Může jít o pásový opar?

9847
7.5.11 10:19

Může jít o pásový opar?

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, zda má tchýně pravdu a může jít o pásový opar :-( na zádech se mi udělal červený flíček, je to mírně citlivé na dotek a svědí to (ale paradoxně jen když na to myslím)… Včera když mi na to koukal manžel, tak říkal že to vypadá jako by mě kousla „blecha“ (spíš komár) několikrát vedle sebe, dneska na to koukala tchýně a řekla že to vypadá na pásový opar (není zdravotnice)… Tak nevím, zrovna víkend… :nevim: na pohotovost se mi s tím běžet teda nechce, tady jsou tací že by mi řekli co tam s tím vlastně lezu… Horečky ani nic nemám, jen ten flíček na zádech. Píšou že u pásového oparu bývá silná bolest hlavy, ale jelikož trpím na migrény a teď jak se mění počasí mě bolí hlava furt, tak to nepoznám :nevim:
Spíš mě trápí to, že kojím :-( kdyby to opravdu byl pásový opar, tak může se při tom kojit? Nebo budu muset malou odstavit? Můžu kojit nebo raději ne a počkat až jak se to vyvrbí a co mi případně řekne dr. když bych k ní v pondělí zašla? Do toho se mi moc nechce páč malá je závislák na prsu a v noci mi bez něj neusne :cry: dudlíka nemáme :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2292
7.5.11 10:24

Ahoj,to co popisuješ mi nepřipádá jako pásový opar,jsem zdravotnice,a takhle to nevypadá ani v začátcích,hlavně to opravdu hodně bolí.Zajdi v pondělí normálně k lékaři.S kojením ti bohužel neporadím s tím skušenost nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1672
7.5.11 11:06

Já pásový opar tedy měla. A zas tak moc mě to nebolelo :nevim: . Neměla jsem ho ale veliký. Nejdřív to jen svědilo a nic tam nebylo vidět. Asi za dva dny se tam udělali malinký puchýřky. Byl to puchýřek na puchýřku. A spíš to bylo nepříjemné na dotyk. Přesně jak píše zakladatelka. Bolest si představuju jinak :think: :mrgreen: A na Tvém místě jestli kojíš, tak bych na pohotovost teda jela. Jestli je to puchýřek vedle puchýřku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
7.5.11 11:08

Jednou jsem si myslela, že se mi rojí pásovej opar - zavolala jsem na pohotovost, jestli se jít ukázat nebo ne atd. - Mudra mi řekla, že pásovej od začátku jakoby „řeže“ a fakt o něm hned víš. Doporučila mi to preventivně potřít genciálkou (fialovou) - tak jestli ji máš ještě od malej, tak si to tím přejeď. Nebo takovýty desinfekce, co měly miminka na pupíček - třeba Cutasept, tak tak to ty Hepaviry taky umrtvuje, tak si to zkus tím přecíknout … jako tebe to neuzdraví, ale případný nakažení svýho okolí tím pravděpopdobně zabráníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
7.5.11 11:27

Ahoj, já měla pásový opar, jsou to asi 2 měsíce. Na zádech se mi taky udělal červený flek, který svědil a zpočátku ani nebolel. Šla jsem na kožní až po 4 dnech, dřív mě neobjednali :roll: . Dostala jsem nějakou žlutou mastičku a 2× jsem byla na laseru. Jo a to hlavní: měla jsem v té době ani ne tříměsíční holčičku a plně jsem kojila. Kojit můžeš. A myslím, že ten opar je nakažlivý až ve fázi, kdy začnou praskat ty puchýřky (ten hnis, či co to je).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
7.5.11 11:31

Pásový opar mě bolel jako prase, a mě teda nesvědil, ale měla jsem ho v obličeji a tam je to prý jiný. Měla jsem k němu horečky až přes 39 a cítila jsem se jak při těžké chřipce (na chcípnutí přesněji). Pokud máš pochybnosti co to je a navíc kojíš, radši zajeď na pohotovost. Doufám, že to bude něco menšího a ne tak hnusnýho jako je pásový opar :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
7.5.11 18:55

Tak jsem byla na pohotovosti, pásový opar to není :dance: prý se mi tam podebral nějaký vřídek a udělal se tam zánět, infekční to není a zatím to mám nechat nebo potírat něčím proti svědění… Když by se to nelepšilo nebo zvětšovalo, tak si mám přijít pro ATB mast, to snad nebude potřeba :-) prý je to časté…
Ptala jsem se i na to jestli se při pásovém oparu může kojit a že prý jo, že stejně když se to projeví, tak už to mám 10-14 dní v sobě a nic s tím neudělám, malá by pravděpodobně byla ok, pravděpodobnost že by to chytla je minimální a projevilo by se to neštovicema… Ale to díkybohu řešit nemusíme :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
7.5.11 21:00

Gratulace že to není pásový opar :) ať se to brzo zahojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1476
2.4.12 16:41

Holky prosím může jít o pásový opar? Malej má na uchu flíčky a v tom žluté maličké puchýřky,děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65232
18.8.13 21:54

Zkusím obnovit diskuzi, nevíte někdo, jestli se může pásový opar objevit na spodní části prsou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2551
18.8.13 22:02

Ahoj :mavam:, s pásovým oparem jsem měla tu čest - dle dr. se může objevit kdekoliv na těle - nejčastěji oblast trupu, zad, čela - může zasáhnout oko nebo ucho. Typické je prý to, že je jen na jedné půlce těla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65232
18.8.13 22:12

@cimbík Dcera to má tak divně, takový flíček mezi prsy, a trochu na jednom a více na druhém, ale je to v takové zvláštní linii. A vypadá to jako 2 typy vyrážky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65232
18.8.13 22:12

Nebolí, ale hodně svědí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2551
18.8.13 22:19

@vokishka mě to teda bolelo dost :think: a měla jsem i jiné příznaky - únava, malátnost, bolest hlavy - takové příznaky jako kdyby na mě lezla chřipka :nevim:.
Jako těžko soudit, může to být cokoliv - mě se začátkem srpna v těch vedrech udělaly mezi a pod prsama potničky :zed: :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65232
18.8.13 22:23

@cimbík Starší dcera už měla pás. opar na rameni a taky jen svědil. Mně připadá divné to místo, potničky to určitě nejsou. Unavená je pořád, má potr. alergie a reaguje na ně kromě jiného zvýš. teplotou a únavou, tu má taky každou chvíli, takže podle toho se to nepozná. Neštovice už taky měla, ty prý musí být nejdřív, aby mohl být pás. opar. No, uvidíme. Nechce jít zítra k doktorce, prý počká, jak se to vyvrbí. Je už skoro dospělá, tak už mám doma občas je lehce poradní hlas v některých věcech :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí