Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Potřebuji poradit ohledně rýmy.
Mám šílenou rýmu, přes den se to dá, ale v noci je to hrůza, nemůžu spát, jak mám ucpaný nos
nechci si kapat do nosu obyč. kapky jako olynth atd…ale mám doma ještě vincentku, ale nemám kní letáček, tak nevím, zda ji můžu použít. Jsem ve 33tt. Děkuji za odpovědi ![]()
Určitě jí můžeš, tedka jsem jí taky používala, též jsem měla rýmu jak pes ![]()
Jo jo vincentku můžeš, ale moc si od toho neslibuj, mě nepomohla nikdy, ani žádné mořské vody jako Quix atd. Jediné nosní kapky, které jako těhotná či kojící můžeš (je to na nich psáno) je bylinkový Pinosol, a ten je taky tak nějak k ničemu
Stani PS: já jsem si stejně vždycky musela nějaký ten nasivin - i když třeba jen dětský dát…
@hofka píše:
Jasně, je to i na lahvi napsané.
Koukám teda a nic tam psané není, pouze nosní sprej a k prevenci nosní sliznice, viz. příbalový leták a jak jsem psala, ten už nemám.
Můžeš..já ji používala po porodu a nepomohla ani trochu. Zlatej Olynth ![]()
Můžeš, na rýmu mi přijde to nejlepší a není drahá
Před týdnem jsem měla rýmu a po 3 dnech jsem byla zdravá ![]()
Já bych se olynthu nebo nasivinu nebála. Vždyť je to jen lokální a když si nebudeš stříkat několikrát denně…
Tak Vincenka se pri ryme nepouziva na uvolneni nosu, ale spis pomaha regenerovat a zvlhcovat nosni sliznici, stejne tak vsechny morske vody, Sterimary atd..Ale nejaky ten Olynth nebo Nasivin bych se v tehotenstvi nijak nebala pouzit, alespon na noc.Ja bezne pouzivam detsky a spolehlive mi noc uvolni na dlouhou dobu.
Já normálně používala Otrivin, jinak Vincentku určitě můžeš a můžou ji potom i kojenci když mají rýmu
@wamp píše:
Koukám teda a nic tam psané není, pouze nosní sprej a k prevenci nosní sliznice, viz. příbalový leták a jak jsem psala, ten už nemám.
„jako přírodní doplněk výživy pro sportovce, děti, těhotné ženy…“.. více informací na webu (emimino mi ho nechce pustit do diskuze, ale ten není problém najít). Doporučuje se i ke kloktání, je to dobrý na zdravý zuby, kor v těhotenství.