Sousedova stavba

Anonymní
1.9.22 07:20

Sousedova stavba

Vedle mého domku roste nový rodinný domek. Problém je v tom, že firma která ho staví zaměstnává Ukrajince a cikány a ty tady dělají od pondělí do neděle bordel. Když pominu hluk ze stavby, tak mi vadí rádio které jim vyloženě řve. Taky na wc chodí kde buď. Všude poházené petlahve, nedopalky od cigaret. Nyní dělají fasádu na straně která je proti mě a to je něco šílenýho. Jsou velice hluční, pořvávají na sebe, pískají si, zpívají si, nebo se i hádají a včera se porvali až musela pro toho jednoho přijet RZ.
Bydlím tu sama, netroufám si na ně. Mám trpět než do dostaví? Nebo co můžu dělat?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20898
1.9.22 07:28

Tak pokud není bordel na tvým pozemku, tak proč řešit co tam má soused a tuplem na stavbě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5622
1.9.22 07:31

Kontaktuj se stížností souseda, s dělníky se vůbec nebav.
Pokud staví s firmou, tak by soused po tvé stížností měl kontaktovat stavbyvedoucího a ten už si dělníky srovná.
Taky stavíme a už od začátku nám stavbyvedoucí zdůrazňuje, že pokud sousedi budou mít s čímkoliv problém, ať mu dáme hned vědět že to bude řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
1.9.22 07:41

Pokud to není v době nočního klidu tak s tím nic neuděláš. Je jedno jestli tam je Ukrajinec, cigán nebo Čech ty rasistko. Je to stavba, jsou to dělníci.
Další věcí je záchod. Můžou oni za to že není zajištěny suchý záchod? Víš jaký to je když se ti chce na záchod a nemáš kam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
1.9.22 08:01
@epsice píše:
Pokud to není v době nočního klidu tak s tím nic neuděláš. Je jedno jestli tam je Ukrajinec, cigán nebo Čech ty rasistko. Je to stavba, jsou to dělníci.
Další věcí je záchod. Můžou oni za to že není zajištěny suchý záchod? Víš jaký to je když se ti chce na záchod a nemáš kam?

Ale tohle všechno není problém zakladatelky, že? Není pravda, že si mimo noční klid může dělat kdo chce, co chce. Wc má zajistit firma, nikdo není zvědavý koukat na močící chlapy a čichat ten zápach. A nepořádek jsou taky povinní uklízet, aby ho vítr nerozfoukal po okolí.
Zakladatelko, kontaktuj majitele stavby a upozorni ho, že čekáš okamžitě sjednání nápravy. Taky stavíme, ovšem jako stavebníci, a tohle prostě neexistuje.

• Citovat
  • Upravit
10073
@Anonymní píše:
Vedle mého domku roste nový rodinný domek. Problém je v tom, že firma která ho staví zaměstnává Ukrajince a cikány a ty tady dělají od pondělí do neděle bordel. Když pominu hluk ze stavby, tak mi vadí rádio které jim vyloženě řve. Taky na wc chodí kde buď. Všude poházené petlahve, nedopalky od cigaret. Nyní dělají fasádu na straně která je proti mě a to je něco šílenýho. Jsou velice hluční, pořvávají na sebe, pískají si, zpívají si, nebo se i hádají a včera se porvali až musela pro toho jednoho přijet RZ.
Bydlím tu sama, netroufám si na ně. Mám trpět než do dostaví? Nebo co můžu dělat?

Moc s tím podle mě. nic neuděláš.. neruší noční klid, pokud nezasahují do tvého pozemku tak neničí nic tvého.. maximálně co můžeš je bombardovat majitele nebo firmu ať si je umravni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21602

Pokud dělají bordel na sousedově pozemku, tak bych to ignorovala. Stejně tak hluk. To holt ke stavbě patří. Vadila by mi snad jen ta toaleta. To bych ale řešila se sousedem, dělníci s tím nic neudělají. No a ty jsi celé dny doma, že tě to tak obtěžuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
1.9.22 08:06
@Janli píše:
Ale tohle všechno není problém zakladatelky, že? Není pravda, že si mimo noční klid může dělat kdo chce, co chce. Wc má zajistit firma, nikdo není zvědavý koukat na močící chlapy a čichat ten zápach. A nepořádek jsou taky povinní uklízet, aby ho vítr nerozfoukal po okolí.
Zakladatelko, kontaktuj majitele stavby a upozorni ho, že čekáš okamžitě sjednání nápravy. Taky stavíme, ovšem jako stavebníci, a tohle prostě neexistuje.

De facto můžeš dělat co chceš… Když beporusujes zákon, vyhlášku… Záleží co zakladatelka myslí bordelem 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
1.9.22 08:10

Mně přijde, že to, co popisuješ, je poměrně běžné :nevim: dělníci mají zapnuté rádio, pořvávají na sebe, kouří cigarety…ještě jsem neviděla stavbu, kde by to bylo jinak. Jen ten záchod by tam mít měli. Chápu, že tě to štve, když to máš u domu… ale moc s tím nenaděláš. Mně by zase víc vadil samotný hluk ze stavby…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4311
1.9.22 08:15

Zkus přes den taky chodit do práce, pak si je nevšimneš. A noční klid přes den není, nemůžeš jim zakázat mluvit a poslouchat hudbu jenom protože ty to chceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
1.9.22 08:16
@epsice píše:
De facto můžeš dělat co chceš… Když beporusujes zákon, vyhlášku… Záleží co zakladatelka myslí bordelem 🙈

Ne, nemůžeš, protože porušuješ zákon. Povinností firmy je zajistit wc a zajistit, aby dělníci neznečišťovali okolí fekáliemi. Nesmíš souseda obtěžovat nadměrnými imisemi, což je i hluk a nepořádek.

• Citovat
  • Upravit
4311
1.9.22 08:17
@Janli píše:

Co u vás neexistuje? Pustene rádio? :mrgreen: Jj ať je kontaktuje aby se ztrapnila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
1.9.22 08:19
@someargue píše:
Co u vás neexistuje? Pustene rádio? :mrgreen: Jj ať je kontaktuje aby se ztrapnila

Puštěné rádio ano, ale nesmí řvát jak na lesy. Hele, divila by ses, co všechno už jsme museli řešit. Zajímalo by mě, kolik z vás tuhle situaci už řešilo jak ze strany souseda nebo stavebníka. Vy si myslíte, že si může každý dělat, co chce, ale myslíte si to blbě.

• Citovat
  • Upravit
Prostě Vodnář
1.9.22 08:22

Pokud jim to jde od ruky, tak za chvilku mají hotovo a bude klid. Člověk by měl být i trochu tolerantní. Neříkám, že z druhé strany to může být zcela bez ohleduplnosti. To určitě ne.

• Citovat
  • Upravit
21311
1.9.22 08:23

Hele jestli uz dělají fasádu, tak jsou za chvíli v trapu, to už dáš :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat