Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Alisa25 nevím jestli to může mít souvislost ale pokud jsi měla tolik klíšťat, tak bych rozhodně zašla alespoň k obvoďákovi, ať ti vezme krev atd. Ne vždy se musí objevit skvrna.
Díky krev si nechám vzít preventivně určitě
Většinou by se měla objevit skvrna, ale ani ta nemusí být známkou toho, že se jedná o boreliozu. Být tebou šla bych navštívit obvodního lékaře. Já jsem to měla loni, měla sem i tu skvrnu a brala jsem atb. příznaky jsem měla - vysoká horečka, zvracení, motání hlavy, bolest kloubů, zhoršené vidění, a pak už mi dělalo problém chodit nebo sedět. Jak říkám můžeš mít tu boreliozu i bez té skvrny.
Nevyloucila bych ani prvni fazi klist. Encefalitidy, ale stejne tak jsou i dalsi moznosti. Krev bych si nechala nabrat.
@Alisa25 skvrna se udělat vůbec nemusí. Já ji neměla, zjistlili mi borelie náhodou při krevních testech až po cca roce a půl
takže krev, říct o klíšťatech a dál se uvidí.
Ahoj asi před třemi týdny jsme měli s dětmi předprázdninovou akci. Den po té jsem si na těle našla 5 klíštať, nikdy jsem tolik neměla asi jsem jim začala chutnat. Ted poslední týden až dva mívám takové jako by lehké virozy se zvýšenou teplotou a ztuhlým svalstvem za krkem a bolavá kolena. Na těle jsem žádnou zarudlou skvrnu nenašla, může to mít i tak souvislost s klíšťaty? Díky mockrát.