Může miminko hrášek v prvních příkrmech?

12
5.11.19 18:58

Může nebo ne

Ahoj maminky, chci se optat, někdo říká že hrášek pro mimčo jako příkrm až kolem 7.mesice, a někdo zase že to může být mezi prvním prikrmem, tak se vás chci optat, kdy si myslíte že je to vhodné ☺️ moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14379
5.11.19 19:01

@_mmiskaa já dala až kolem roka, ale to proto, že strašně trpěl na nadýmání a bála jsem se, co mu to udělá. Kapky jsem mu večer dávala několikrát týdně skoro do roka a půl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37253
5.11.19 19:01

Dávala sme asi jako třetí druh, koupila sem skleničku hrášku přímo pro děti od 4 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
5.11.19 19:04

@Kriss Tina
A když bych ho chtěla vařit doma tak raději počkat, co myslíte..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
5.11.19 19:18

Dej mu do toho kousek cukety a v pohode. Zeleny hrasek jsem davala u prvniho kolem 5. Mesice. U druheho to nejak neresim. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
867
5.11.19 19:28

Vubec bych to neresila. Kupovany prikrm s hraskem je opravdu od ctyr mesicu, tak nevidim duvod, proc by doma vareny mel dostat dele. Tolik to neres a rid se instinktem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23142
6.11.19 09:06

@_mmiskaa ja jsem davala hrášek normalne (par kulicek) v prvnich druzích. Ale az tedy nekdy v 7mesici.
Moje deti netrpely nadymanim, takze jsem davala i kvetak, ci brokolici ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2215
6.11.19 12:11

@_mmiskaa já jsme zkusila zařadit cca 0,5 měsíce po začátku příkrmů. A syn ho miluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
23.11.19 21:19

Trošku se vetru a zeptám se na červenou řepu. Odkdy je vhodné dávat??
Hrášek klidně od 5 mesice ale asi bych doporučovala pouze síťku co nemá velké potíže s nadýmáním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.4.22 16:00

Pro koho je hrášek ideálním pokrmem? Čerstvý hrášek je vhodný pro všechny. Doporučit jej lze hlavně sportovcům, vegetariánům, kojícím a těhotným ženám, dětem, diabetikům, lidem se srdečním onemocněním a lidem s poruchami trávení.

Co v hrášku najdeme?
Hrášek je bohatý na vitamíny skupiny B (B1, B2, B3, B6), vitamín C, E, A. V jednom šálku hrášku najdete 44 % vitamínu K. Dále je v něm kyselina listová, hořčík, draslík, fosfor, vápník, železo, zinek, měď, molybden a plno bílkovin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.4.22 16:04

Hrášek důkladně omyjeme. Vaříme v páře asi 10 až 15 minut. Uvařený hrášek rozmixujeme do hladké kaše. Pokud se vám nepodařilo umixovat hladkou kaši, nebo chcete příkrm zbavit slupek, můžete hrášek ještě přepasírovat přes sítko. Příkrmy od 4měsíce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.22 15:46

4M. Taky měla hrášek a prd se stalo. Dostala k tomu feniklovej čaj a bylo.

• Citovat
  • Upravit
201
23.4.22 07:45

Hrášek patří mezi nejoblíbenější, dávala jsem asi jako 4-5 druh? Ale maly teda na nadýmání netrpěl ani netrpí, dávám i brokolici, květák a i řepu jsme před pár dny zkoušeli. Malymu bude pristi týden 7 měsíců. Prikrmy začal dostávat když mu bylo 5,5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí