Můžu při OČR chodit do práce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Z.jev píše:
No hele, když jsou doktoři ochotní psát očr na zdravé dítě, protože je nemocná matka a očr vyjde líp než neschopenka, tak tohle je proti tomu prkotina. A to ještě dost často to dítě chodí do školky/školy, aby maminka měla klid na léčení
A tohle jde jo?
tvl ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pet19 píše:
A tohle jde jo?tvl
Jo, jde a dělá se to celkem často, stačí si pročíst pár diskuzí. To považuju za větší podvod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 spíš mi přijde prazvláštní ze dítě potrebuje být jeste doma ale ze zákona na vyleceni máš devet dni. A zároveň si matka muze nechat napsat ošetřování na dítě poslat ho do školky a léčit si chripku.
vlastně mě to neprekvapuje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pet19 Ale ona si ho nemuze nechat napsat, to je etejny jako kdybys psala, ze se tu mize krast, taky nemuze, i kdyz to nekteri delaji. A jinak nemas ze zakona na vyleceni 9 dni, na vyleceni mas jak dlouho bude potreba, pouze 9 dni bude placenych, coz je rozdil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám pocit
@j.a.n.i1 píše:
@pet19 A mas pocit, ze ti stat musi platit uplne vsechno?
Pokud stát platí lidem, kteří nikdy nepracovali a pracovat nebudou, nebylo by lepší, aby zaplatil pracujícímu rodiči ošetřované dítěte, po dobu, jakou je nutné a ne pouhých 9 dní u všech stejně???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PavlínaG Ne, nebylo by to lepsi, lepsi by bylo, kdyby stat mene prerozdeloval a kazdy byl vic odpovedny sám za sebe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dnes mě dr zarazila výrokem, že s očr se nemůže chodit do práce? marně hledám na netu, a nemůžu najít. Na zadní straně je vyloženě kolonka pro zaměstnavatele, kde se dají vypsat dny, kdy je zam. v práci i přes očr.
jak to tedy je?
díky
V.
- Citovat
- Upravit
Můžeš jít do práce, ty dny se vyznačí a nedostaneš za ně ošetřovné, ale normálně plat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš píše:
Můžeš jít do práce, ty dny se vyznačí a nedostaneš za ně ošetřovné, ale normálně plat.
díky, to jsem si myslela. V.
- Citovat
- Upravit
@j.a.n.i1 Ahoj mám dotaz. Platí ta možnost přerušení OČR nadále. Mám OČR, jeden den mi můžou hlídat rodiče a já bych šla do práce s tím, že další den bych zase potřebovala být doma. V práci mi tvrdí, že to je od července jinak a toto už neplatí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aspera píše:
@j.a.n.i1 Ahoj mám dotaz. Platí ta možnost přerušení OČR nadále. Mám OČR, jeden den mi můžou hlídat rodiče a já bych šla do práce s tím, že další den bych zase potřebovala být doma. V práci mi tvrdí, že to je od července jinak a toto už neplatí.
V srpnu jsem kombinovala OČR s chozením do práce a nikdo neměl žádný problém, ani ČSSZ
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano jde to
pozor ale, ze těch 10 kalendářních dni běží od prvniho dne. Bez ohledu na to zda mezitím jdete do prace😃
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pet19 Ne 10, ale 9, a pro samoživitelky 16 kalendářních dnů ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojte. Rozumim, ze pri OCR lze chodit do prace v nutnem pripade a pokud je hlidani. Jde mi spis o to… jasny, cely den je jasny, bud OCR nebo plat, ale pokud budu napr. pulden jen? Tak i tak OSSZ nevyplati nic? Jak to je. Dekuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit