Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Vlákninu jsem si na doporučení koupila psyllium, poté Inulin. Také jsem brala probiotika, bez efektu. Snažím se pít co nejvíce vody denně, alespoň ty dva litry denně. S pohybem je to horší, mám osvobození z tělesné výchovy, ale snažím se chodit na dlouhé procházky. Fakt jsem se snažila využít už všechny rady. Ale opravdu nic nezabralo zatím.
Myslím, že by tě měla doktorka poslat na gastroenterologii. Pokud to odmítne, můžeš se přeregistrovat k jinému lékaři.
Řešili jsme zácpu a problémy s vymočením u o něco mladší. Výsledek od gastroenteroložky byl, že to samo přestane. Dětská řekla, že jí se taky chce pořád čůrat a na zácpu že je normální dávat si 7 sáčků forlaxu denně. Naštěstí jsem to nenechala být. Došli jsme na převrácenou funkci svěrače.. Holka kvůli tomu tomu měla v 16 už středně těžký pokles pánevního dna a rektokélu. Díky 3 rokům rehabilitací je už skoro úplně v pořádku. Kdybychom to nechali, svěrače by už do dvou let odešly a rektokéla by byla nevratná a obří s inkontinencí všeho. Ale pomohli nám až ve FN nemocnici na urologii, kde potvrdili, že je něco špatně a že to musí být gastro. Pak na tom gastru ve FN říkal, že když člověk upraví stravu a do 2 m se to neprojeví a zácpa nezmizí, není to stravou a pohybem a musí se to dál vyšetřit proč to tak je, jestli tam není nějaký další problém. Zjišťovali, jestli nemá hirsprunga a další vyšetření.
Tvoje laboratorní výsledky jsou divné, něco máš špatně. Krev a hlen ve stolici nemají co dělat. Nebereš diuretika? Užíváš projímadla? Zkus se dostat na gastro na vyšší pracoviště. Ledviny máš zkontrolované?
Před 4 lety jsem byla na ultrazvuku a lékařka tam říkala, že mám zanesené ledviny. Doporučila pročistit různými 100% ovocnými šťávami. Minulý rok jsem zase touto dobou měla zánět močových cest. V nemocnici mi dělali rozbor moči: pH 5,5; ul Ius: 1001, uEry: 1/ul, uLeu: 7/ul, uEpid: 3/ul, uKrystaly: 20/ul. Jinak ostatní hodnoty všechno 0. Děkuji za rady.
Na zácpu mám Forlax na doporučení doktorky a lactulosu. Diuretika neužívám.
Dobrý den, z důvodu citlivosti anonymně. Je mi 17 let a už to bude cca rok, co se mi poprvé objevila zácpa s krví a hlenem ve stolici, poté se přidalo nadýmání, všechno mě trápí dodnes. Občas mám místo zácpy kašovitou stolici s bolestí břicha. Svěřila jsem se své dětské lékařce, která mě poslala na krev. Měla jsem žádanku na biochemii, hematologii a alergologii, imunologii: H. Pylori, anti-Gliadin, kravské mléko, specifické IgE, IBD screening, celiakie screening. To vše negativní. Dr. řekla, že už mě nikam posílat nebude, že při zácpě se většinou stejně nic nenajde. Toto září jsem byla hospitalizována v nemocnici s páteří a dělali mi znovu odběry krve, kde mám napsáno ve zprávě: hypomagnesémie, hypokalémie, v krevním obraze leukocytosa při nízkém CRP, v leukogramu neutrofilie s lymfocytopenií. Co by to mohlo znamenat? Jsem z toho psychicky vyčerpaná, vlastně ani nevím jestli to dál řešit. Prosím o radu jak mám nejlépe postupovat, mám pocit, že už mi snad doktorka ani nevěří.