Muži a pravopis

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23847
27.12.14 20:19
@Takyjedna píše:
Já si od jisté doby nemyslím o nikom dopředu nic, aniž ho poznám. Ale jo, jsou různá vodítka, jak lidi poznat, ale podle pravopisu opravdu ne ;), spíš občas lidi poznám podle toho, kdo na co upozorňuje, koho co na druhým rozčiluje. Život mě naučil a vím, jak jsou lidi různí, jak je život bohatej. Někdo se písemně vyjadřuje jako trouba, ale může být vysoce inteligentní, a nebo taky doopravdy „trouba“, ale zase manuálně zručný, někdo má bezvadné vystupování ale může to být v soukromí sociopat…

Máš naprostou pravdu. Ale ten haló efekt někdy působí opravdu silně - já mu také občas podlehnu :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
27.12.14 20:20
@Anonymní píše:
Můj manžel je inženýr, má vysokou školu, a velmi dobře placenou práci. V práci patří mezi nejlepší, je uznávaný mezi kolegy.

Přesto má ony poruchy psaní a čtení, na A4 stránce nasekal ve slohu i 50 chyb. Z češtiny nosil domů pětky ještě celou střední.
Ale chtěla bych vidět, kolik ženských umí matematiku a logické přemýšlení tak, jako on, kolik z nich má tak široký přehled. :zed: Fakt miluju tohle škatulkování.

Nejlepší je, když si ho za pravopis dobírá můj otec, který sice pravopis dobrý, ale jinak velmi nízké IQ, sotva udělal učnák. :roll: :zed:

Tolik má zkušenost.

Raději anonymně, kvůli konkrétním informacím.

Jee
Mame v CR uz bigamii? To koukam!:)))))
Bez legrace. Popisujes de facto toho meho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
27.12.14 20:26
@Gina108 píše:
Tvůj psaný projev tady je lepší nadprůměr :palec: ;)

já nikdy úlevy neměla ve škole. Ale když jsem napsala diktát za 3, tak jsem šla slavit. Vytahovala jsem to literaturou. :kytka: Číst umím a poslední dobou čtu docela dost - většinou knihy, co mají souvislost s mou profesí, která mě baví a zajímá. Na klasickou beletrii jsem nikdy moc nebyla. Mluvnici nás cepovala učitelka na základce, díky ní jsem uměla větné rozbory a tak… ale to jsou ty logické věci, to je to, co mi jde. Na výšce, jsem doučovala třeba matiku, psala práce na zakázku do statistiky. Jen si to museli po mě pravopisně opravit. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
27.12.14 20:27
@Camael píše:
O mém ex říkám, že jsem si ho vzala jen díky tomu, že tenkrát nebyly mobily. Do porodnice mi sepsal takové vyznání, že jsem se pokoušela si namluvit, že musel být na šrot, bohužel jsem po chvíli zjistila, že to nebylo alkoholem. Něco takovýho jsem v druhým exempláři už nepotkala. Byl v tomhle neopakovatelný a nezapomenutelný. :D
:lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
27.12.14 20:30

Jinak do očí bijící neschopnost pobrat alespoň základy pravopisu je proti srsti i mně. :andel:
Jiná věc je, že u sebe některé chyby nevidím hned. Ale třeba v sešitech jsem je nacházela klidně až po půl roce. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
27.12.14 20:30
@jannina1 píše:
Nevěřím na dys. Pokud člověk chce, psát se obstojně naučí, přečte pravidla. Záleží také na tom, jestli hodně čte. Pokud opravdu člověk neumí psát, na nízkou inteligenci to ukazuje. X krát jsem se o tom přesvědčila.
:palec: :palec: :palec: Bratránek je dysgrafik a udělal bez problémů výšku. Nikomu ve škole to neřekl a místo toho radši zamakal. Takže s tebou naprosto souhlasím.

Jinak, zakladatelko, pravidelné hrubky taky nesnáším, u mě je takový člověk hotentot :nevim: Občas to ujede, ale nesmí to být pravidlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
27.12.14 20:31
@farska píše:
Jee
Mame v CR uz bigamii? To koukam!:)))))
Bez legrace. Popisujes de facto toho meho…
:lol: kdyby jenom bigamii :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9337
27.12.14 20:33
@Gina108 píše:
Ale ten haló efekt někdy působí opravdu silně - já mu také občas podlehnu :oops:

To jsi šikovná, že si toho u sebe všimneš, život tě asi taky naučil, co? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
27.12.14 20:51
@Gina108 píše: :lol: kdyby jenom bigamii :mrgreen:
8o :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25189
27.12.14 21:30

Sem tam chybka mi nevadí, znám inteligentní vysokoškoláky, co píšou hrubky. Prostě ne každý je vystudovaný češtinář :D
Nějaké extrémy mě uvádějí do rozpaků, ale kdybych ho opravdu milovala, asi bych neřešila. Kdysi jsem randila s klukem a napsal mi „měj se heski“ (obecně psal hodně hrubek, asi nějaký dis…), druhý den jsem mu říkala, že to bylo vtipný a on „tam byla nějaká chyba?“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
27.12.14 21:31

Neovládat pravopis mateřského jazyka je celkem ostuda, ale nikdy nevíte, proč ten daný člověk ho neovládá. Nemusí to být jen dys nebo hloupost, ale i další aspekty (špatní učitelé, nepodpora rodičů, puberta atd.). Na stará kolena už se to pak špatně dohání, navíc takový člověk může být šikovný v jiných věcech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25189
27.12.14 21:35

Je pravda, že vidím, že bych si měla některé zásady obnovit. Třeba shoda podnětu s přísudkem mě nechává naprosto chladnou… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
27.12.14 21:36
@jannina1 píše:
Nevěřím na dys. Pokud člověk chce, psát se obstojně naučí, přečte pravidla. Záleží také na tom, jestli hodně čte. Pokud opravdu člověk neumí psát, na nízkou inteligenci to ukazuje. X krát jsem se o tom přesvědčila.

vrat se do školy, možná pak pochopíš, co znamená porucha učení. :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9337
27.12.14 21:37
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
27.12.14 21:43
@omites píše:
já nikdy úlevy neměla ve škole. Ale když jsem napsala diktát za 3, tak jsem šla slavit. Vytahovala jsem to literaturou. :kytka: Číst umím a poslední dobou čtu docela dost - většinou knihy, co mají souvislost s mou profesí, která mě baví a zajímá. Na klasickou beletrii jsem nikdy moc nebyla. Mluvnici nás cepovala učitelka na základce, díky ní jsem uměla větné rozbory a tak… ale to jsou ty logické věci, to je to, co mi jde. Na výšce, jsem doučovala třeba matiku, psala práce na zakázku do statistiky. Jen si to museli po mě pravopisně opravit. :mrgreen:

přesně, u nás na VOŠ byla naše profesorka-měla 2 tituly a sama nás upozornila, že je nositelkou velkého množství vad-poruch učení. A přitom do člověka viděla jak do hodin(byla klinický psycholog mimo jiné)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí