Muži a pravopis

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
25324
27.12.14 18:58

Muži a pravopis

Ahoj, dnešek mě trochu donutil k zamyšlení.
Psala jsem si se známým, a vše OK, ke konci už nějak začal psát nějaké hrubky.
Jak se díváte na chlapa, co píše hrubky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7257
27.12.14 19:02

Určitě to o něčem vypovídá. Pokud je to ojedinělá chyba, nevadí mi to. Pokud neumí napsat větu bez chyby, většinou mě to odpudí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
27.12.14 19:02

@momi33
stát se to může každému, je jedno jestli je chlap nebo žena. Neřešila bych to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3168
27.12.14 19:03

Dřív jsem podle hrubek usuzovala i na inteligenci, ale pak jsem zjistila, že někdo má opravdu nějakou dys- a přestože píše hrubky, můžu se spolehnout na to, že ví co dělá (jeden můj nadřízený v práci například)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krasavicaa
27.12.14 19:05

Kdyby jen muži psali hrubky :mrgreen: Podívej se tady na epipi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Každopádně od chlapa by mě to odradilo. Zvlášť pokud má v jedné sms 5 hrubek. Občas to ujede, ale nesmí to být furt…

• Citovat
  • Upravit
25324
27.12.14 19:06
@jannina1 píše:
Určitě to o něčem vypovídá. Pokud je to ojedinělá chyba, nevadí mi to. Pokud neumí napsat větu bez chyby, většinou mě to odpudí.

no, bohužel mám k něčemu podobnému taky tendenci-pokud je těch chyb hodně, tak mě to taky znechutí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
27.12.14 19:07

Nevěřím na dys. Pokud člověk chce, psát se obstojně naučí, přečte pravidla. Záleží také na tom, jestli hodně čte. Pokud opravdu člověk neumí psát, na nízkou inteligenci to ukazuje. X krát jsem se o tom přesvědčila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
27.12.14 19:08

Uz davno vim, ze absolutne nic psany projev s mnoha hrubicema nevypovida. Viz muj manzel. Tri VS, inteligentni inza, nadrizeny byl cely zivot mnoha lidem. Jenze diky dys (lexie i grafie brutalni) se dodnes obava napsat vetu kamkoliv(bez kontroly).
Patrej po kvalitach jinych a jinde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30627
27.12.14 19:09

Nejde mu pravopis, je třeba šikovný na něco jiného. Taky mám pár známých, většinou chlapů, co dělají chyby. Neřeším to, občas si větu musím přečíst dvakrát, abych ji pochopila, občas mě to i rozesměje a řeknu si, že asi zrovna chyběl ve škole, když se to probíralo 8)
Mám dva dospělé syny, jeden v pohodě, druhý to moc neřeší. I a Y v pohodě, ale čárky v souvětích, sem místo jsem, mně a mě…to se občas sekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
27.12.14 19:09

Mě to taky odrazuje. Ale jeden můj známej je dyslektik a je schopen napsat opravdu hrozné věci. Přitom má vysokou školu a když mě doučoval matiku, tak jsem absolutně nestíhala. Holt každý je na něco

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
27.12.14 19:10
@momi33 píše:
no, bohužel mám k něčemu podobnému taky tendenci-pokud je těch chyb hodně, tak mě to taky znechutí :think:

Mě to taky odradí. Pokud bylo hrubek více, odepisovat jsem přestala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
27.12.14 19:11

Osobně jsem typ, co na chyby se nedívá. Za prvné- občas se stane i mě, nikdo neni neomylný, a za druhé o kvalitách člověka to nevypovídá..
Znám jednoho, dva vysokoškoláky, co jsou pěkní mamlasi, a třeba mám kamaráda, který má jen základní vzdělání, prostě mu nikdy čeština nešla, míval 4 a je uplně jiný člověk, lepších kvalit..
ALe záleželo by jakou chybu, jako myluji tě je docela síla no :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
27.12.14 19:12

Myslím, že důležitý je tedy taky psaný projev :think:
Já si udělám celkové hodnocení podle projevu, pokud ten jde, a jsou tu a tam nějaké hrubky tak to přejdu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
@momi33 píše:
Ahoj, dnešek mě trochu donutil k zamyšlení.
Psala jsem si se známým, a vše OK, ke konci už nějak začal psát nějaké hrubky.
Jak se díváte na chlapa, co píše hrubky?

no, záleží asi jaké hrubky to jsou a jak často je píše… každý to máme jinak nastavené, kdyby to byla sem tam ojedinělá chybička, asi by mi to nevadilo, kdyby se horko těžko hledalo slovo napsané správně, odradilo by mě to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223

Projev s hrubkama na mě působí hrozně. Nicméně i já se občas upíšu, nebo zjistím, že hrubky v psaném projevu dělá i člověk, ke kterému vzhlížím. Takže záleží na celkovém projevu a inteligenci toho člověka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí