Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky, dneska jsem šla po cestě v dešti a na silnici byla rozlitá duhová skvrna od oleje z auta a já do toho šlápla a nejsem si jistá jestli se to nedostalo z podrážky dovnitř je logické že ne, ale bojím se zdá mi to nestříkalo na semiš a ujišťovala jsem se a i když jsem nechtěla musela jsem si umývat nohy a vsugerovala jsme si že jsou od oleje nebo když sním pečivo tak se mi pak zdá mastná pusa a musím si umýt ruce 3× pak se bojím rty na klíčů to si taky musím umýt ruce aby se to nedostalo do oka. Stále to musím opakovat a přidávají se k tomu další věci třeba jako strach z chemie Domestos na záchode že se mi dostane na kůži a opět do oka že se dostane a zapíchne se a oslepnu. Ale většina věcí co popisují tak souvisí se strachem že se mi něco stane s očima nebo obličejem.
@Laluckie a co jsi udělala s těma botama?
Vyhodila?
Jako může to být OCD, ale to bys ty boty měla i tendenci umýt nebo rovnou vyhodit.
Ano, může to být OCD. Bohužel touhle poruchou sama trpím. Začni si všímat víc své chování, zda tohle nebo něco podobného děláš častěji a pak budeš jasnou odpověď. Pak sama zvaž zda je to ok nebo už ti tvá reakne přijde přehnaná a zvaž návštěvu psychiatra který ti pomůže a bude o tom s tebou hlavně mluvit ![]()
Já myslím, že to forma OCD je, záleží na tom, jak časté ty myšlenky jsou a jak moc ti obtěžují život. Pokud je to vážnější, zkusila bych psychiatra, který ti nejspíš napíše slabší AD a případně kognitivně-behaviorální terapii. Držím palce! ![]()
Ano, myslím, že máš OCD poruchu. Mám ji také. Pořád myju ruce. Pořád strach, že jsem šáhla na něco infekčního a že se něčím nakazím😃 Prostě můj přítel Monk.😀