Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, nedávno jsem narazila na nějakou diskuzi o těch našich chlapech a jejich vztahu k úklidu a u některých jsem se docela pobavila, pamatuji si na rozložený motor od auta na koberci v ložnici a podobné…dost jsem se pobavila
A jak jsou na tom ti vaši manžílci a přítelíčci
, mají taky vášeň k bordelaření a odkládání všeho možného? Doma jsou kvůli úklidu hádky na denním pořádku… musím za ním třikrát jít, aby něco udělal. Protože má vždycky hodně práce s dočtením článku apod… nedávno mě dopálil…lítal si s vrtulníčkem, když jsem se ho několik hodin doprošovala, aby vyklidil myčku..to jsem se až musela zasmát… ![]()
Ahoj, tak u nás je asi manžel vyjímka, protože ten je puňta na pořádek..
U nás jsou někdy spíš hádky - nebo takové dusno z mé strany, když mi řeken, že by se mohla umýt podlaha, kdy nestíhám a chystám se to udělat třeba do hodiny..
Ale to samé je on, klidně mi doma dá věci do pračky, kdykoliv, kdy je potřeba vezme vysavač, vezme koš s odpadky..
Ale teď to vyznělo, že doma neuklízím, ale snad jste mě pochopily, že mám akčního chlapa ![]()
Dřív jsem byla až nasraná, když v sobotu, vzal vysavač, že mi pomůže se sobotním uklidem
přidala jsem si jak nemožné tele
Špinavé ponožky a trenky na stole jak PC tak jídelním
, židle obložené oblečením, součástky a různé plastové kousky čehosi všude možně, na kuchyňské lince, jo ještě oblečení také na zemi (to už ale skoro neřeším)…to je tak hrubý nákres co máme doma my…
Nejjednoduší je udělat si všechno sama, mám to bez prošení, mám to rychle a pořádně
mytí motoru z motorky ve vaně znám, ale je fakt že mě takový věci netočí, muž není debil a ví co si může dovolit aby něco nezničil. Ve své pracovně má skladiště všeho, protože se mu všechno hodí, je mi to fuk. Doma neuklízí, já se flákám doma on chodí do práce. Ale když je potřeba, moje nemoc, pobyt ve špitále zvládne všechno(blbě ale zvládne) on to se mnou taky nemá jednoduchý, jsem docela na pořádek, takže to nikdy nemůže udělat dokonale.
Myslím že úklid je ženská práce.
Kvaček: no tak tohle bych chtěla zažít, nějakou iniciativu z jeho strany
když jsem po něm dnes chtěla ať ustele, tak mi odvětil, že je to zbytečné, když si večer do té postele lehneme znova ![]()
Joo, ponožky a trenky hozené na zemi taky znám
Přítel by si je sice ráno sebral, ale bývám rychlejší, protože se na to nevydržím koukat. Jelikož je hodně pracovně vytížen, většinu domácích prací dělám já. Pokud to neudělám, protože se mi třeba nechce nebo mi není dobře, rozhodně není oheň na střeše. Samozřejmě když má přítel volno, umyje nádobí, vyluxuje. Co dělá pravidelně je vynášení odpadků! Jinak je zlatej, ale je to prostě pořád chlap ![]()
Souhlasim, ze uklid je zenska prace.Ale kazdej den prat a zehlit, kdyz si manzel meni 3krat za den hadry a pak je rozhaauje po byte, to vazne nekdy dokaze poradne vytocit.
Holky, já jsem četla velice moudrou větu a sice,
Když vám vaše drahá polovička slíbí že něco udělá tak to prostě udělá, nemusíte mu to každých 6 měsíců připomínat ![]()
Tak můj chlap teda s úklidem nemá problém. Luxuje, myje nádobí, vynese odpadky, občas i něco uvaří a dá prádlo do pračky a umí ho i pověsit
Doufám že mu to vydrží
Jinak já když mojeho poprosím aby něco udělal tak se sebere s větou že musí jít honem tam a tam a, přitom ho z okna vidím jak tam dřepí a kouří
![]()
Já si taky radši udělám všechno sama, aspon vím, že si to udělám tak jak chci já, jinak u nás jsou na denním pořádku všude hadry, když staví modely, tak samé úlomky všude po zemi, prkýnko od WC nahoře
, neopláchnutí vany po holení, v botech mi jde až do kuchyně, když spěchá, jednou jsem měla zimní pneu pár měsíců v předsíni, pokapaná zem vodou, když se hrabe v akvárku…
Ale když jsem byla ve špitálu a pak jak měl ještě týden dovolenou a já jsem nesměla pomalu nic dělat, tak umýval nádobí a uvařil jednoduchý oběd, ale jakmile zjistil, že už mi je líp, tak ho to přešlo ![]()
Muj manzel doma uklizi jak je potreba. Casto luxuje a umyva podlahy. Pred Vanocema delal velky uklid v byte, otiral prach, luxoval. Nema nic ani proti pryni, zehleni, vareni, uklizi nadobi z/do mycky…dela toho vcelku dost, nemuzu si na neho stezovat. Jinak co se tyka veci roztahanych po byte, tak nastesti po sobe uklizi. Obleceni nechava pouze v loznici a nikdy ne na podlaze, spinave dava do kose. Naradi a podobne proprietky ma take uklizene a vzdy je zase uklizi, takze nemusim nikde pres nic preskakovat
Jinak vzor ma z domova, jeho rodice nedeli domaci cinnosti, takze mu to prijde prirozene.