Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Beru
no my ten papír z rozpočtem dostáváme každý rok vždy když nám správcová donese vyučtování např ted v lednu nám dělali odečet topení + vody a tak někdy v dubnu bude rozdávat papír ve kterém je vyučtováno kolik jsme zaplatili zálohově za vodu studenou teplou a topení pak kolik jsme měli spotřebu jak to bylo ve společných prostorách a podobně s tím kolik nám vrací vždy nám vraceli máme vyšší zálohy raději
@banánice Tak uvidíme, třeba taky něco dostaneme. Ale matně si vybavuji, že snad důvěrník něco říkal o papíře, který by měl být potom ve schránce. ![]()
@Beru
my ho dostáváme do ruky a podepisujeme že jsme jej dostali neb pokud se ti něco nezdá můžeš se odvolat do 30 dnů
dostat ho musíš aby jsi věděla jak natom jste s potřebou a tak v podstatě je to stejné jako s elektrikou nebo plynem taky dostaneš kolik jsi zaplatila na zálohách jaká byla spotřeba a tak ![]()
Beru Beru, ale záležíco máte podepsáno a domluveno s domovnicí. Pokud je byt jejjí, tak vše ohledně vody, tepla apod. chodí na ní. To na vás napsat nemůže. A taky záleží, zda platíte fixní nájem ji, nebo jestli vám to rozepisuje za jednotlivé složky a přeplatek vám pak dává. Brácha pronajímá taky byt a má to jako fixní cenu. Platí mu cca 12000 a je v tom vše, inkaso, poplatky a nájem. A při vyučtování už si nic nevrací, nebo nedplácí s podnájemníky. Nasadil si takovou částku, jakou uznal za vhodné a přebytek si nechává a pak z něj platí ty přeplatky, když jsou. Takže záleží jak to s ní máte domluveno. Znám i podnájmy, kde si lidi sami platí na sebe plyn a elektriku, ale jsou podnájmy, kde to platí majitel a podnájemníci platí jen fixní částku a o přeplatky a nedoplatky se nestarají.
@Kote5 Tak prý máme fixní nájem. Takže všechno je započítáno už v nájmu, kromě plynu a elektriky.
@Beru no to je celkemk normalni teplota, tak pani rekni, ze topite na dvacet a jestli mas k tomu jako otevrit okna dokoran, aby byla vetsi spotreba? ![]()
Teda to jsem ještě neslyšela. Někteří lidé fakt řeší blbosti.My skoro netopíme, když už tak na pár minut naplno a máme teplo.To by si na mě někdo mohl zkusit, ten by jel.
Zrovna včera nám byli měřit topení, a v obýváku máme prý rozbitý měřák. nic víc mi neřekli, tak nevím jestli příjdou ještě jednou nebo jak to zjistí. ani ho pořádně neprohlédli, může být třeba vybitý?
Aby ale paní pronajímatelku časté stížnosti nepřestaly bavit.
@hofka No ona ví, že my se chováme slušně, že neděláme nic, na co by si mohla stěžovat. Otravná sousedka si totiž takhle stěžuje denně, neustále je na chodbě a s další sousedkou pomlouvá a nadává na všechny okolo a je věčně nespokojená. Kolikrát mám pocit, že kdyby nebyla majitelka bytu domovnicí, tak by ji slušně poslala do patřičných míst.
Bydlíme v 8 patraku v sedmém patře. Vedle nás důchodci, kteří topí na 5ve všech mistnostech. Mi mame rádi zimu, v loznici vůbc netopime, ba máme celou noc otevřené okno - ventilacku. V kuchyni netopime a v obyvaku mame nastavené 20 stupňů na 18hod do cca 21hod. Každý máne svoje cidla na topení takze za nikoho nedoplacime. Třeba kamarád čidlo nemá a u něj je úplně jedno, jestli topí víc nebo jeste vic, tam se to rozpocitava. No a taky mi s manzelem vypadnem v 6 do práce a vracíme se taky kolem 18hod. No a kvůli kočce fakt topit nebudu. Beztak tu potvoru opouštím ráno když je zalezla v posteli a když přijdu domů tak ji najdu na tom samym místě. No a kdyz zaobene topení v obyvaku tak skočí na něj a tam se nahreje na dalsi den
@Veveří píše:
Já bych sousedce řekla, že každý byt má jiný koeficient tepla a že umístění bytu, jestli je krajní, v přízemí, pod střechou uprostřed je zohledněné. Vy bydlíte pod střechou a máte největší tepelné úniky stropem, stejně jako venkovními stěnami a proto máte úplně jiný koeficient výpočtu spotřeby tepla než vaše sousedka, kterou vytápí sousedi zespodu a vlastně i vy zvrchu. Váš únik tepla stropem je nesrovnatelně vyšší než sousedčin do vaší podlahy, pokud máte v bytě 20 stupňů. Tohle jí řekni a ať si to ověří na byťáku, tam jí to vysvětlí.Příspěvek upraven 07.01.13 v 15:52
To je čistá lež, tepelné stráty stropem mohou být vyšší než tepelné ztráty střechou na střeše máš tepelnou izolaci ale je stropech máš velmi často jen tenký kus polystyrenu kuli zvukové izolaci. A povinnost temperovat byty skutečně existuje je ve vyhlášce č. 194/2007 Sb. § 2 odst. 6.