Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj, už jste někdo pral dětské botičky, capacky? Dostali jsme krasne botky, ale strasne smrdej zatuchlinou…popr.na kolik byste je prali? A muzu k tomu prihodit i panenku, co ma hadrove brisko, jinak gumovy ruce, nohy a hlavu? Dekuju za radu ![]()
Hoď sem foto. Já látkový capáčky peru na 40, panenky taky. Záleží, co to je za matroš.
@vtipna záleží, co to jsou za capáčky a z jak kvalitní jsou kůže. Já jsem třeba prala levné Capiki a úplně je to zničilo - zkrabatěly, odloupala se barva z kůže, staly se nepoužitelné. Dadoos jsem prala a pokaždé bez sebemenší újmy - neperu teda ty samé boty nijak často, většinou jen po sezóně, poté, co je jedno dítě donosí a já chci schovat pro mladší nebo předtím, než je chci prodat.
Co je to za materiál? Panenku bych klidně přihodila ty sme prali každou chvíli ![]()
@vtipna Panenku bych vyprala, capáčky pokud jsou látkové tak taky, pokud jsou kožené, tak asi ne.
Šetrnější je vyprat je v ruce. Kůže sice ztvrdne, ale jinak je člověk nevyčistí ![]()
@vtipna látkový bych vyprala, ale na nižší stupeň aby se případně nesrazily
Prosim o radu. Koupili jsme kozene capacky Capiki, jsou super az na ten sileny smrad. Smrdi opravdu hrozne, pouzivame je teda na ven a malemu z nich silene smrdi ponozky i nozicky. Neumim si teda predstavit kdyby je nosil uvnitr
Prosim nevite nekdo co s tim? Vyvetrat to nejde, premyslim zda pomuze kdyz je vyperu v ruce, ale zas aby se mi nerozpadly a zda to vubev pomuze ![]()
@Aqualinea Tak pokud se rozpadnou, tak je to jedno, protože něco takového bych na nohu dítěti nedala…takže buď zkusit vyprat nebo vyhodit…
Ja bych se bála, že ta kůže ztvrdne a popraská. Já bych je prát nezkoušela, případně se poradit v obuvi, zda na to není nějaký přípravek.
@Aqualinea urcite je neper, cim mohou smrdet, to mi nejde do hlavy, kuze smrdi specificky, spise teda voni ![]()