Můžu při OČR chodit do práce?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5072
24.1.19 09:54
@hipisek84 píše:
@eumedon :roll: Nemoc ditete bohuzel trva dele nez 9 dni… Ale jasne, takze proste ocr 9 dni.

OČR trvá tak dlouho, jak je potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
24.1.19 09:57

@Luboš P Ano. Ale asi vis, co jsem chtěla rict. Ocr trva po dobu nemoci, proplaceno je 9 dni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
25.2.19 14:59

Ozivuji diskuzi

Dobry den,
Syn je nemocny ocr běží dnes osmy den. Ctvrty a pátý den jsem byla v praci. Muzu byt tedy jeste doma a dle hlidani jit do práce? Jakoze ocr bude ukonceno po 14 dnech z toho sest dni v praci. Ossz zaplati jen těch devet, zbytek v praci? Nebo mezi tim potrebuji ukonceni po deviti dnech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
25.2.19 15:01

@pet19 Placených je pořád prvních 9 dní - jenom dny, kdy jsi byla v práci platí zaměstnavatel. Tím, že jsi byla v práci se OČR nepřerušuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
25.2.19 15:07

Aha, takze si mám spíš nechat prodloužit nebo vypsat nove ocr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
25.2.19 15:37

@pet19 Je to tak, že očr se proplácí v prvních 9 dnech nemoci, takže sociálka ti zaplatí 7 dnů a v práci 2. Je možnost na jeden den očr přerušit a pak vypsat novou nebo zůstat na jedné očr a mít to neplacené, což je nejčastější řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
25.2.19 15:52
@pet19 píše:
Aha, takze si mám spíš nechat prodloužit nebo vypsat nove ocr?

Pokud to chceš mít dál placené, musíš OČR ukončit, nastoupit aspoň na den do práce a pak nechat vypsat nové. Samozřejmě můžeš zůstat dál doma na to původní, ale už to bude neplacené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101533
25.2.19 16:35
@Z.jev píše:
Pokud to chceš mít dál placené, musíš OČR ukončit, nastoupit aspoň na den do práce a pak nechat vypsat nové. Samozřejmě můžeš zůstat dál doma na to původní, ale už to bude neplacené

No, tohle je ale podvod, na jednu nemoc muze byt jen jednou placene ocr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.19 17:43
@Z.jev píše:

Malý měl teď neštovice a doktorka říkala, že i když nastoupim na den do práce, tak stejně mi proplati jen 9 dní na jednu nemoc.

• Citovat
  • Upravit
3429
25.2.19 17:44
@j.a.n.i1 píše:
No, tohle je ale podvod, na jednu nemoc muze byt jen jednou placene ocr.

Pokud vím, pokud se ošetřovaný uzdraví a za den znovu onemocní, je nárok na OČR znovu. Jenom musí být doktor ochotný to takto napsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101533
25.2.19 17:45
@Z.jev píše:
Pokud vím, pokud se ošetřovaný uzdraví a za den znovu onemocní, je nárok na OČR znovu. Jenom musí být doktor ochotný to takto napsat.

Ano, doktor musí být ochoten podvádět… tím tedy netvrdím, že se někdy nemůže stát, že se dítko vyléčí a vzápětí onemocní něčím jiným, ale to není popisovaný případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101533
25.2.19 17:46
@Anonymní píše:
Malý měl teď neštovice a doktorka říkala, že i když nastoupim na den do práce, tak stejně mi proplati jen 9 dní na jednu nemoc.

Ano, je to tak, to by si doktorka musela vymyslet, že neštovice už jsou vyléčené a dostal plácnu angínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
25.2.19 17:54
@j.a.n.i1 píše:
Ano, doktor musí být ochoten podvádět… tím tedy netvrdím, že se někdy nemůže stát, že se dítko vyléčí a vzápětí onemocní něčím jiným, ale to není popisovaný případ.

No hele, když jsou doktoři ochotní psát očr na zdravé dítě, protože je nemocná matka a očr vyjde líp než neschopenka, tak tohle je proti tomu prkotina. A to ještě dost často to dítě chodí do školky/školy, aby maminka měla klid na léčení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
26.2.19 08:59

Takze kdyz ma dite neštovice tak zakon rika devět dni, i když vam každý řekne ze s nim mate byt doma dva tydny. :think: jako zadarmo jo :nevim: no to je super. Je to moje první zkusennost a super teda :D :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
26.2.19 09:01

Takze kdyz ma dite neštovice tak zakon rika devět dni, i když vam každý řekne ze s nim mate byt doma dva tydny. :think: jako zadarmo jo :nevim: no to je super. Je to moje první zkusennost a super teda :D :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat