Sousedova stavba

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4311
1.9.22 08:25
@Janli píše:
Ne, nemůžeš, protože porušuješ zákon. Povinností firmy je zajistit wc a zajistit, aby dělníci neznečišťovali okolí fekáliemi. Nesmíš souseda obtěžovat nadměrnými imisemi, což je i hluk a nepořádek.

Tak schválně co jsem našla na internetu

“Během dne se to dá vyřešit jedině tím, že zavoláte na hyg. stanici a oni mohou provést měření, zda ta hluková hladina nepřesahuje určitou mez, ale má to jeden velký háček, totiž je nutno o probíhajícím měření informovat i protistranu a ta samozřejmě v tu chvíli prostě tu hudbu vypne.”

Takže ano můžou si dělat co chtějí, mluvit nahlas a poslouchat písničky není zakázáno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4058
1.9.22 08:34
@epsice píše:
Pokud to není v době nočního klidu tak s tím nic neuděláš. Je jedno jestli tam je Ukrajinec, cigán nebo Čech ty rasistko. Je to stavba, jsou to dělníci.
Další věcí je záchod. Můžou oni za to že není zajištěny suchý záchod? Víš jaký to je když se ti chce na záchod a nemáš kam?

Proč rasistko? :roll: nějaká precitlivela ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
1.9.22 08:40
@someargue píše:
Zkus přes den taky chodit do práce, pak si je nevšimneš. A noční klid přes den není, nemůžeš jim zakázat mluvit a poslouchat hudbu jenom protože ty to chceš.

Tak nevíš, z jakého důvodu je doma, může být na mateřské, dlouhodobě nemocná, v rekonvalescenci po operaci, nebo chodí do práce a dělá noční a nemá tím pádem šanci se vyspat. Já třeba dělám dvanáctky v režimu krátký dlouhý týden a včera a dneska jsem doma. Každý nechodí do práce od pondělí do pátku na osm hodin.

Ale co mě na některých reakcích zarazilo, je ta tolerance k neohleduplnosti. To už jsme na tom jako společnost opravdu špatně, když jsme karani za to, že v naší bezprostřední blízkosti někomu řve rádio jak na lesy, někdo hulaka hada se a řve, moci… Je to nějaký postavený na hlavu. Hluk že stavby se omezit nedá, to musí člověk přežít, ale to ostatní je o úplně normální lidské slušnosti a ohleduplnost. Mně kdyby od rána do večera do oken rvalo rádio nějakou country muziku a neměla bych šanci před tím uniknout, tak bych byla zralá na blázinec. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
1.9.22 08:44
@Denisa56 píše:
Tak nevíš, z jakého důvodu je doma, může být na mateřské, dlouhodobě nemocná, v rekonvalescenci po operaci, nebo chodí do práce a dělá noční a nemá tím pádem šanci se vyspat. Já třeba dělám dvanáctky v režimu krátký dlouhý týden a včera a dneska jsem doma. Každý nechodí do práce od pondělí do pátku na osm hodin.Ale co mě na některých reakcích zarazilo, je ta tolerance k neohleduplnosti. To už jsme na tom jako společnost opravdu špatně, když jsme karani za to, že v naší bezprostřední blízkosti někomu řve rádio jak na lesy, někdo hulaka hada se a řve, moci… Je to nějaký postavený na hlavu. Hluk že stavby se omezit nedá, to musí člověk přežít, ale to ostatní je o úplně normální lidské slušnosti a ohleduplnost. Mně kdyby od rána do večera do oken rvalo rádio nějakou country muziku a neměla bych šanci před tím uniknout, tak bych byla zralá na blázinec. :mrgreen:

A co teprve velmi hlučné děti nad tebou v bytě. To je taky chuťovka. :cert:
Jestli dělníci močí všude, tak je to obr prasárna. A petky by měli po sobě uklidit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
1.9.22 08:46
@epsice píše:
Pokud to není v době nočního klidu tak s tím nic neuděláš. Je jedno jestli tam je Ukrajinec, cigán nebo Čech ty rasistko. Je to stavba, jsou to dělníci.
Další věcí je záchod. Můžou oni za to že není zajištěny suchý záchod? Víš jaký to je když se ti chce na záchod a nemáš kam?

Zakladatelka nemůže, že dělníci nemají záchod. A rasistka není. Dej si studený hadr na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4311
1.9.22 08:57
@Denisa56 píše:
Tak nevíš, z jakého důvodu je doma, může být na mateřské, dlouhodobě nemocná, v rekonvalescenci po operaci, nebo chodí do práce a dělá noční a nemá tím pádem šanci se vyspat. Já třeba dělám dvanáctky v režimu krátký dlouhý týden a včera a dneska jsem doma. Každý nechodí do práce od pondělí do pátku na osm hodin.Ale co mě na některých reakcích zarazilo, je ta tolerance k neohleduplnosti. To už jsme na tom jako společnost opravdu špatně, když jsme karani za to, že v naší bezprostřední blízkosti někomu řve rádio jak na lesy, někdo hulaka hada se a řve, moci… Je to nějaký postavený na hlavu. Hluk že stavby se omezit nedá, to musí člověk přežít, ale to ostatní je o úplně normální lidské slušnosti a ohleduplnost. Mně kdyby od rána do večera do oken rvalo rádio nějakou country muziku a neměla bych šanci před tím uniknout, tak bych byla zralá na blázinec. :mrgreen:

Stačí zavřít okno :nevim:
A s tou moči - co mají dělat? Čurat do kalhot?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
1.9.22 09:05

@epsice delas si srandu? Takže nakonec se zastavas ukrajincu a cikánu a zakladatelka která je tam musí trpět má sklapnout ne? Už chci vidět tebe jak bys byla takhle klidná kdyby stavěli vedle tvého domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
1.9.22 09:07
@someargue píše:
Stačí zavřít okno :nevim:
A s tou moči - co mají dělat? Čurat do kalhot?

Zavřené okno proti randalu vždycky nepomůže. A čůrat mají do toi toi buněk a pokud je nemají, tak trvat na jejich zajištění. Snad žijeme v civilizované společnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
1.9.22 09:12

Jdi taky do práce, aby tě neobtěžovali ti, co pracujou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
1.9.22 09:14
@Lutern píše:
@epsice delas si srandu? Takže nakonec se zastavas ukrajincu a cikánu a zakladatelka která je tam musí trpět má sklapnout ne? Už chci vidět tebe jak bys byla takhle klidná kdyby stavěli vedle tvého domu.

Zakladatelka je hysterická koza a jedinné co může je stát se tou bábou, co píše stížností a hrozí holí. To klidně jde dělat třeba ve třiceti.

Ano - stavba a rekonstrukce je hlasitá a nepříjemná. Pokud začne dělat sousedům zle za to, že dělníci pracují a mají k tomu puštěné rádio, tak asi těžko může čekat, že se k ní sousedi budou chovat skvěle a s úctou.

Takže přesně teď je ten moment, kdy může začít sousedskou válku, kteoru bude dlouhodobě prohrávat a nebo se může učit být lepším člověkem, který hledá cesty jak řešit to co člověku vadí konstruktivně.

Příspěvek upraven 01.09.22 v 09:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4311
1.9.22 09:14
@Denisa56 píše:
Zavřené okno proti randalu vždycky nepomůže. A čůrat mají do toi toi buněk a pokud je nemají, tak trvat na jejich zajištění. Snad žijeme v civilizované společnosti.

Vždyť tu byla před par dni diskuze ohledně dělníků a zachodů a psalo se tam, že i přes toiky všichni běžně chodí na zahradu a vážně by mě zajímalo jak bys donutila bandu chlapů curat tam kam chceš ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
1.9.22 09:18

Jinak tedy árijší uberdělníci při stavbě dělají stejný bordel jako slovanští či romští utnerdělníci.

Ale jako čecháčci jsou super - cikáni a ukrajinci nám kradou dávku, nemakají a vůbec by měli zmizet. A když zrovna pracují (zkuste přesvědčit majoritního čecha na sociálních dávkách že má jít makat na stavbu), tak je to taky špatně.

ano, stavby a rekonstrukce jsou nepříjemné a je potřeba to přežít, ale jaksi pokud člověk se nestane kverulantem, tak může podobnou trpělivost čekat, až bude muset rekonstruovat či stavět on. Základní sousedská reciprocita.

Kdo s tím má problém, tak holt musí bydlet na samotě. Ale pak si nesmí stěžovat, že na jeho samotu obec kašle a opravuje chodníky tam, kde žije víc lidí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
1.9.22 10:35
@Ou píše:
Jdi taky do práce, aby tě neobtěžovali ti, co pracujou?

Ty sis zas nevzala prášky, viď…. :hug:

• Citovat
  • Upravit
5934
1.9.22 10:35

Stěžovala bych si majiteli pozemku, ať si to on řeší se stavbyvedoucím. My jsme též nedávno stavěli s firmou a nikdo nikoho neobtěžoval ani hlasitým rádiem, ani močením, ani hádkami a rvačkami. Rádio měli puštěné normálně, u stavby měly přistavenou od své firmy toi-toi, bavili se spolu slušně a neřvali na sebe. To samé stavební firma od sousedů. Někdo bere tuhle prasárnu, o které píšeš jako standard, my teda ne. Ale je to dost o výběru stavební firmy. To pro nás byla priorita číslo jedna a nebyl jediný problém a to jsme se kolem stavby ochomítali často, namátkově, vůbec o nás často nevěděli a byl tam totální klid. Jak už jsem psala, zkusila bych to domluvou s majitelem pozemku, aby se ozval stavbyvedoucímu a zkusil je umravnit. Otázka pak je, jaký to bude mít úspěch, když jim tam firma nepřistaví ani suchý záchod, to o ní též něco vypovídá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
1.9.22 10:37
@someargue píše:
Tak schválně co jsem našla na internetu

“Během dne se to dá vyřešit jedině tím, že zavoláte na hyg. stanici a oni mohou provést měření, zda ta hluková hladina nepřesahuje určitou mez, ale má to jeden velký háček, totiž je nutno o probíhajícím měření informovat i protistranu a ta samozřejmě v tu chvíli prostě tu hudbu vypne.”

Takže ano můžou si dělat co chtějí, mluvit nahlas a poslouchat písničky není zakázáno.

Tak jo, ty teoretiku…… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová