Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Jsme v sekci pro pobavení, takže prosím nebrat diskuzi příliš vážně, ano? ![]()
Ale zajímá mě
schováváte papír z dárků na příští vánoce??
Nebo co vlastně schováváte napříště a co ne?
My jsme to doma nikdy nedělali (pokrčený papír se hodí na podpal stejně jako novinový), tak jsem byla překvapená, když jsem na svých dárcích od tchánů začala dostávat svůj papír z předchozích let
(nevadí mi to, jen mě to překvapuje stále znova)
Co schovávám:
látkové pentle
takové ty pevné dárkové krabičky, které se přímo prodávají jako dárkové
dárkové sáčky
říkám si, jestli když dám někomu ten dárkový sáček, ve kterém on mi třeba předchozí rok dal dárek, tak taky bude třeba koukat
![]()
Od prababicky to tak dostavame bezne. Tasky a krabicky schovavame i my.
Dárkové tašky schovávám, jinak vše vyhazuji do kontejneru s papírem..
Já bych řekla, že každý má nějakou tu uchylku co schovává
třeba věřím, že naše babička by to udělala taky, je prostě taková spořivá i když by papír koupila roli za těch 30 kč nebo kolik stojí..
Já schovávám jenom dárkové tašky- a počelivě si nějak pamatuji, kdo mi to dal.. abych to pak nevrátila.. jinak mašle atd. už ne..ale třeba někdo má pořád stejné háčky na stromeček a někdo je prostě pokřivené už zrovna vyhazuje a kupuje každý rok jiné
@budi nic, je připravený velký pytel a tam se hned vše vyhazuje
, papíry kupuju vždy v tescu když jsou slevy takže i se stuhama to vyjde kolem 100 a často něco málo ještě zbude na další rok
a těžko nejstaršímu budu říkat at papíry nemuchlá, hned by ho zajímalo proč schovávat když dárky nosí ježíšek ![]()
Schovavam krabicky a krabice, protoze do nich balim i neforemne darky jako obleceni atd. Papir ne - byva uz zvohybany a je to na nem pak videt
a potom darkove tasky.
Dárkový tašky schovávám, že už se mi jednou podařilo dát ji s dárkem tomu, od koho jsem ji dostala. ![]()
Balící papír určitě neschovávám, dárky lepím izolepou a to dost důkladně, takže by to ani nešlo. ![]()
Tašky schovávám, už se mi pákrát podařilo vrátit tašku s dárkem tomu, kdo mi v ní dárek dal minule…
prostě kolující tašky
U nás se vždy papír škubal, tak ani nebylo co schovat. Docela jsem cumela, když mě tchyně vynadala, ať to netrham, že to ještě použijí. Schovavam jen dárkové tašky.
@PetraJ píše:
Dárkový tašky schovávám, že už se mi jednou podařilo dát ji s dárkem tomu, od koho jsem ji dostala.
Balící papír určitě neschovávám, dárky lepím izolepou a to dost důkladně, takže by to ani nešlo.
byla jsi rychlejší ![]()
@kvaček píše:
ale třeba někdo má pořád stejné háčky na stromeček a někdo je prostě pokřivené už zrovna vyhazuje a kupuje každý rok jiné
Tak já háčky normálně nechávám na ozdobách, takže je používám furt dokola. Ani mě nenapadlo, že je někdo vyhazuje. ![]()
Vše vyhazujeme, kromě dárkových tašek. Háčky na ozdoby máme několik let - zůstávají na ozdobách.
Příspěvek upraven 18.12.14 v 11:18
pokud papír „přežil“ rozbalování „bez úhony“ čili že obdarovaný rozbaloval „šetrně“ - klidně papír rukou vyhladím a schovám na další rok.
Jsem takto zvyklá z doby, když jsem byla malá (jsem „husákovo“ dítě") - čili vyrůstala jsem v době, kdy se všechno pracně shánělo, nebylo atd…- a nic jiného než klasický papír na dárky prostě nebyl - nepamatuju si vůbec nějaké sáčky různých velikostí, krabičky, tašky atd… - tohle za mého dětství prostě neexistovalo, a my už odmalička jsme byli opravdu naučení rozbalovat co nejšetrněji, aby se papír zachoval pro příště… ![]()
V dnešní době využívám na dárky spíš ty tašky - kam se fakt všechno hezky „naskládá“ a je to anebo ty dárkové sáčky - takže jsem zjistila, že papír vlastně ani nepotřebuju ![]()
@budi
![]()
neschovávám nic a nikdy, protože se bojím právě toho faux pas, že by se to mohlo vrátit původnímu dárci
Už se mi stalo, že si taška od dárku našla cestu ke mě, přišlo mi to docela legrační, brala jsem to s nadhledem
nicméně já to nedělám, ty peníze ráda obětuji ![]()
Já krom dárkových tašek vyhazuju vše, tedy měla jsem tendenci schovávat jmenovky, ale jelikož je stejně za ten rok nenjdu, tak se nemá cenu snažit. A jinak tedy když jsem byla dítě, tak taky bylo zvykem papír schovávat a používat ho opakovaně.