Můžu při OČR chodit do práce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Můžu při OČR chodit do práce?
Holky, jsem na OČR, ale potřebovala bych na den až dva do práce (vyřídit nějaké papíry, které nepočkají, vzít si další práci domů, ap.) Je to legální, na 1-2 dny sehnat hlídání, pracovat a pak normálně pokračovat v OČR? A jak to pak prakticky funguje? Máte některá zkušenost? Díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@LL ano, můžeš při očr chodit do práce - ty dny se Ti pak odečtou - budeš je mít zaplacené jako normální práci. Dělala jsem to stejně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, je to možné. Dny, kdy budeš v práci se ale započítávají do celkové délky OČR (9 dnů nebo samozivitelka 14 dnů). Při ukončení OČR a odevzdání papíru v práci se tam akorát vyplní, které dny si odpracovala. Za ty dostaneš klasický plat a ne ošetřovné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky za příspěvky a za vysvětlení. Takže to nikde nehlásím, u doktora nebo na OSSZ. Prostě až si v práci budu vypisovat výkaz, tak do toho konkrétního dne OČR neuvedu, ale normálně docházku. A nepíše se to pak nějak na ten ukončovací papír OČR, které vystavuje lékař a odevzdává se do práce?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LL píše se to i z druhé strany ukončení očr…dny, které si pracovala tam vypíšeš
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A myslíte, že by šlo takhle zaskočit do práce jen na pár hodin denně. Udělat to nejnutnější a mazat domů. Pořád mi poběží ošetřovák a v práci jako by nebudu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj vsem,obnovuji diskuzi.Mam stejny dotaz jako zakladatelka.Muze se jit pri ocr do prace na jeden,dva dny?Mate prosim nekdo cerstvou zkusenost?Potrebuji dodelat resty v praci a nevim,zda to takto jde.Dekuji vsem za postrehy a preji hezky vecer. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lachtanice86 píše:
@MonikaN.89 můžeš ale ty dny musíš vypsat dozadu na očr.
přesně tak. Za ty dny budeš pobírat normální mzdu u zaměstnavatele (nebudeš na OČR) a ostatní dny naopak vykážeš jako OČR a bude zaplaceno sociálkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obnovuji. Omlouvam se za asi stupidni dotaz, ale kdyz pujdu pri ocr do prace, tak se temi dny to ocr jakoby „prodluzuje“. Nebo kdyz pujdu do prace napr. 7 a 8 den ocr, tak stejne proplaceni ocr konci ten 9ty den? Dekuji moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hipisek84 píše:
Obnovuji. Omlouvam se za asi stupidni dotaz, ale kdyz pujdu pri ocr do prace, tak se temi dny to ocr jakoby „prodluzuje“.
Leda by se tím prodloužila nemoc ošetřovaného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zákon 187/2006 Sb. § 40
(3) Běh podpůrčí doby u ošetřovného se staví po dobu poskytování zdravotních služeb ošetřované osobě u poskytovatele lůžkové péče.
Já si to vykládám, že po dobu zaměstnání 7. a 8. den podpůrčí doba běží, ale protože dostanete mzdu, tak na ošetřovné nárok nemáte. Za 9. den by ošetřovné být mělo. Tedy dostanete zaplaceno jen 7 dní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon
Nemoc ditete bohuzel trva dele nez 9 dni… Ale jasne, takze proste ocr 9 dni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit