Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jelikož máš MS mít za týden, tak ten zapomenutý prášek byl z prostředního týdne a tam je riziko minimální. Určitě se najde někdo, kdo otěhotněl i přes prášky, ale ono tam může hrát roli spousta faktorů…
A hlavně, pokud jste se dohodli, že počkáte, tak bych raději doufala, že těhotná nejsi, on by si to taky partner mohl vykládat, že sis ty prášky nevzala schválně. A i když by to třeba nahlas neřekl, tak někde v hloubce by to stále bylo.
myslim si ze na miminko by jste meli byt dva rozumne se domluvit kdy vysadit ha a ne to delat za jeho zady to mi prijde hodne nefer,jinak zda si tehotna myslim si ze ne
Myslím, že těhotná nejsi. A jestli to brzy do budoucna plánujete, tak by bylo i lepší abys nebyla. Ty hormony z té antikoncepce totiž nejsou pro mimi vůbec dobré. Pokud bereš prášky, měla bys je tak 2 měsíce před otěhotněním přestat brát a začít brát babyplan nebo nějaké vitamíny,které se berou před otěhotněním a v prvním trimestru. Takhle mi to řekl doktor, když jsme se s přítelem rozhodli. Byla jsem zklamaná, že ještě musím 2 měsíce čekat, ale je to fakt lepší. Ty 2 měsíce tak trvá, než se ty hormony vyplaví z těla.
Ale chápu tě. Můj přítel taky chtěl pořád na něco čekat…jak to dopadne s jeho prací a tak a já čekat nechtěla
Nakonec jsem ho přemluvila, že to stejně hned tak nebude, že to může taky dlouho trvat. A šup, bylo to hned
Ale neboj, pěkně v klidu to naplánujte a taky se dočkáš ![]()
Nemusís mít starost, nic za jeho zády nedělám a ikdyby je to pouze moje věc. Navíc přítel mimčo chce, byl by šťastný nebral by to jako podraz. Jsem spolu 7 let a mimčo chceme už cca 2 roky. Teď se nám blíží doma kdybychom se do toho mohli pustit.
U nás to je tak že z rozumu chceme ještě cca 3 měsíce počkat.(kvuli hotovýmu bydlení- kde je potřeba abych ještě pomáhala v plné síle) Ale jinak už bych jsme oba chtěli.
barca.hrosik píše:
myslim si ze na miminko by jste meli byt dva rozumne se domluvit kdy vysadit ha a ne to delat za jeho zady to mi prijde hodne nefer,jinak zda si tehotna myslim si ze ne
evouš píše:
Myslím, že těhotná nejsi. A jestli to brzy do budoucna plánujete, tak by bylo i lepší abys nebyla. Ty hormony z té antikoncepce totiž nejsou pro mimi vůbec dobré. Pokud bereš prášky, měla bys je tak 2 měsíce před otěhotněním přestat brát a začít brát babyplan nebo nějaké vitamíny,které se berou před otěhotněním a v prvním trimestru. Takhle mi to řekl doktor, když jsme se s přítelem rozhodli. Byla jsem zklamaná, že ještě musím 2 měsíce čekat, ale je to fakt lepší. Ty 2 měsíce tak trvá, než se ty hormony vyplaví z těla.
Ale chápu tě. Můj přítel taky chtěl pořád na něco čekat…jak to dopadne s jeho prací a tak a já čekat nechtělaNakonec jsem ho přemluvila, že to stejně hned tak nebude, že to může taky dlouho trvat. A šup, bylo to hned
Ale neboj, pěkně v klidu to naplánujte a taky se dočkáš
![]()
Jé tak to už je načase nezačít brát další platíčko:) To nám akorád tak vyjde:)
No vidíš,tak super!
To už je i pak taková radost nejíst ty antikoncep. prášky a jíst babyplan a koukat jak ti v tý krabičce ubejvají a blíží se období nechráněného sexu a těhu testů ![]()
No, s tím vyplavováním hormonů 2 měsíce to nemůže být tak horké… protože kdyby to tak bylo, tak rozhodně nehrozí po 2 zapomenutých prášcích otěhotnění. Stejně tak nenastoupí do nějakých 3-4 dnů krvácení, to je totiž způsobeno právě poklesem hormonů v těle.
Takže je možné začít se snažit klidně hned jak naskočí MS, a volný průběh tomu nechat klidně i před ní.
j.a.n.i1 píše:
No, s tím vyplavováním hormonů 2 měsíce to nemůže být tak horké… protože kdyby to tak bylo, tak rozhodně nehrozí po 2 zapomenutých prášcích otěhotnění. Stejně tak nenastoupí do nějakých 3-4 dnů krvácení, to je totiž způsobeno právě poklesem hormonů v těle.
Takže je možné začít se snažit klidně hned jak naskočí MS, a volný průběh tomu nechat klidně i před ní.
To mi bylo řečeno doktorem a jeho slova rozhodně zpochybňovat nechci. Nemyslím si, že je tam těch hormonů tolik, ale určitě to chvíli trvá, než se všechno to svinstvo z těla vyplaví.
Je to určitě na každém z nás, jak si to naplánuje a rodí se zdravé děti i maminám co otěhotněly přes antikoncepci. Ale pokud si to můžu naplánovat, tak je asi lepší počkat. Proč něco riskovat?
Anonymní píše:
Nemusís mít starost, nic za jeho zády nedělám a ikdyby je to pouze moje věc. Navíc přítel mimčo chce, byl by šťastný nebral by to jako podraz. Jsem spolu 7 let a mimčo chceme už cca 2 roky. Teď se nám blíží doma kdybychom se do toho mohli pustit.U nás to je tak že z rozumu chceme ještě cca 3 měsíce počkat.(kvuli hotovýmu bydlení- kde je potřeba abych ještě pomáhala v plné síle) Ale jinak už bych jsme oba chtěli.
barca.hrosik píše:
ono to ale tak vyznelo vis ![]()
Ahoj holky, chci se jen zeptat, mám dvě děti, tak se trošku stydím, že pochybuji a nepoznam to.
Tak že beru cca 3roky antikoncepci, minulý týden 30.7. mi ukradli kabelku, (i s prášky) - byli jsme na dovolené. tak že jsem dva dny nebrala prášky - do doby než jsme dorazili do cr. Tak že dva dny bez antikoncepce, nevěděla jsem co dělat, tak při příjezdu domů 2,7, jsem si vzala prášek ráno, další večer, abych pauzu dohonila. (dobrala jsem prášky v pátek (jinak dobírám ve čtvrtek).
Menstruace se vždy dostavovala v úterý. A vždy trvala 4 dny. Nyní přišla až v pátek. Jen malinkaté špinění, v sobotu jsem krvácela celý den až do večera, ale od té doby nic. Tak že dva dny - a to ještě necelé. Poslední dobou mě bolí hrozně prsa a jsem nafouklá jak bublina.
Dr. má dovolenou, tak se chci jen zeptat, myslíte, že je možné abych byla v tom?? Vím, že když se berou prášky, tak chrání nějakou dobu, i po vysazení.
A beres jednofazovou? ve ktere fazi si vynechala? resp. v kterem tydnu, které prášky?
Nenapsala jsi, zda jsi mezitím měla nechráněný sex. Pokud jsi dva dny prášky neměla, automaticky se chráníš jinak. Jinak tedy v případě vynechané antiko dva dny se už dobírat nemají, ale prostě se vynechají a pak pokračuješ, jak máš. A jenom malinká poznámka - prášky tě po vysazení žádnou dobu nechrání! ![]()
Holky, bylo to týden před vynecháním
sex jsme měli s kondomem, beru jednofázovou. Katyu.
Nechrání? Jejda, koukám, že každý/á říká něco jiného.. Mě to říkal i dr. ![]()
Tak nevím.. Taky jsem se chtěla zeptat, mohou být dětičky nějak postižené když se berou prášky?? A i přesto že se třeba vynechají prášky a menzes chodí, tak nevědí, že jsou v tom?
Táty přítelkyně měla menzes až do 5tého měsíce.. ![]()
Já bych se nebála. Sex týden před vynecháním navíc s kondomem, podle mě pravděpodobnost téměř nulová. Antiko po dobrání nechrání! Stačí vynechat tabletku a stát se může, jestli jsi v domnění, že např. ještě týden dva jsi po vynechání chráněná, tak nejsi! Tvůj dr. je pitomec
Antiko by neměla dítěti ublížit, není to prokázané.
Ahoj, nespíš další blbé téma. Chci se zeptat zda můžu otěhotnět když za týden mám dostat MS po styku včera. Den před tím jsem si nevzala práššek, ale to už je zase skoro na konci platička takže si myslím že žádnej horor. Spíš tu hledám někoho kdo „nejspíš“ otěhotněl v posledním týdnu před MS přes prášky. Neví jestli zase doufám nebo co:) těhotná bych chtěla být, ale s přítelem jsme se dohodli že ještě počkáme jak dopadne nové bydlení. Ale kdyby se stalo…nic by se nestalo. Já mimi chci tak vymýšlím hlouposti, a snad čekám že někdo napíše něco pozitivnějšího k mému obrazu.