Musím v bytě topit?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1219
7.1.13 18:01

@Beru
no my ten papír z rozpočtem dostáváme každý rok vždy když nám správcová donese vyučtování např ted v lednu nám dělali odečet topení + vody a tak někdy v dubnu bude rozdávat papír ve kterém je vyučtováno kolik jsme zaplatili zálohově za vodu studenou teplou a topení pak kolik jsme měli spotřebu jak to bylo ve společných prostorách a podobně s tím kolik nám vrací vždy nám vraceli máme vyšší zálohy raději

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
7.1.13 18:09

@banánice Tak uvidíme, třeba taky něco dostaneme. Ale matně si vybavuji, že snad důvěrník něco říkal o papíře, který by měl být potom ve schránce. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
7.1.13 18:15

@Beru
my ho dostáváme do ruky a podepisujeme že jsme jej dostali neb pokud se ti něco nezdá můžeš se odvolat do 30 dnů :-) dostat ho musíš aby jsi věděla jak natom jste s potřebou a tak v podstatě je to stejné jako s elektrikou nebo plynem taky dostaneš kolik jsi zaplatila na zálohách jaká byla spotřeba a tak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8784
7.1.13 18:47

Beru Beru, ale záležíco máte podepsáno a domluveno s domovnicí. Pokud je byt jejjí, tak vše ohledně vody, tepla apod. chodí na ní. To na vás napsat nemůže. A taky záleží, zda platíte fixní nájem ji, nebo jestli vám to rozepisuje za jednotlivé složky a přeplatek vám pak dává. Brácha pronajímá taky byt a má to jako fixní cenu. Platí mu cca 12000 a je v tom vše, inkaso, poplatky a nájem. A při vyučtování už si nic nevrací, nebo nedplácí s podnájemníky. Nasadil si takovou částku, jakou uznal za vhodné a přebytek si nechává a pak z něj platí ty přeplatky, když jsou. Takže záleží jak to s ní máte domluveno. Znám i podnájmy, kde si lidi sami platí na sebe plyn a elektriku, ale jsou podnájmy, kde to platí majitel a podnájemníci platí jen fixní částku a o přeplatky a nedoplatky se nestarají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
7.1.13 19:20

@Kote5 Tak prý máme fixní nájem. Takže všechno je započítáno už v nájmu, kromě plynu a elektriky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
7.1.13 19:31

@Beru no to je celkemk normalni teplota, tak pani rekni, ze topite na dvacet a jestli mas k tomu jako otevrit okna dokoran, aby byla vetsi spotreba? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1857
7.1.13 19:49

Teda to jsem ještě neslyšela. Někteří lidé fakt řeší blbosti.My skoro netopíme, když už tak na pár minut naplno a máme teplo.To by si na mě někdo mohl zkusit, ten by jel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1857
7.1.13 20:21

Zrovna včera nám byli měřit topení, a v obýváku máme prý rozbitý měřák. nic víc mi neřekli, tak nevím jestli příjdou ještě jednou nebo jak to zjistí. ani ho pořádně neprohlédli, může být třeba vybitý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
7.1.13 20:33

Aby ale paní pronajímatelku časté stížnosti nepřestaly bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
7.1.13 21:09

@hofka No ona ví, že my se chováme slušně, že neděláme nic, na co by si mohla stěžovat. Otravná sousedka si totiž takhle stěžuje denně, neustále je na chodbě a s další sousedkou pomlouvá a nadává na všechny okolo a je věčně nespokojená. Kolikrát mám pocit, že kdyby nebyla majitelka bytu domovnicí, tak by ji slušně poslala do patřičných míst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
10.1.13 09:05

Bydlíme v 8 patraku v sedmém patře. Vedle nás důchodci, kteří topí na 5ve všech mistnostech. Mi mame rádi zimu, v loznici vůbc netopime, ba máme celou noc otevřené okno - ventilacku. V kuchyni netopime a v obyvaku mame nastavené 20 stupňů na 18hod do cca 21hod. Každý máne svoje cidla na topení takze za nikoho nedoplacime. Třeba kamarád čidlo nemá a u něj je úplně jedno, jestli topí víc nebo jeste vic, tam se to rozpocitava. No a taky mi s manzelem vypadnem v 6 do práce a vracíme se taky kolem 18hod. No a kvůli kočce fakt topit nebudu. Beztak tu potvoru opouštím ráno když je zalezla v posteli a když přijdu domů tak ji najdu na tom samym místě. No a kdyz zaobene topení v obyvaku tak skočí na něj a tam se nahreje na dalsi den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
3.12.15 00:30
@Veveří píše:
Já bych sousedce řekla, že každý byt má jiný koeficient tepla a že umístění bytu, jestli je krajní, v přízemí, pod střechou uprostřed je zohledněné. Vy bydlíte pod střechou a máte největší tepelné úniky stropem, stejně jako venkovními stěnami a proto máte úplně jiný koeficient výpočtu spotřeby tepla než vaše sousedka, kterou vytápí sousedi zespodu a vlastně i vy zvrchu. Váš únik tepla stropem je nesrovnatelně vyšší než sousedčin do vaší podlahy, pokud máte v bytě 20 stupňů. Tohle jí řekni a ať si to ověří na byťáku, tam jí to vysvětlí.Příspěvek upraven 07.01.13 v 15:52

To je čistá lež, tepelné stráty stropem mohou být vyšší než tepelné ztráty střechou na střeše máš tepelnou izolaci ale je stropech máš velmi často jen tenký kus polystyrenu kuli zvukové izolaci. A povinnost temperovat byty skutečně existuje je ve vyhlášce č. 194/2007 Sb. § 2 odst. 6.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný