Můžu při OČR chodit do práce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dobrý den, som samozivitelka a som s dcerou na OCR přetoze je chora. Chcem sa spítať môžem ist niekde na brigádu Ked som na spominanej OCR a dceru by strážil priatel?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já myslím, že ano.Teda pokud dostaneš peníze na ruku. Pokud budou oficiálně proplacené, dny, kdy jsi byla na brigádě musíš uvést do listu na OČR, ty dny ti neproplatí ošetřovné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adka29 píše:
Dobrý den, som samozivitelka a som s dcerou na OCR přetoze je chora. Chcem sa spítať môžem ist niekde na brigádu Ked som na spominanej OCR a dceru by strážil priatel?
Můžeš, nevyplatí se těch prvních 16 dnů, protože ty jsou placené tím ocr. Příklad :měsíc jsem na ocr, od 10.-16. chodím do práce, sociálka proplatí jen za 1.-9..Od 17. máš sice omluvenku z práce, ale peníze žádné. Ty se spíš ptáš, jestli to někdo zjistí, že jsi na brigádě a hlavní poměr je aktuálně na ocr a to nevím jak je. Kontroly nechodí a pracovat se může.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže pro stávajícího zaměstnavatele budeš na OČR a jinam půjdeš na brigádu?
Divný ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AjaF píše:
Divný ne?
No takhle se ochcavaj dávky
jako samožíva navíc 16 dní místo 9 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adka29 Můžeš jít pracovat i normálně do svojí práce. V papíře na OČR se ten den uvede jako odpracovaný.
Pokud Ti jde o to, jak očůrat systém (jako být u zaměstnavatele na placeném OČR a v ten samý den mít ještě extra příjem z brigády bokem), tak to doufám nejde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bubla Bůčková píše:
No takhle se ochcavaj dávkyjako samožíva navíc 16 dní místo 9
Teď platí režim krizového ošetřovného. Takže z důvodu zavření školy bez limitu něch 9/16 dnů a 70% mzdy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AjaF píše:
Divný ne?
Takovych diskusi se tady vice. Kdyz jsem kdysi napsala to, co ty, dostala jsem v diskusi dobrou sodu
![]()
Ano, jsem blba. Kdyz jsem mela nemocne decko a OCR, byla jsem s nim doma ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice píše:
Teď platí režim krizového ošetřovného. Takže z důvodu zavření školy bez limitu něch 9/16 dnů a 70% mzdy.
Pise, ze dcera je nemocna, takze klasicke OCR.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice píše:
@Adka29 Můžeš jít pracovat i normálně do svojí práce. V papíře na OČR se ten den uvede jako odpracovaný.Pokud Ti jde o to, jak očůrat systém (jako být u zaměstnavatele na placeném OČR a v ten samý den mít ještě extra příjem z brigády bokem), tak to doufám nejde.
Proč by to nešlo, když budu mít například brigádu korekce textu z domu na 10 hodin týdně a k tomu full time, tak jasně že v denní práci musím na ošetřovačku, ale večer dal můžu ťukat na kompu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adka29 Brigáda vyloučená není, ale měla by být mimo tvou běžnou pracovní dobu nebo třeba z domu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cecetka píše:
Pise, ze dcera je nemocna, takze klasicke OCR.
Jsem nějak nepostřehla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cecetka píše:
Takovych diskusi se tady vice. Kdyz jsem kdysi napsala to, co ty, dostala jsem v diskusi dobrou sodu![]()
![]()
Ano, jsem blba. Kdyz jsem mela nemocne decko a OCR, byla jsem s nim doma:
a když by měla brigádu o víkendu, kdy je s dítkem doma otec dítěte? když za ty dny nebude vyplácena očr, tak nevidím důvod, proč by nemohla jít makat, ne? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice píše:
@Adka29 Můžeš jít pracovat i normálně do svojí práce. V papíře na OČR se ten den uvede jako odpracovaný.Pokud Ti jde o to, jak očůrat systém (jako být u zaměstnavatele na placeném OČR a v ten samý den mít ještě extra příjem z brigády bokem), tak to doufám nejde.
To víš, že to jde. V některých případech zcela oprávněně - např. nemůže člověk do hlavního zaměstnání v čase 8-16h, ale večer zpracovat účetnictví na DPP/DPČ (koneckonců i na další HPP) může, tak nevidím důvod, proč tuto ekonomickou aktivitu po dobu nemoci dítěte zastavit.
V některých případech to je opravdu očůrávání systému - zaměstnanec dělá stejnou práci, jen třeba večer a ne přes den, ale ofiko je na OČR a se zaměstnavatelem má uzavřenou DPP např. na úklid, a dostane peníze na to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit