Může se jednat o trombózu?

Anonymní
1.9.22 20:23

Může se jednat o trombózu?

Ahoj, už trochu delší dobu mě trápí občasná bolest v lýtkách i trochu níž po lýtkami, nezdá se mi, že bych je měla nateklý, bolí mě to jakože i v klidu, není to bolest, že by se to nedalo vydržet, ale je to nepříjemný, myslíte, že by se mohlo jednat o počínající trombózu?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44198
1.9.22 20:46
@Anonymní píše:
Ahoj, už trochu delší dobu mě trápí občasná bolest v lýtkách i trochu níž po lýtkami, nezdá se mi, že bych je měla nateklý, bolí mě to jakože i v klidu, není to bolest, že by se to nedalo vydržet, ale je to nepříjemný, myslíte, že by se mohlo jednat o počínající trombózu?

Zajdi si k doktorovi. Může to být počínající zánět žil, který může vyústit trombózou, ale trombóza je vzácná. Měl by to poznat každý praktik, chirurg a cévař. Jako první pomoc je dobrý gel Lioton.
Může to být ale jen namožený sval. Nemáme tu křisťálovou kouli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24716
1.9.22 21:31

To je úplná trombózní epidemie.

Příspěvek upraven 01.09.22 v 21:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
1.9.22 21:32
@lucad77 píše:

Není to zase Heduš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24716
1.9.22 21:33
@topazio píše:
Není to zase Heduš?

Ani bych se nedivila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
1.9.22 21:51
@lucad77 píše:
:mrgreen: já se ale nedivím. Taky bych nevěřila, že zrovna mě se to bude týkat a ono fakt jo. Jestli se o tom obecně víc mluví, nevím, já jsem ráda, že jsem tady pár těch diskuzí našla a mohla si o tom s někým pokecat. Protože v okolí nikoho s trombózou nemám. Tak to asi žádná epidemie nebude.

Jinak k dotazu - dojdi si k doktorovi. Já tam byla celkem asi pětkrát, než opravdu přišli na to, co to je. A za minutu dvanáct.

Edit - jo a ještě - mě to bolelo opravdu tak, že to bylo k nevydržení, proto jsem taky u těch doktorů dost „otravovala“. Nebyla to žádná občasná bolest, bolelo to stále, v klidu, v pohybu, furt. Jako kdybych měla dva měsíce stále nohu v křeči. To ale nemusí být relevantní. Prý to někdy nebolí vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2040
2.9.22 07:54

Tezko rict. Lekar poradi, udela odbery a je to.
Ja mela trombozu pred 15 lety a pred 2 lety se mi zacal rozjizdet zanet a podchytla jsem to vcas…a vzdy to bolelo porad a dost silene. U te trombozy (a to byla poradna - vic trombu na vic mistech) jsem mela pocit, ze bych si tu nohu radsi urizla. Stoupnout se na ni nedalo, hned mi bylo z te bolesti uplne na omdleni nebo jak to popsat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.22 15:13

@topazio to je co nebo kdo?

• Citovat
  • Upravit
725
2.9.22 17:39

Nech si nabrat d-dimer z krve. Můžeš jít i někam do soukromé laboratoře a tam si to i sama zaplatit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
2.9.22 18:06
@kubmaja02 píše:
Nech si nabrat d-dimer z krve. Můžeš jít i někam do soukromé laboratoře a tam si to i sama zaplatit…

Jen to ne. V pondělí tu budem mít diskuzi, mám Ddimer 0,72, co s tím. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
2.9.22 19:31

Nejlepší je jít na cévní ambulanci. Naše je otevřená i pro akutní případy při podezření na trombózu nebo uzávěr žil. Po zhodnocení případně udělají UTZ a naberou potřebné parametry.

Mně cévařka říkala, že bezpříznaková trombóza je extrémně vzácná, většinou to hodně bolí, ale otok být nemusí. Zánět žil by měl poznat každý praktik, chirurg i gynekolog. Je to komplikace těhotenství a šestinedělí. Taky jsem měla počínající po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
725
3.9.22 06:42

@Lama Lama tož s tím výsledkem pak skočí k doktorovi 😁 nebo jak bys to řešila ty? Poslala bys každého s tím že ho třeba měsíc pobolívá noha hned na ultrazvuk? Naše doktorka dělá dimer první vždycky, pokud to vizuálně nevypadá (protože mi říkala, že se trombóza projeví vždycky otokem…měla jsem trombozu bez otoků, změny barvy, noha palela a trochu pobolivala, ale normálně jsem chodila). V nemocnici taky dělali dimer jako první 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
3.9.22 08:37
@kubmaja02 píše:
@Lama Lama tož s tím výsledkem pak skočí k doktorovi 😁 nebo jak bys to řešila ty? Poslala bys každého s tím že ho třeba měsíc pobolívá noha hned na ultrazvuk? Naše doktorka dělá dimer první vždycky, pokud to vizuálně nevypadá (protože mi říkala, že se trombóza projeví vždycky otokem…měla jsem trombozu bez otoků, změny barvy, noha palela a trochu pobolivala, ale normálně jsem chodila). V nemocnici taky dělali dimer jako první 😁

Poslala bych ho do zadele. Když si to sám indikoval, ať si to sám vyhodnoti.
Co se tak obvykle dela, když má člověk nějaké potíže? Jde k doktorovi. Nechápu, tydle cakle rady se furt nechavat někde sám nabírat.
Co bych dělala? Klasický anamneza, fyzikální vyšetření a podle toho dal. Bez toho to nejde. Samotný Ddimer je k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
3.9.22 17:36
@kubmaja02 píše:
@Lama Lama tož s tím výsledkem pak skočí k doktorovi 😁 nebo jak bys to řešila ty? Poslala bys každého s tím že ho třeba měsíc pobolívá noha hned na ultrazvuk? Naše doktorka dělá dimer první vždycky, pokud to vizuálně nevypadá (protože mi říkala, že se trombóza projeví vždycky otokem…měla jsem trombozu bez otoků, změny barvy, noha palela a trochu pobolivala, ale normálně jsem chodila). V nemocnici taky dělali dimer jako první 😁

No, já měla ukázkovou - oteklou nohu, bolelo mě to tak, že jsem nemohla chodit, na pohotovosti mě poslali na ultrazvuk s tím, že si myslí že to nic nebude a není třeba brát krev (měla jsem za sebou i dlouhou cestu busem). Na ultrazvuku nic neviděli, tak prý trombóza vyloučena. Po asi měsíci u praktika, stále to nepolevovalo, byla jsem tam asi třikrát a pak ho napadlo mě poslat k jinýmu doktorovi, kterýho naštěstí napadlo mě poslat na utz znova a skončila jsem ve špitálu s trombózou až v třísle. Měla jsi kliku, myslím že kdyby mi tenkrát udělali d dimer hned, nemuselo to takhle dopadnout, ale stalo se no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
3.9.22 17:49
@Azeretereza píše:
No, já měla ukázkovou - oteklou nohu, bolelo mě to tak, že jsem nemohla chodit, na pohotovosti mě poslali na ultrazvuk s tím, že si myslí že to nic nebude a není třeba brát krev (měla jsem za sebou i dlouhou cestu busem). Na ultrazvuku nic neviděli, tak prý trombóza vyloučena. Po asi měsíci u praktika, stále to nepolevovalo, byla jsem tam asi třikrát a pak ho napadlo mě poslat k jinýmu doktorovi, kterýho naštěstí napadlo mě poslat na utz znova a skončila jsem ve špitálu s trombózou až v třísle. Měla jsi kliku, myslím že kdyby mi tenkrát udělali d dimer hned, nemuselo to takhle dopadnout, ale stalo se no.

Kdyby ti dělali ddimer hned, tak tě stejnak pošlou na uZ a pokud nic nenajdou, nic by nelecili. Pokud potíže trvalo, UZ znovu za týden. Ddimer nic nemění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová