Můžu při OČR chodit do práce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1
9.11.20 14:44

Dobrý den, som samozivitelka a som s dcerou na OCR přetoze je chora. Chcem sa spítať môžem ist niekde na brigádu Ked som na spominanej OCR a dceru by strážil priatel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
9.11.20 15:10

Já myslím, že ano.Teda pokud dostaneš peníze na ruku. Pokud budou oficiálně proplacené, dny, kdy jsi byla na brigádě musíš uvést do listu na OČR, ty dny ti neproplatí ošetřovné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
9.11.20 15:16
@Adka29 píše:
Dobrý den, som samozivitelka a som s dcerou na OCR přetoze je chora. Chcem sa spítať môžem ist niekde na brigádu Ked som na spominanej OCR a dceru by strážil priatel?

Můžeš, nevyplatí se těch prvních 16 dnů, protože ty jsou placené tím ocr. Příklad :měsíc jsem na ocr, od 10.-16. chodím do práce, sociálka proplatí jen za 1.-9..Od 17. máš sice omluvenku z práce, ale peníze žádné. Ty se spíš ptáš, jestli to někdo zjistí, že jsi na brigádě a hlavní poměr je aktuálně na ocr a to nevím jak je. Kontroly nechodí a pracovat se může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7620
9.11.20 15:17

Takže pro stávajícího zaměstnavatele budeš na OČR a jinam půjdeš na brigádu?
Divný ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
9.11.20 15:23
@AjaF píše:
Divný ne?

No takhle se ochcavaj dávky :lol: jako samožíva navíc 16 dní místo 9 :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
9.11.20 15:34

@Adka29 Můžeš jít pracovat i normálně do svojí práce. V papíře na OČR se ten den uvede jako odpracovaný.

Pokud Ti jde o to, jak očůrat systém (jako být u zaměstnavatele na placeném OČR a v ten samý den mít ještě extra příjem z brigády bokem), tak to doufám nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
9.11.20 15:36
@Bubla Bůčková píše:
No takhle se ochcavaj dávky :lol: jako samožíva navíc 16 dní místo 9 :potlesk:

Teď platí režim krizového ošetřovného. Takže z důvodu zavření školy bez limitu něch 9/16 dnů a 70% mzdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
9.11.20 15:42

-

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26861
9.11.20 15:47
@AjaF píše:
Divný ne?

Takovych diskusi se tady vice. Kdyz jsem kdysi napsala to, co ty, dostala jsem v diskusi dobrou sodu :lol: :lol: :lol:
Ano, jsem blba. Kdyz jsem mela nemocne decko a OCR, byla jsem s nim doma :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26861
9.11.20 15:48
@Svistice píše:
Teď platí režim krizového ošetřovného. Takže z důvodu zavření školy bez limitu něch 9/16 dnů a 70% mzdy.

Pise, ze dcera je nemocna, takze klasicke OCR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
9.11.20 15:52
@Svistice píše:
@Adka29 Můžeš jít pracovat i normálně do svojí práce. V papíře na OČR se ten den uvede jako odpracovaný.Pokud Ti jde o to, jak očůrat systém (jako být u zaměstnavatele na placeném OČR a v ten samý den mít ještě extra příjem z brigády bokem), tak to doufám nejde.

Proč by to nešlo, když budu mít například brigádu korekce textu z domu na 10 hodin týdně a k tomu full time, tak jasně že v denní práci musím na ošetřovačku, ale večer dal můžu ťukat na kompu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
9.11.20 15:58

@Adka29 Brigáda vyloučená není, ale měla by být mimo tvou běžnou pracovní dobu nebo třeba z domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
9.11.20 17:49
@cecetka píše:
Pise, ze dcera je nemocna, takze klasicke OCR.

Jsem nějak nepostřehla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41152
9.11.20 17:55
@cecetka píše:
Takovych diskusi se tady vice. Kdyz jsem kdysi napsala to, co ty, dostala jsem v diskusi dobrou sodu :lol: :lol: :lol:
Ano, jsem blba. Kdyz jsem mela nemocne decko a OCR, byla jsem s nim doma:

a když by měla brigádu o víkendu, kdy je s dítkem doma otec dítěte? když za ty dny nebude vyplácena očr, tak nevidím důvod, proč by nemohla jít makat, ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16201
9.11.20 18:08
@Svistice píše:
@Adka29 Můžeš jít pracovat i normálně do svojí práce. V papíře na OČR se ten den uvede jako odpracovaný.Pokud Ti jde o to, jak očůrat systém (jako být u zaměstnavatele na placeném OČR a v ten samý den mít ještě extra příjem z brigády bokem), tak to doufám nejde.

To víš, že to jde. V některých případech zcela oprávněně - např. nemůže člověk do hlavního zaměstnání v čase 8-16h, ale večer zpracovat účetnictví na DPP/DPČ (koneckonců i na další HPP) může, tak nevidím důvod, proč tuto ekonomickou aktivitu po dobu nemoci dítěte zastavit.
V některých případech to je opravdu očůrávání systému - zaměstnanec dělá stejnou práci, jen třeba večer a ne přes den, ale ofiko je na OČR a se zaměstnavatelem má uzavřenou DPP např. na úklid, a dostane peníze na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat