Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím.
Jsem necelé 4 týdny po operaci jater. Na vytažení stehů jsem dávno byla. Poté jsem si našla ještě jeden z drénu, tak jsem šla opět na naší chíru.
Doma jsem si poté všimla, že opět tam ten steh vidím i přímo v jizvě.
Dnes jsem byla u obovoďáka. Steh, kde byl dren vytáhla, ale ten steh, který byl v jizvě vytáhnout nešel. Tahal a tahal dokonce to i bolelo, vytáhl nějakých 5 mm a ustřihl to, chtěl tahat dál, ale nepovedlo se a zbytek stehu už vidět nejde … Říkal, že se stalo to co nechtěl, a buď to tělo vyloučí nebo se mi udělá nějaká granola, která se pak odstraňuje chirurgicky. (Tyto stehy nebyly vstřebatelné ptala jsem se, vypadaly jako bavlněné).
Zažil jste někdo něco podobného? Mám strach, aby do té velké jizvy přes celé břicho zase nemusely rýpat. A taky je to pro mě hrozný pocit, vědět, že to uvnitř těla mám ![]()
Zrovna dneska jsem manželovi vytáhla zapomenutý steh z operace kotníku… tentokrát byl jen jeden…
když mu to operovali prvně (dávali dlahy a šrouby) vytáhla sem pak doma asi 5 stehů…tedmoo roce byl na vyndání toho železa…ještě sem tam říkala že doufám že tentokrát vyndají všechno a nebudu mu to muset zase doma vytahovat…no tak jo minulý týden se mu tam objevila boulicka, šel z ní hnis a dneska jsem ho z toho místa vytáhla…pěkně i s uzlíkem..no jsem ráda že to byl steh a ne nějaký zánět který by šel ke kosti…
Obvodak ten konec neměl stříhat..měl buď opatrně dál tahat nebo tě poslat na chir. Ambulanci…každopádně by asi nebylo od věci se na té chutě zastavit aby na to koukli a zkusili ten zapomenutý steh vypreparovat…mohl by tam časem způsobit pěknou paseku…