Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím…
Snažíme se o miminko už pomalu rok… dostala jsem Utrogestan na udržení plodu a srovnání ms, ale rozhodla jsem se, že s lékem pár měsíců počkám. Tento cyklus chci utroš nabrat, ale zapomněla jsem dávkování od gyndařky, bohužel si nemůžu zajít nebo zavolat a zeptat se znovu, protože jsme se odstěhovali do zahraničí. Poslední ms byla 8.3. a trvala cca 5 dnů. Už od 8DC mám bolesti v podbřišku jako na ms a 10DC jsem měla kluzký výtok, přičítala jsem to ovulaci a rozhodla jsem se že 11DC naberu utrogestan 1-1. Dnes jsem 12DC a čtu, že předčasné nabrání utroše může i ovulaci přerušit. Je to tak? Nicméně bolesti v podbřišku neustávají, včetně motání hlavy a neustálý pocit mokra a neuvěřitelně silného orgasmu! Máte s tím některá zkušenost? Děkuji za každou zprávu
![]()
Pri braní Utrogestanu je nejlepší si měřit BT, aby jsi přesně věděla kdy proběhla ovulace. A začít jej brát až po ovulaci.
Super! Tak děkuju holky! Myslíte, že jsem ovulaci narušila dvouma lékama?? včera jsem si ráno a večer jeden vzala… ![]()
@JayLee No snad ne. Bohužel si to nemám ani jak ověřit momentálně. Přemýšlím nad tím, jestli už těhotná nejsem
… 8.3. přišla normálně ms, sice se zpožděním, ale jinak o moc slabší než normálně nebyla. Trvala cca 5 dnů. Dneska jsem 12DC a mám už 5 den bolení v podbřišku, jakoby na ms. Navíc ten neustálý pocit mokra… pořád si myslím, že jsem dostala předčasně menstruaci a ono nic. Je to voda, která nijak nezapáchá, nevypadá, prostě voda
nemáš s tím zkušenosti? ![]()
Utrogestan může a nemusí blokovat ovulaci, na každého to působí jinak. Já jsem ho brala 3 měsíce (dávkování 1-0-1, od 15. do 25. dne cyklu) a byly to 3 cykly bez ovulace. Pak jsem se na to vykašlala a následující cyklus jsem otěhotněla. Sice ovulace přišla až 39. den cyklu, což je fakt rekord
, ale všechno v pohodě, mimčo jsem bez problémů donosila a narodila se zdravá dcera.
Jestli sis ho už začala brát, tak už bych to teď nepřerušovala a dojela ten cyklus s Utrogestanem, třeba jsi to vychytala a ovulace opravdu byla brzo. Příště bych si víc pohlídala ovulaci (testy, bazální teplota) nebo bych ho nasadila fakt trošku později, ten 14., 15. den (pokud máš jakž takž pravidelné cykly). Ale přeju, aby už žádné příště nebylo, aby to klaplo co nejdřív ![]()
@opinka děkuji za radu
.. já pořádně ani nenasadila… včera jsem si vzala jeden ráno a jeden večer a dneska raději vůbec nic. Ale jak říkám, bříško mě bolí už pár dnů.. ted nevím, jestli je to ovulace, těhotenství nebo průjem
.. zaznamenala jsem i že bolí víc při nějaké námaze. Navíc jsem nemohla včera za boha usnout, asi to bylo způsobené utrgestanem.. převalovala jsem se celou noc, měnila strany, budila snoubence atd. A ráno mi málem praskl močák jak jsem potřebovala na malou ![]()