Může jít o koliku?

1638
17.8.11 14:15

může jít o koliku?

ahojky maminky, řeším další problém 8-o
jsem už fakt hooodně vyčerpaná, nervózní a unavená :cry:
a nevím si rady…
naše holčička krásně spinkala v porodnici i první týden doma :dance:
asi poslední 4 dny při kojení pije cca tak 10 minut, pak odpočívá několik minut, pak zase pije , pak zase odpočívá a tak pořád dokolečka..
potom ji dám odříhnout, většinou si neodříhne.. :cry:
no a pak to začne…nechce ležet u mě, dám ji jinam, to se ji taky nelíbí, tak si ji dám na sebe, to taky není dobře, v postýlce taky ne..je jakoby nervózní, mlátí ručičkama a nic nechce a nic není dobře..
dneska sem ji přes 3 hodiny uspávala…ráno.
večer to taky začne kolem 6,7 a to zase řve a řve a řve…možná ta kolika že to je?
ale proč je tak nervózní po kojení, je lekavá a neví co chce…i pláče
něco dělám špatně, něco není dobře..
ale nevím co? mlíka si myslím mám dost..v tom snad problém není..
poraďte prosím, už sem zoufalá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2254
17.8.11 14:28

jestli ma 3 tydny, muze jit o mnohokrate zminovany rustovy spurt, sama jsem tomu neverila, ale v 6ti tydnech jsem si to vyzrala o to vic a od te doby je klid… trva to cca tyden, vydrz
jo a take jsem v te dobe myslela na koliku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
17.8.11 14:36

jestli kolika, nevím, to si myslím možná že ne, ale jestli mlátí ručičkama kolem sebe, nepomohlo by jí zavinutí, aby se zklidnila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
17.8.11 14:49

Mám to hodně podobné, malé je teď sedm týdnů. U nás jde jednoznačně o přejedení a pak vzduch v žaludku. Často si sice krkne, ale i tak pak znovu ublinkává, nebo krkne ještě nekolikrát třeba během hodiny apod. S tím toho prostě moc nenaděláš, důkladně „vyklepat“ krknutí, zavinout ručičky (u nás to trochu pomáhá) a to je tak vše.
Koliky „nezačínají“ hned po jídle, protože jde o vzduch ve střvech, tohle je opravdu spíš ten vzduch v žaludku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
17.8.11 15:04

To vážně vypadá na růstový spurt, moje miminko bylo taky takové nervní, uplakané a mnohem míň spalo. Nejlepší na tom je, že to přejde (a začneš si víc vážit toho, jak je hodná :srdce: ). Možná je uplakaná po kojení, protože jí nevyhovuje mlíčko - během spurtu se složení mléka mění, pak zas bude spokojená :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
17.8.11 19:33

taky hodně při jídle hltá a neumí si odříhnout
dneska zase řev a nevím proč, každej den kolem 7 :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
17.8.11 20:18
madrianova píše:
taky hodně při jídle hltá a neumí si odříhnout
dneska zase řev a nevím proč, každej den kolem 7 :-(

tak to bych řekla, že je unavená, přetažená
syn tohle měl každý den úderem páté, později se mu párkrát podařilo vytuhnout, teď poměrně pravidelně usíná na půl hodiny kolem páté. akorát neporadím, jak dítě uspat nebo donutit spát déle přes den. Prostě z toho vyrostl, naučil se usnout. mae

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
17.8.11 22:21

taky jsme to měli, vždycky úderem 6. hodiny večerní. Řval a ničím se nedal uklidnit. Zabrala trošku vana, takže jsme jako exoti koupali už v 6 hodin a pak usnul. Skončilo to jako mávnutím proutku po šestinedělí. Doktorka říkala a i jinde jsem se dočetla, že od té 5. hodiny odpolední jsou to klasický ukřičený hodiny miminek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí