Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Už jsme s chlapem taky něco málo postavili, a jako investor jsme si sakra hlídali, aby bordel ze stavby nepřekračoval únosnou míru. Už kvůli sousedským vztahům.
@Ou píše:
Zakladatelka je hysterická koza a jedinné co může je stát se tou bábou, co píše stížností a hrozí holí. To klidně jde dělat třeba ve třiceti.Ano - stavba a rekonstrukce je hlasitá a nepříjemná. Pokud začne dělat sousedům zle za to, že dělníci pracují a mají k tomu puštěné rádio, tak asi těžko může čekat, že se k ní sousedi budou chovat skvěle a s úctou.
Takže přesně teď je ten moment, kdy může začít sousedskou válku, kteoru bude dlouhodobě prohrávat a nebo se může učit být lepším člověkem, který hledá cesty jak řešit to co člověku vadí konstruktivně.
Příspěvek upraven 01.09.22 v 09:16
Zle a nepříjemnosti sousedům dělá především ten, kdo staví, ne zakladatelka. Stavět se dá i ohleduplně k okolí. Proč by měla být špatná zakladatelka, to fakt nechápu. Slušná firma nikoho neobtěžuje zbytečným hlukem, každý den po sobě uklidí okolí stavby, opravdu není důvod tam válet petlahve a hlavně zajistí, aby na stavbě bylo wc a dělníci ho používali. Že zrovna někdo staví ještě neznamená, že jim budou všichni všechno trpět.
@someargue píše:
Vždyť tu byla před par dni diskuze ohledně dělníků a zachodů a psalo se tam, že i přes toiky všichni běžně chodí na zahradu a vážně by mě zajímalo jak bys donutila bandu chlapů curat tam kam chceš ty.
A ty nebo tvoji kolegové také v práci chodí močit mimo toaletu?
Pokud byste chodili někam na roh budovy, jak vás zaměstnavatel donutí chodit na místo k vykonání potřeby určené? Nechápu, proč by pro dělníky na stavbě měly platitt jiné podmínky, než pro jakéhokoliv jiného zaměstnance ![]()
Zazila jsem to u zateplovani panelaku, museli jsme cca rok akceptovat, jak se nam Ua junaci culi do voken na leseni kdyz jsem si rano nevzala teplaky a courala jen v triku a spodarech..libozvucna ukrajinstina a jine jazyky nas obklopovaly ze vsech stran, jen cech prijel obcas kontrolovat..wc tam meli..krom toho te byl zdupany travnik snad o jinych skodach nevim. Castusky jsme neposlouchali, randal, ze nam rezonovaly zdi byl tedy hrozny nekdy..
@Janli píše:
Ty sis zas nevzala prášky, viď….
Viď, Ou je opět sprostá jako dlaždič.
@topazio píše:
Viď, Ou je opět sprostá jako dlaždič.
Někdy fakt zírám. Dneska se zřejmě probudila jiná osobnost….. ![]()
@Janli píše:
Někdy fakt zírám. Dneska se zřejmě probudila jiná osobnost…..
Za počítačem sedí někdo jiný.
Například petky by zakladatelka neřešila, kdyby byly na sousedově pozemku. Zřejmě se válí v celé ulici. A to samé je to s močením.
@Ou píše:
Jinak tedy árijší uberdělníci při stavbě dělají stejný bordel jako slovanští či romští utnerdělníci.Ale jako čecháčci jsou super - cikáni a ukrajinci nám kradou dávku, nemakají a vůbec by měli zmizet. A když zrovna pracují (zkuste přesvědčit majoritního čecha na sociálních dávkách že má jít makat na stavbu), tak je to taky špatně.
ano, stavby a rekonstrukce jsou nepříjemné a je potřeba to přežít, ale jaksi pokud člověk se nestane kverulantem, tak může podobnou trpělivost čekat, až bude muset rekonstruovat či stavět on. Základní sousedská reciprocita.
Kdo s tím má problém, tak holt musí bydlet na samotě. Ale pak si nesmí stěžovat, že na jeho samotu obec kašle a opravuje chodníky tam, kde žije víc lidí…
Tak jasně. Oni pracujou a celé okolí si z toho musí povinně sednout na zadek.
Můžeš zajít na stavební úřad nahlédnout do schválené dokumentace, jak mají řešeno nakládání s odpady a míru hlučnosti. V případě porušení můžeš podat stížnost na stavebním úřadě. Nicméně hlučnost určitě nepřekročili, u stavby je docela vysoká tolerance. Toalety také nejsou povinné, zákon na to nemyslí, je to spíše jen vizitka stavební firmy. Tak snad jen ty odpady, pokud se nachází na tvém pozemku, máš právo na jejich odstranění. Jinak to chce určitou míru tolerance, jednou budeš třeba i ty něco rekonstruovat a budeš generovat hluk, prach, odpady…
@Ou
No ty máš dost. Já jsem dneska třeba doma, protože dělám krátký dlouhý týden, v práci zas budu od pátku do neděle. To, že je někdo ve všední den doma neznamená, že nechodí do práce. A ohledně dobrých sousedskych vztahu, tak o ty by se měli starat i ti noví sousedé. Hele Ou, jak to s tebou je, jindy tady trousis různá psychologická moudra a na každý problém vytáhne z rukávu poučné knihy a pak z tebe z ničeho nic vypadne takováhle zhuverilost. Jestli je váš víc a pod tímhle ničem se střídate, tak si aspoň domluvte jednotnou strategii, nebo ještě lépe, založte si vlastní nicky. A jestli jsi jenom jedna osoba, tak už snad nikdy nikomu nerad, ale záměr se sama na sebe. Protože to, co předvádís, úplně normální není.
@Gracetheworld píše:
A ty nebo tvoji kolegové také v práci chodí močit mimo toaletu?Pokud byste chodili někam na roh budovy, jak vás zaměstnavatel donutí chodit na místo k vykonání potřeby určené? Nechápu, proč by pro dělníky na stavbě měly platitt jiné podmínky, než pro jakéhokoliv jiného zaměstnance
Co s tím mám společného já? Nejsem muž ani dělník. Rozklikni tu druhou diskuzi a přečti si to.
@someargue píše:
Co s tím mám společného já? Nejsem muž ani dělník. Rozklikni tu druhou diskuzi a přečti si to.
Reagovala jsme hlavně na tu tvoji poslední větu, kde se ptáš jak bys chtěla donutit bandu chlapů můčit do záchodu. Já na to říkám že úplně stejně jako jiné zaměstnance. To že dělají na stavbě neznamená, že se v pracovní době mohou chovat jako zvířátka a zaměstnavatel by měl v takovém případě zakročit.
V tomto případě je to stavbyvedoucí, pokud staví firma, nebo pokud dělníky najmul přímo soused zakladatelky, tak ten ![]()
@someargue píše:
Zkus přes den taky chodit do práce, pak si je nevšimneš. A noční klid přes den není, nemůžeš jim zakázat mluvit a poslouchat hudbu jenom protože ty to chceš.
Homeoficce? Nebo paní dělá pouze noční??? To tě nenapadlo viď ![]()
@Gracetheworld píše:
Reagovala jsme hlavně na tu tvoji poslední větu, kde se ptáš jak bys chtěla donutit bandu chlapů můčit do záchodu. Já na to říkám že úplně stejně jako jiné zaměstnance. To že dělají na stavbě neznamená, že se v pracovní době mohou chovat jako zvířátka a zaměstnavatel by měl v takovém případě zakročit.
V tomto případě je to stavbyvedoucí, pokud staví firma, nebo pokud dělníky najmul přímo soused zakladatelky, tak ten
Tak jim to bez vysvětlit
sice tím nedocilis absolutně ničeho, ale když tomu veris ![]()
@ančapepča píše:
Homeoficce? Nebo paní dělá pouze noční??? To tě nenapadlo viď
Noční jsem dělala i já a nenapadlo mě kvůl tomu buzerovat lidi co pracují přes den. Špunty do uši, zavřít okno a nazdar