Může stát nebo ne?

271
31.10.11 13:51

Může stát nebo ne??

Dobré odpoledne…

Mám takový dotaz? Je normální, když mi syn stojí v 6 měsících??

Protože a jelikož je to věc, kterou nadmíru vyžaduje a já nevim, co s nim. Je mu 6 měsíců a asi 12 dní (nepočítala jsem :-) ) A normálka stojí… Ze sedu jde okamžitě na nohy, stačí jen, aby se něčeho, čehokoliv podržel… Ukázal to i dr na půlroční kontrole. Doma jen poslouchám, ať ho na nohy nestavim, ale co s nim mam dělat?? Samozřejmě že nestojí půl dne v kuse, ale čím dál častěji…a strašně se mu to líbí… Ale ty „výhružky“ od okolí, jak mu jen ubližuju, že mu zničim kyčle a kolena a nevim co všechno - dost mě to deptá. Jenže pak si ho vemou i oni a sami vidí, že to neni tak jednoduchý ho udržet.

Celkově mam nějak nezvladatelné dítě :-) Ale nádherný a zdraví :srdce: … zatim.

Tak by mě zajímalo, cop vaše děti?? Taky si stoupali? A vydrželo jim to? kdy začali chodit?? A bránit mu nebo to prostě nechat na něm?? Když chce stát, ať si stojí… Přidávam i foto, že opravdu nekecám :lol:

Děkuju za odpovědi a názory…

P.S.: Botky půjdu tak jako tak kupovat tento týden :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14046
31.10.11 13:55

muj nejmladsi uz se chysta, uz to na stoj temer vypadalo, davam mu max 14 dni. ty s tim nic neudelas, kdyz ma pevne svaly audrzi se , tak je to ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
31.10.11 13:56

Pokud si stoupne sám, tzn. nepotřebuje k tomu nikoho z vás, tak je to v pořádku a klidně ho nech. :-) Kdyby na to nebyl připravenej, tak si sám nestoupne. Navíc nevím, jak bys mu v tom chtěla zabránit. 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
31.10.11 14:00

Jak píšou holky přede mnou, pokud se na nohy dostane sám bez vaší pomoci, tak bych ho nechala.
Můj syn se postavil kolem 9-10 měsíce, chodil v roce… ale znám dítko, co běhalo už v 9 měsících..

• Citovat
  • Upravit
616
31.10.11 14:02

Náš kluk chodil už v 7 měs.kolem nábytku a v 10 měs udělal první samostatný krůček.
Pokud to chce sám, nechala bych ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
31.10.11 14:03

Tak jo, třeba se mě chytne za ruku, ale zvedne se sám, nezvedám ho, naopak… spíš mu snažim „bránit“, že ho zpět posazuju atd… Ale marný, stejně si prosadí svoji. Tak ho tedy necham. Ale co si vyslechnu doma, to bude něco :roll: Podle nich je to až moc brzo… Tak děkuju moc za názor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
31.10.11 14:04
ha-ne-le píše:
Tak jo, třeba se mě chytne za ruku, ale zvedne se sám, nezvedám ho, naopak… spíš mu snažim „bránit“, že ho zpět posazuju atd… Ale marný, stejně si prosadí svoji. Tak ho tedy necham. Ale co si vyslechnu doma, to bude něco :roll: Podle nich je to až moc brzo… Tak děkuju moc za názor…

a co na to říkal dr.?

• Citovat
  • Upravit
1751
31.10.11 14:07
ha-ne-le píše:
Tak jo, třeba se mě chytne za ruku, ale zvedne se sám, nezvedám ho, naopak… spíš mu snažim „bránit“, že ho zpět posazuju atd… Ale marný, stejně si prosadí svoji. Tak ho tedy necham. Ale co si vyslechnu doma, to bude něco :roll: Podle nich je to až moc brzo… Tak děkuju moc za názor…

A postaví se sám třeba v postýlce? Pokud jenom u tebe s tím, že mu třeba nastavíš ruku, tak to bych nedělala, ale pokud si stoupne sám u jakýhokoliv předmětu (ne tebe! :mrgreen: ), tak je to ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
31.10.11 14:08

a proč by to mělo být špatně, že se postaví?malá se postavila na začátku 7.měsíce, teď obchází nábytek a udrží se už ve stoje bez držení..něco jiného by bylo, pokud bys ho postavovala, ale tak to není, takže neřeš :wink: (mimochodem, mám známou, co mi psala, že její tříměsíční stojí, ale že ho ještě musí držet za ručičky :roll: )

PS.ještě by mě zajímalo, jak si Tvá rodina představuje, že mu v tom budeš bránit? :lol:

• Citovat
  • Upravit
sterezie
31.10.11 14:10
Sunnyside píše:
ha-ne-le píše:
A postaví se sám třeba v postýlce? Pokud jenom u tebe s tím, že mu třeba nastavíš ruku, tak to bych nedělala, ale pokud si stoupne sám u jakýhokoliv předmětu (ne tebe! :mrgreen: ), tak je to ok.

hele malá si začla stoupat tak, že se vyšplhala po našich nohách, to trvalo dva tři dny..a neřekla bych, že to bylo špatně, však si na to přišla sama 8-)

• Citovat
  • Upravit
20662
31.10.11 14:11

Můj syn od 4 m lozil po 4,v 5 m a 3 týdnech se sám postavil :mrgreen: Mudra teda byla paf,protože před půl rokem neznala žádné dítko,co by si samo stouplo :-P Známá zdravotní sestra(starší ročník) mě strašila,že bude mít křivé nohy :roll: ,že takové malé tělíčko prostě stát nesmí :cert: ale co jsem měla dělat,přivázat ho :roll:Ted je malý srandovní,protože je takový prcek a už si to sám šupajdí.První botičky jsme taky měli v půl roce :mrgreen:Jo a začal chodit v 10 m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
31.10.11 14:14

Ty mu neublizujes, protoze ho nestavis. Pokud to dela sam a dokonce uz i sedi sam (a sam na to prisel), je to uplne ok. Deti nedelaji nic, na co vyvojove nemaji, pokud jim v tom nepomuzem. A to ty nedelas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
31.10.11 14:18

suhlasim s nazorom, pokial mu Ty podas ruky a on ide do sedu a potom do stoja- to nie je dobre- je to prirodzeny reflex, to mi maly robi od piateho mesiaca, vytiahne sa sam.

pokial sa vytiahne o tycky, nabytok, vysplha sa po nohe, tak by som ho nechala.

a do sedu ide z plazu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kahaja
31.10.11 14:20

Starší dcera mi to taky předvedla před 6m, v 8-9m sama chodila a v 10-11m jezdila na odrážedle, které zabavila někomu na dětském hřišti. Mladší se naštěstí začala stavět až v 9m (čistě z pohledu mé pohodlnosti). Tak ať ti, co ti doma říkají, že je brzo, sami promluví s dítětem a zakážou mu to :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
10848
31.10.11 14:20

to, že to není od mimina uplně chytrý je fakt, ale co s tím naděláš? :) mojedcera se taky stavěla takhle brzy, a přitom vůbec nelezla- považovala jsem za důležité, ay nepřeskočila lezení, taj jsem věnovala zhruba den tomu, že jsem ji učila lézt- ona se plazila s tím, že vždy trošku pokrčila kolínka,ale zase sebu plácla na břicho. Držela jsem jí tedy dlaň za patičkama, aby se o něm mohla opřít a lépe se jí lezlo, občas ji podržela pod bříškem nebo zvrchu za oblečení aby lezla
taky jsem jí pomohla do kleku a ona si pak pérovala na kolínkách - lezení se jí líbilo, takže se ho naučila rychle- a bylo pro ni zábavnější a zajímavější než stání,tudíž si i přestala tolik stoupat.
Já sama mám dost blbé kyčle a záda, tak mi to i pro moji dceru přišlo takhle lepší.
pa
 har.

Příspěvek upraven 31.10.11 v 14:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová