Sousedova stavba

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5622
1.9.22 12:04
@someargue píše:
Tak jim to bez vysvětlit :mrgreen: :mrgreen: sice tím nedocilis absolutně ničeho, ale když tomu veris :lol:

Proč já? Od toho snad mají zaměstnavatele, ne? Pokud dochází k nežádoucímu jednání ze strany zaměstnance, tak zaměstnavatel může nějak zasáhnout, ať už srážkami prémií za nežádoucí chování, nebo v krajním případě i rozvázáním pracovního poměru.
Pokud je stavební firma solidní, řešit to bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4311
1.9.22 12:08
@Gracetheworld píše:
Proč já? Od toho snad mají zaměstnavatele, ne? Pokud dochází k nežádoucímu jednání ze strany zaměstnance, tak zaměstnavatel může nějak zasáhnout, ať už srážkami prémií za nežádoucí chování, nebo v krajním případě i rozvázáním pracovního poměru.
Pokud je stavební firma solidní, řešit to bude.

Doufám, že si uvědomuješ, že zedníků je velký nedostatek, mají strašně moc zakázek a sehnat někoho šikovného už tuplem není sranda. Pokud jsi tak naivní a myslíš, že kvůli tomu je vyhodí zaměstnavatel z práce tak tomu ver no. Já věřím tomu, že tou stížnosti tak maximálně utře zadek a budou z toho mít slusnou prču

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
1.9.22 12:12
@someargue píše:
Noční jsem dělala i já a nenapadlo mě kvůl tomu buzerovat lidi co pracují přes den. Špunty do uši, zavřít okno a nazdar

V normálním provozu se to tak řeší. Ale tohle je něco trochu jiného. Je hluk, se kterým člověk nic udělat nemůže, patří k životu a k výkonu určitých práci. Když bude soused stavět a rekonstruovat, nebudu prudit kvůli zapnuté michacce nebo sbijecce, protože je mi jasné, že bez toho to nejde. Stejně tak nebudu prudit souseda, když seká zahradu nebo děti, hrající si na hřišti. To, co popisuje zakladatelka, je ale neco jiného. To je bezohlednost a nevychovanost. Ale třeba to máš taky tak a nijak ti to nevadí. Každý den po několik měsíců pár metrů od baráku partu rozervanych maniku, rádio na plný koule a jsi s tím naprosto v pohodě. Tohle je totiž obtěžující hluk, který se s trochou ohledu dá eliminovat. A to je věc jejich nadřízených. I dělníci na stavbě by se měli chovat jako civilizované lidé. A docela mě zaráží, kolika lidem připadá tohle chování normální a teplou do zakladatelky, jakože ta neslusna je tady snad ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
1.9.22 12:15
@someargue píše:
Noční jsem dělala i já a nenapadlo mě kvůl tomu buzerovat lidi co pracují přes den. Špunty do uši, zavřít okno a nazdar

Tak určitě. Ve vedru si ani nevyvětrá, má si nechat očůrávat plot a nejlíp ještě po nich uklízet bordel. Zakladatelka má být tolerantní a dělnící nemusí? Ještě svačinku by jim měla poskytnout ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4311
1.9.22 12:18
@Denisa56 píše:
V normálním provozu se to tak řeší. Ale tohle je něco trochu jiného. Je hluk, se kterým člověk nic udělat nemůže, patří k životu a k výkonu určitých práci. Když bude soused stavět a rekonstruovat, nebudu prudit kvůli zapnuté michacce nebo sbijecce, protože je mi jasné, že bez toho to nejde. Stejně tak nebudu prudit souseda, když seká zahradu nebo děti, hrající si na hřišti. To, co popisuje zakladatelka, je ale neco jiného. To je bezohlednost a nevychovanost. Ale třeba to máš taky tak a nijak ti to nevadí. Každý den po několik měsíců pár metrů od baráku partu rozervanych maniku, rádio na plný koule a jsi s tím naprosto v pohodě. Tohle je totiž obtěžující hluk, který se s trochou ohledu dá eliminovat. A to je věc jejich nadřízených. I dělníci na stavbě by se měli chovat jako civilizované lidé. A docela mě zaráží, kolika lidem připadá tohle chování normální a teplou do zakladatelky, jakože ta neslusna je tady snad ona.

Co je bezohlednost? Poslouchat hudbu přes den? To nikomu nezakazes a budeš akorát za prudící babku.
My ostatně máme na dvoře autoservis, možná proto je mi to absolutně jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
1.9.22 12:18
@Gracetheworld píše:
Pokud je stavební firma solidní, řešit to bude.

To by jim ten zaměstnavatel nejprve musel tu toaletu zajistit. Ale zaměstnavateli je to nejspíš úplně vuřt. Takže to nikdo řešit nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5622
1.9.22 12:23
@someargue píše:
Doufám, že si uvědomuješ, že zedníků je velký nedostatek, mají strašně moc zakázek a sehnat někoho šikovného už tuplem není sranda. Pokud jsi tak naivní a myslíš, že kvůli tomu je vyhodí zaměstnavatel z práce tak tomu ver no. Já věřím tomu, že tou stížnosti tak maximálně utře zadek a budou z toho mít slusnou prču

Vzhledem k tomu že také v tuto chváli stavíme dům, tak si nedostatek lidí uvědomuji velice. Na druhou stranu, dělníka který není schopen následovat jednoduché pokyny (jako vyprazdňování v místě k tomu určeném) bych na své stavbě teda fakt nechtěla, takový člověk ti neodvede kvalitní práci a ještě si znepřátelíš sousedy ještě před kolaudací.

Proto také stále zmiňuji stavbyvedoucího, ten o problémech s dělníky absolutně musí být informován. Slušné firmy lidi mají, nebo si je umí srovnat. Takovéto jednání jim totiž kazí jméno a kor teď s nadcházející krizí si špatnou reklamu nebudou moci dovolit.
Náš stavbyvedoucí se stále ptá jestli je vše v pořídku, jestli se někde neválí odpadky, jestli si sousedi sestěžují a když je nějaký problém, tak jde a řeší to.
To že je někde nedostatek lidí znamená, že ti kdo tam pracují se automaticky můžou chovat jako hovada?

Samozřejmě každý počítá s tím že ze stavba bude produkovat určitý hluk a znečistění. Z popisu zakladatelky ale mám dojem že v jejich případě je to v mnohem větší míře než je běžné a chce to nějak řešit. To mi přijde jako naprosto OK postup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5622
1.9.22 12:26
@zoidberg píše:
To by jim ten zaměstnavatel nejprve musel tu toaletu zajistit. Ale zaměstnavateli je to nejspíš úplně vuřt. Takže to nikdo řešit nebude.

Ano, proto moje první rada zakladatelce byla, ať kontaktuje majitele stavby a požádá ho aby tento problém řešil se stavbyvedoucím.
Slušná firma toitoiku svým zaměstnancům zajistí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
1.9.22 12:26
@Thomassss píše:
Mně přijde, že to, co popisuješ, je poměrně běžné :nevim: dělníci mají zapnuté rádio, pořvávají na sebe, kouří cigarety…ještě jsem neviděla stavbu, kde by to bylo jinak. Jen ten záchod by tam mít měli. Chápu, že tě to štve, když to máš u domu… ale moc s tím nenaděláš. Mně by zase víc vadil samotný hluk ze stavby…

Ještě si dokonce dovolili zpívat:)!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80082
1.9.22 12:36
@ivašot. píše:
Už jsme s chlapem taky něco málo postavili, a jako investor jsme si sakra hlídali, aby bordel ze stavby nepřekračoval únosnou míru. Už kvůli sousedským vztahům.

Problém je měřítko. Co je pro tebe únosná míra, může být pro někoho šílený bordel a hluk. Pochybuji, že by to rádio řvalo tak, že by překračovalo přípustnou hladinu hluku. Pětky a vajgly na sousedově pozemku bych neřešila, jeho pozemek, jeho problém. Snad bych jedině probrala se stavebníkem tu toaletu, ale upřímně si myslím, že ti chlapi stejně budou chodit někam do křoví, i když tu budku budou mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15422
1.9.22 12:43
@inkakřivák píše:
Problém je měřítko. Co je pro tebe únosná míra, může být pro někoho šílený bordel a hluk. Pochybuji, že by to rádio řvalo tak, že by překračovalo přípustnou hladinu hluku. Pětky a vajgly na sousedově pozemku bych neřešila, jeho pozemek, jeho problém. Snad bych jedině probrala se stavebníkem tu toaletu, ale upřímně si myslím, že ti chlapi stejně budou chodit někam do křoví, i když tu budku budou mít.

Tak mi třeba trvali na ztlumení rádia, na každovecernim zametení chodníku. A petky které odletěly z moji stavby, rozhodně nepovažuji za sousedův problém. Ale drzost mou a stavební firmy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4311
1.9.22 12:53
@ivašot. píše:
Tak mi třeba trvali na ztlumení rádia, na každovecernim zametení chodníku. A petky které odletěly z moji stavby, rozhodně nepovažuji za sousedův problém. Ale drzost mou a stavební firmy

Ne, Inka myslela to tak, že když petky jsou na pozemku se stavbou, tak je to problém toho kdo staví a ne okolí. Tím může být ukradené kolik petek je na sousedske stavbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80082
1.9.22 12:58
@ivašot. píše:
Tak mi třeba trvali na ztlumení rádia, na každovecernim zametení chodníku. A petky které odletěly z moji stavby, rozhodně nepovažuji za sousedův problém. Ale drzost mou a stavební firmy

Pokud odlétají jinam, tak samozřejmě to řeším. To ale zakladatelka neuvádí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
1.9.22 12:59
@someargue píše:
Doufám, že si uvědomuješ, že zedníků je velký nedostatek, mají strašně moc zakázek a sehnat někoho šikovného už tuplem není sranda. Pokud jsi tak naivní a myslíš, že kvůli tomu je vyhodí zaměstnavatel z práce tak tomu ver no. Já věřím tomu, že tou stížnosti tak maximálně utře zadek a budou z toho mít slusnou prču

Ty jsi fakt jen teoretik, co? Pokud kvůli jednání ze strany dělníků hrozí pozastavení stavby, tak je vyhodí s klidem.

• Citovat
  • Upravit
4311
1.9.22 13:10
@Janli píše:
Ty jsi fakt jen teoretik, co? Pokud kvůli jednání ze strany dělníků hrozí pozastavení stavby, tak je vyhodí s klidem.

To vis ze jo. Stavis jenom ty v cele české republice. A představ si, někdo staví bez firmy a mnohem radši se vyprdne na prudici sousedku, než na vlastní stavbu.

A hlavně už vidím jak jim hrozí vyhazov, protože čurají do křoví 🤣 🤣 velmi zajimava pohádka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová