Sousedova stavba

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Janli
1.9.22 13:12
@someargue píše:
To vis ze jo. Stavis jenom ty v cele české republice. A představ si, někdo staví bez firmy a mnohem radši se vyprdne na prudici sousedku, než na vlastní stavbu.A hlavně už vidím jak jim hrozí vyhazov, protože čurají do křoví 🤣 🤣 velmi zajimava pohádka

Já se s tebou hádat nebudu, evidentně to nemá smysl.

• Citovat
  • Upravit
17306
1.9.22 13:22
@Janli píše:
Ty jsi fakt jen teoretik, co? Pokud kvůli jednání ze strany dělníků hrozí pozastavení stavby, tak je vyhodí s klidem.
Čistě věcně bez emocí. Už jsi viděla případ, že by úřad pozastavil stavbu kvůli močení na pozemku stavebníka? Dělám ve stavebnictví 24 let a stavby nám už pozastavili, ale vždy z vážných důvodů. Nikdy kvůli močení.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5934
1.9.22 13:53

Tady se furt řeší močení do křoví a rádio, ale to jsou už skutečně jen podružnosti, které dokreslují obrázek toho, co se na té stavbě děje a co je to asi za firmu. Řvou tam na sebe, hádají se, rvou se, pro jednoho teď musela po jejich rvačce přijet erzeta. Tak tady přestaňte ze zakladatelky dělat nánu, které vadí jen puštěné rádio a válící se petky :roll: Je tam prostě bordel, nikdo to tam evidentně nehlídá a sorry, ale tohle za mě fakt není běžný kolorit stavby. Aby se tam dělníci rvali jak koně, to mi normální skutečně nepřijde. Prostě zase staví někdo, kdo si na práci najme kohokoli, hlavně, že je to levnější a je mu úplně jedno, jakou vizitku si dělá. Zakladatelko, nedej se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80064
1.9.22 14:23

@utopia i kdyby posobe házeli cihlama, tak to zkrátka není důvod k zastavení stavby. Takže - pokud má zakladatelka pocit, že hluk přesahuje denní normu, může se obrátit na hygienu třeba. Pokud ji hazou odpad do její zahrady, nechť se obrátí buď na stavbyvedoucího nebo majitele stavební firmy, případně investora. Totéž s kadiboudou. To je všechno. Ale nevykladej ji tu pohádky o zastavení stavby. To se kvůli pochcanymu křoví fakt nedělá. Za se servali, dobře, nebývá to, ale důvod k zastavení stavby to taky není.
A že si soused vybral blbou firmu? Jeho věc. Nemusí se zakladatelce líbit, však pro ni nedělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5934
1.9.22 14:37
@inkakřivák píše:
@utopia i kdyby posobe házeli cihlama, tak to zkrátka není důvod k zastavení stavby. Takže - pokud má zakladatelka pocit, že hluk přesahuje denní normu, může se obrátit na hygienu třeba. Pokud ji hazou odpad do její zahrady, nechť se obrátí buď na stavbyvedoucího nebo majitele stavební firmy, případně investora. Totéž s kadiboudou. To je všechno. Ale nevykladej ji tu pohádky o zastavení stavby. To se kvůli pochcanymu křoví fakt nedělá. Za se servali, dobře, nebývá to, ale důvod k zastavení stavby to taky není.
A že si soused vybral blbou firmu? Jeho věc. Nemusí se zakladatelce líbit, však pro ni nedělají.

Ale já jsem nikde, ani v jednom příspěvku, nepsala, že je to na zastavení stavby. Psala jsem, že nemá mlčet a že se má obrátit na majitele pozemku, ať to ten řeší se stavbyvedoucím, i když s nejistým výsledkem. O zastavení stavby tu nepadlo ani slovo. To tady psal někdo jiný a je to samozřejmě blbost. Já ji jen chtěla podpořit v tom, aby si nenechala nabulíkovat, že přehání a že se nemůže ozvat. Její motivací určitě není ani stavbu zastavit, myslím, že se naopak modlí, aby to už dokončili a táhli do pr… Její motivací je, aby tam nebyl takový bordel a snažili se chovat ohleduplně, protože vedle někdo bydlí. Nevím, proč by nemohla zajít za sousedem a přátelsky mu říct, že je to tady poslední dobou docela divočina, že má různé obavy, jestli by nemohl stavbyvedoucímu říct, ať na chlapy víc dohlédne. Prostě obyčejná lidská slušnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
1.9.22 15:01
@zoidberg píše: Čistě věcně bez emocí. Už jsi viděla případ, že by úřad pozastavil stavbu kvůli močení na pozemku stavebníka? Dělám ve stavebnictví 24 let a stavby nám už pozastavili, ale vždy z vážných důvodů. Nikdy kvůli močení.

Kamaráde, my teď máme takovou prudičku sousedku, že tam máme strach i kýchnout a to toho máme taky postavenýho dost. Samozřejmě, že nepozastaví stavbu kvůli močení, jen jsem chtěla říct, že dělník fakt není bůh, před kterým stavitel chodí v předklonu.

• Citovat
  • Upravit
80064
1.9.22 16:51
@Janli píše:
Ty jsi fakt jen teoretik, co? Pokud kvůli jednání ze strany dělníků hrozí pozastavení stavby, tak je vyhodí s klidem.

Tady to padlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5934
1.9.22 17:08
@inkakřivák píše:
Tady to padlo.

Jo, to nepopírám, ale to já jsem vůbec nekomentovala. Já jen podporuji zakladatelku v tom, aby se ozvala, jestli jí něco vadí, a to investorovi, který je jejím budoucím sousedem a mělo by být v jeho zájmu, aby ta stavba nedělala víc potíží, než jakákoli jiná stavba.

Těžko říct, zda je zakladatelka přecitlivělá a vadí jí i pouhé rádio, ale na mě to ten dojem nedělá. Protože jsou stavby, kde o těch dělnících pomalu ani nevíš a tady je to evidentně divočina, když tam musí rychlá, protože se tam mezi sebou rvou. Mně se jako investorovi rvát dělníci na stavbě, tak to se stavbyvedoucím fakt řeším, ať si je srovná.

Edit: Vlastně jsem tím chtěla říct, že ti lidé, co tu tvrdí, že si nemá na co stěžovat, že stavba prostě hluk generuje a je potřeba to vydržet nemají pravdu. Někteří jsou možná zvyklí, že se dělníci chovají jako hulváti, ale třeba u nás to tak nebylo. A brát tohle jako standard jen proto, že to tak často na stavbě chodí mi přijde teda špatně. Jde to i jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.22 18:39
@someargue píše:
Zkus přes den taky chodit do práce, pak si je nevšimneš. A noční klid přes den není, nemůžeš jim zakázat mluvit a poslouchat hudbu jenom protože ty to chceš.

Máš snad křišťálovou kouli, že tohle píšeš?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.9.22 19:22

Abych to trošku osvětlila - chodím do práce!
Majitel té stavební firmy je zároveň i majitel zmíněného pozemku a i toho domku co na něm roste. A jak už to v dnešné době chodí, jeho firma nemá dělníky, takže bere kde koho a podle toho to tak vypadá. Útěchou mi jen jen fakt, že už bude snad brzy konec, užívám si to tady už třetí rok, ale tahle parta dělníků je fakt na zabití. Od šesti od rána je tu hluk a já už dneska zkrátka vypěnila a došla jsem je slušně poprosit aby si aspoň to rádio ztlumili.
Omlouvám se tímto všem co je můj příspěvek pohoršil.

• Citovat
  • Upravit
10185
1.9.22 19:37
@Anonymní píše:
Abych to trošku osvětlila - chodím do práce!
Majitel té stavební firmy je zároveň i majitel zmíněného pozemku a i toho domku co na něm roste. A jak už to v dnešné době chodí, jeho firma nemá dělníky, takže bere kde koho a podle toho to tak vypadá. Útěchou mi jen jen fakt, že už bude snad brzy konec, užívám si to tady už třetí rok, ale tahle parta dělníků je fakt na zabití. Od šesti od rána je tu hluk a já už dneska zkrátka vypěnila a došla jsem je slušně poprosit aby si aspoň to rádio ztlumili.
Omlouvám se tímto všem co je můj příspěvek pohoršil.

Já tě naprosto chápu. Tady nejde o pár dní, ale o mnohem delší období, v tomhle neustále být je na prášky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
2.9.22 02:36

Kdyz delaji 24/7 tak to alespon budou mit rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová