Může jít o pásový opar?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2660
18.8.13 22:25

@vokishka Ale kolik je dceři? V dětství se ten virus projevuje neštovicemi, pásovým oparem v dospělosti… A měla už neštovice? Moje máma měla pásový opar a zase jí právě nebolel, ale svědil. Takže možné je všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65312
18.8.13 22:26

@Levandule121 17, neštovice měla jako prcek. St. dcera ho měla někdy v 18-19 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65312
18.8.13 22:27

Nechce se jí k doktorce už proto, že to jsou prsa, co si budem povídat, nikomu to není příjemné je někde vystavovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2551
18.8.13 22:28

@vokishka to je pravda, prý to způsobuje ten samý virus jako neštovice a po prodělání neštovic zůstává v těle a může se znovu projevit jako pásový opar. Tak uvidíte jak se to vyvrbí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
18.8.13 22:36
@vokishka píše:
@Levandule121 17, neštovice měla jako prcek. St. dcera ho měla někdy v 18-19 letech.

Hmmm. Tak to by mohl být. Co se dá dělat, na to se asi bude muset podívat Dr. Chudák holka, ale prostě to dá, ne? 8) Jak říkám, moji mámu to také hlavně hrozně svědilo. Může to být i něco jiného, kdo ví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65312
19.8.13 10:54

Tak je to nějaká bakteríální infekce nebo plíšeň, dostala mastičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.13 21:57

Holky, malýmu (dva a půl roku) se na zádech udělal takový vřídek (nevím, jak to popsat, VIZ foto), mazala jsem to mastičkou na opruzeniny, ale žádné zlepšení, spíše naopak. Teď mi kámoška nadhodila, že by se mohlo jednat o pásový opar, co myslíte? Mám jet raději s malým na pohotovost? Moc děkuji za rady…

M.

• Citovat
  • Upravit
2346
13.9.13 22:32

Ja ho mela pred pul rokem a vypadal podobne, akorat ze se mi tahla ohniska od dolnich zad pres stehno az ke kolenu, ale byla to priserna bolest! Takova, se mi vadily kalhoty, chuze, sezeni, lezeni, fakt silenost! Jinak mel uz maly nestovice? Z toho bych asi vychazela… Pokud ne a nebyl ockovan, tak to pasovy opar urcite neni. Ake pokud ho to neboli, tak to je nejspis neco jineho. Pohotovost urcite ne, pac nejde nejspis o zivot:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
13.9.13 22:57

Vypadá to asi jako opar :think: Chudáček, bolí ho to? Zašla bych asi na pohotovost do nemocnice, ale ráno, ať vás můžou přinejhorším poslat z dětského i na kožní, a třeba rovnou nasadit nějaká anivirotika, než se mu to rozleze.
Ale třeba je to něco jiného, já bych teda šla, kdyby malá měla něco podobného, do pondělka bych nečekala, když si vezmu, jak strašně mě bolívá opar na rtu, tak taková velikost musí být nepříjemná :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.13 06:52

@Lindusa Neštovice právě neměl, ani na ně nebyl očkovaný… nemám pocit, že by ho to bolelo, ani když mu to mažu, tak nějak nebrání :think: :nevim:

@ricki Máme v rodině lékarnici, tak zkusím sjet za ní, co mi řekne a podle toho se pak zařídím… jinak včera na noc jsem mazala bepanthenem a mám pocit, že se to trošičku zlepšilo, tak ještě že se to nezhoršuje aspoň…

M.

• Citovat
  • Upravit
maca36
14.9.13 07:30

To mi teda jako neštovice nepřijde. Moje sestra měla hodně podobné na ramenou a postupně se jí to táhlo na ruky, doktoři ji léčili na kožní záněty, kožní infekci, ekzém a podobně. Když odmítala nosit škoní tašku, že ji to bolí, primitivní doktorka poslala mámu s holkou k psychologovi!!!
Až se jednoho dne sestra nezvedla z postele, naši holku vzali a jeli s ní do 100km vzálené nemocnice protože už té naší nevěřili.
Tam hned poznali že jde o pasový opar, který se sestře už dostal i do kloubů a do mozku. Mělo to následky, které si nese s sebou už celý život jen díky špatné diagnóze dětské lékařky.

Takže nezahrávat si, nezkoušet, netipovat, ale řešit co nejdříve odběrem krve.
Pasový opar nemusí být jen v oblasti pasu, ale od pasu nahoru, včetně rukou.

• Citovat
  • Upravit
maca36
14.9.13 07:32

A pasový opar je bolestivý… nebolí ho to?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.9.13 07:50
@maca36 píše:
A pasový opar je bolestivý… nebolí ho to?

Právě že ne, ani když ho mažu, tak nijak neprotestuje a když se toho dotknu a zeptám se, jestli ho to bolí, tak řekne, že ne :nevim: jinak mažu dál tím bepanthnem a má to teda lepší, jak včera (jako by se to ztrácelo..). Ale k té lékarnici zajdu..

M.

• Citovat
  • Upravit
maca36
14.9.13 07:57

Zajdi, jistota je jistota…

• Citovat
  • Upravit
12272
14.9.13 11:08

Já to tipuju na impetigo.

• načítám...