Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, omlouvám se za blbej dotaz, ale zajímalo by mě, co byste řekly… rozdali jsme si to minulou sobotu neplánovaně s jedním klukem, bez ochrany, ale neudělal se do mně, týden na to jsem dostala ms, která přišla asi pár dní předtím, než měla, a je taková jiná, slabší, jako normálně mívám od čtvrtého dne dál, něco ze mě vyteče jen trochu po ránu a pak cely den skoro už nic, jenom na wc, když se utřu, takže si vystačím s intimnkou. Ale celkově je to slabý, normálně jsem si v prvních dnech musela měnit vložky už třeba po 3 hodinách jinak by mi to přeteklo, a teď i v tom nejsilnějším prvním dni by mi stačila jedna (samozřejmě jsem si to vyměnila i tak kvůli pocitu, ale kdyby ne, tak by mi nic nepřeteklo). Mám to takhle už čtvrtý den. První den byl silnější a zbylý dny vždy to ráno a pak skoro nic, a dnes je to zase míň než včera. Tt jsem si dělala, ale samozřejmě je negativní. Spíš by mě zajímalo, zda to nemůže být i něco jiného, třeba nějaký gynekologický problém nebo tak? Mám s tím jít na gyndu nebo nechat bejt? Moc se mi to nezdá, tělo nějak blbne nebo co…
No pokud nevíš kdy asi přišla MS, pak těžko říct. Spíš bych se ale bála nějaké infekce. To co popisuješ potom může být normální výkyv.
No naposledy jsem to dostala buď 29 nebo 30 března, nevim úplně přesně, cyklus mám ca 27 dnů a spíš měl takovou dlouhodobou tendenci se prodlužovat,, takže jsem to měla dostat dnes nebo zítra maximálně… jinak to byl vždy jako podle hodinek…
@Semtex Tak a co řešíš? Tělo přece není stroj.
Jinak doporučuju používat menstruační kalendář, abys nemusela hádat, a kondom, když už si to s někým neplánovaně rozdáváš.
Příspěvek upraven 25.04.18 v 16:53
Doporučuju začít používat mozek, kondom a aplikaci na ms. Teď bych pro klid duše skočila na gyndu.
No, já se k tomu dr dostanu když už tak příští týden, tak jsem to jen chtěla probrat, zda někdo nemá podobnou zkušenost… Jinak tedy si to běžně s chlapama jen tak nerozdávám, on je to dejme tomu spíše takovej kamarád a dlouho jsme se neviděli a neměli možnost si popovídat ![]()
@Semtex Tak doufej, že takovej kamarád nemá mít nějakou chuťovku. A teda chtěla bych vidět, jak bys to vvysvětlovala dítěti. Víš on tvůj tatínek byl jen takovej kamarád, se kterým jsem se dlouho neviděla, nepopovídala, tak jsme si to rozdali ![]()
@ludmilaadamkova ten jsem si dělala, ale asi 9 dnů po tom čísle, což je asi brzy, ne? Nebo když to bylo negativní, tak už to vydrží?
@Semtex No test se má použít nejdřív v den zpoždění očekávané MS…Stačí to takhle?