění 1316
fond oprav 1738
ostatní… nějaké drobné
veliksot bytu cca 58 m2
Do loňska nám vraceli, ale letos se to asi změní, jsem rok doma s dcerkou, tak spotřeba asi vzroste.
@Kote5 My jsme tady noví a jsme nájemníky paní domovnice tohoto baráku. Takže veškeré tyhle papíry má u sebe ona, jako majitel bytu. Museli bychom za ní zajít, ať nám to ukáže ![]()
Aha, to já nevěděla, že jste v podnájmu. Já myslela, že ten byt vlastníte. A důvrnice má víc bytů?ˇˇZe vám jeden pronajala?
Tak když jsi v nájmu, tak bych paní otravnou poslal za majitelem bytu, že vy jste jen v podnájmu, tak a´t dá pokoj..-) Nebo je to tajné? A majitelky bych se optala, zda máte povinost mít topení zapnuté. A pokud řekne, že ne, tak bych otravnou babu posílala za majitelem bytu.
@Kote5 No jenže ono je to jaksi složitější
Otravná sousedka si totiž věčně chodí stěžovat právě za domovnicí, protože se z baráku dlouhodobě znají. Ona domovnice je na nás moc hodná, s ní a vlastně s nikým jiným z baráku problém nemáme, jen s touhle tou. A vesměs je to tak, že si přijde stěžovat za domovnicí, ta jí to většinou odkývá, ale dál už se nic neděje. Nikdy si na nás domovnice nestěžovala.
Takže suma sumárum: