Můžu být těhotná - vynechaný prášek?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
9.7.12 15:47

@Pomka děkuji si hodná. Já se bojím všeho už :-) kamarádka brala prášky, šla na preventivní prohlídku k dr - gynekolog, a ten ji blahopřál a následně ji skoro vynadal, že nepřišla dříve.. že je ve 14. týdnu :-), tak se bojím, abych prášky nebrala dále, a třeba byla i těhotná.
O dr. jj, asi je. :-D

• Citovat
  • Upravit
4275
9.7.12 18:58

Jako ono je „vynechání“ a „vynechání“. pokud jde o vynechání jako zapomenutí nebo prostě neužití tehdy, kdy jsi prášek měla vzít, tak to tě samozřejmě nechrání. ale někteří doktoři nazývají „vynecháním“ i tu sedmidenní pauzu pro MS a během ní pak chráněná samozřejmě jsi. tak bych spíš předpokládala, že jde o problém v názvosloví než ve vyloženě mylné informaci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
9.7.12 21:23

Samozřejmě, tak v pauze antiko účinkuje, ale žádný účinek potom už „nedobíhá“ nebo např. při zapomenutí tabletky/tabletek uprostřed plata - ochrana je narušena a už to neplní účel. Takže potom tam riziko je a neplatí, že ochrana trvá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ninini
27.8.12 11:33

Chtěla sem se zeptat jestli můžu otěhotnět když beru antikoncepci…Zbíva mi posledni tyden nez doberu plato přášku…Ale ted ni teče krev a nevím proč

• Citovat
  • Upravit
684
27.8.12 11:39

A hodne nebo málo tece?
jak dlouho beres antikoncepci?

Pokud 1. mesíc a zacala si ji brý 1. den menstruace, tak mozna malicko spinis a to je ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
3.2.15 15:35

Můžu otěhotnět?

Ahoj, jsem tady nová. Beru antikoncepci Lindynette 20, kterou beru pravidelně 2 roky a nikdy se mi nestalo, že bych zapomněla na prášek. Po každém dobrání plata (21 prášků) si dávám sedmidenní pauzu na MS. V neděli jsem dobrala poslední prášek z plata a ve středu bych měla dostat MS. Dnes(úterý) jsem měla styk se svým přítelem bez kondomu a udělal se do mě. Bohužel jsem si neuvědomila, že mám teď pauzu. Když jsem neměla v pondělí prášek a čekám na MS, je možné, že můžu otěhotnět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
3.2.15 15:40

Co je napsaný v příbalovým letáku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4829
3.2.15 15:41
@monciiiii píše:
Ahoj, jsem tady nová. Beru antikoncepci Lindynette 20, kterou beru pravidelně 2 roky a nikdy se mi nestalo, že bych zapomněla na prášek. Po každém dobrání plata (21 prášků) si dávám sedmidenní pauzu na MS. V neděli jsem dobrala poslední prášek z plata a ve středu bych měla dostat MS. Dnes(úterý) jsem měla styk se svým přítelem bez kondomu a udělal se do mě. Bohužel jsem si neuvědomila, že mám teď pauzu. Když jsem neměla v pondělí prášek a čekám na MS, je možné, že můžu otěhotnět?

Jestli to chápu dobře, tak jsi žádný prášek nevynechala. Prostě jste měli styk v době tvojí pauzy. To otěhotnět nemůžeš, pokud zase začneš klasicky po pauze brát další prášky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32917
3.2.15 15:41

Ha chrání i během pauzy přece. Lindynette 100%, beru ji taky. Nesexujem pouze během MS, během čekání na ni ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3538
3.2.15 15:57

Já někdy brala i tři prášky najednou a neotěhotněla jsem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.15 20:21

Holky, a co si myslíte o tomto: v sobotu a v neděli jsem zapomněla prášek, v neděli byl sex - přítel to do mě pustil a dnes špinil? Myslíte, že je to reakce na zapomenuté prášky? Už se mi to kdysi stalo a nešpinila jsem, a MS dostanu zhruba 4. - 5. den po dobrání. Beru Jangee.

• Citovat
  • Upravit
32917
3.2.15 20:24

Já obvykle mám MS z neděle na pondělí (poslední prášek ve čtvrtek), ale když jsem před časem jednu tabletku zapomněla(bylo to na konci plata, asi dva dny před dobráním), začala jsem špinit po dvou dnech a rozjelo se to v MS. To samé se mi pak stalo ještě jednou, a to jsem nešpinila a normálně jsem pak dostala MS až jako obvykle. Shodou okolností to bylo zas na konci cyklu, asi 3 prášky před koncem. Takže podobná situace, ale jiná reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.15 20:47

No, tohle byli prášky sobota a neděle z prvního platíčka. :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.2.15 20:47

Teda, z prvního týdne, už magořím :oops:

• Citovat
  • Upravit
32917
3.2.15 20:57

Myslím že je jedno z jakého týdne to je. Tělo někdy zareaguje fakt rychle a jedna zapomenutá tabletka na to stačí. A pozor, špinění může znamenat snížení účinnosti HA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí