My jsme se pokakakali

Anonymni
27.12.08 22:04

My jsme se pokakakali

Přijde vám taky trapný, když maminky mluví o svém dítěti v množném čísle? Jako by to nebyla samostatná osobnost, přide mě to docela úchylný. Jsem své dítě i bříšku vnímala jako „samostatného jedince“ :D .
Jsme se pokakali, máme prdíky, jsme nemocní...... 8O 8O když to slyším připadám si trapně za tu maminu.
Asi mě tu ukrkají, ale svoje dítě mám ráda, jen to není nějaký můj ocásek.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
27.12.08 22:06

Opravuju pokakali :oops:

• Citovat
  • Upravit
17675
27.12.08 22:08

Na vetu me matky „jsme se vykakaly,maminko“ odpovidam zhnusene „Obě?“ … parkrat to stacilo,uz to neopakuje :)

Ano,prijde mi to trapny, JA bliju, ONA blije. Kazda zvlast a v jiny cas. Nevim,proc bysme mely MY blit. :roll:

Ale lidi nepredelas :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
27.12.08 22:11

Tak já mykám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
27.12.08 22:15

Mě by zajímalo proč to tak je… Jestli je to tím, jak je člověk jednu dobu dva v jednom a proto má pocit, že je MY a ne JÁ a ON nebo ONA. Já to tak teda zatím nemám, ale je to i tím, že mě to používání plurálu vadí, takže jej nepoužívám a pokud bych jej použila, tak si asi vrazím :-). Hrozně mi to vadilo u mé kamarádky, která to používala i ve spojení se psem.....říkala tedy „už jsme přibrali“ apod. a když právě jednou řekla „už jsme udělaly bobek“, tak jsem taky řekla „Obě?“, ona to ovšem vůbec nezaregistrovala, jak tím psem (a bobkem :-)) byla okouzlena :-))) Celkem vtipné :-). Jenže mě třeba vadí i zdrobňování a šišlání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
27.12.08 22:18

Taky mi to prijde divny, ale obcas to pouzivam :lol: teda ne ze jsme se pokakaly (hehe ;-)), ale treba ze jdem jist, na plavani, jsme nemocne atd. Spis vlastne v situacich, kdy se to tyka nas obou. Maminky ktere vyhradne mykaji nechapu, nekdy je to az protivne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
27.12.08 22:19

Suviku - zrovna jsem chtěla napsat v podstatě totéž! :D Ty už máš krásný metříi ikonku :wink: :D .
Já sice ještě mimčo nemám, ale doufám, že až budu mít, takhle neskončím :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
27.12.08 22:20

Hanucho ono „my jdeme na plavani“ je neco jineho nez „my uz jsme taaaakhle sikovni,protoze se umime MOCINKY krasne usmivat“ :poblion: prijde mi pak,ze ta matka dela z toho decka spis pitomce, o tom,jak je pohlizeno na ni , nemluvim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7890
27.12.08 22:26

Jak psaly holky přede mnou - občas to v některých situacích použiju, ale kadíme opravdu každý zvlášť :wink: Nicméně u jiných mamin mi to ani nevadí, většinou rozumím, co sdělují :-) ...... ale co fakt nemůžu je TULENÍ a MIMÍSEK :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.12.08 22:27

Tak to je dobré s tím psem :D :D :D :D nemám co dodat. Nejsem na emiminu přihlášená, jen občas nakouknu a právě dnes mě moje kamarádka s tím tak nas… pohádali jsem se. Tak jsem ráda, že nejsem sama. Nebyla mě schopná vysvětlit proč to vlastně dělá, prý je tak zvyklá :roll: :roll: :roll:

• Citovat
  • Upravit
10813
27.12.08 22:29

na otazku kolik vazite( chlap v obchode s detskymi vecmi- rec byla o plavkach) jsem rekla- no malicka 9 a kolik ja to vam nereknu- a byl klid- ale taky mi to vadi a nedelam to- nicmene fakt jsem si uvedomila ze to nedelaji jen matky ale daleko vic me to desi u chlapu- vcetne toho ze sjem na detskem hristi slysela udealme"čisti čisti" rozumej- ocistis si ruce… a podobne hovadinky- nechapu ani mluveni v pluralu ani sislani umocnene na druhou.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
27.12.08 22:30

Nazdárek,
tak Mykání, jak to tu někdo hezky nazval, přímo nesnáším. Dávám si na to pozor, ale musím přiznat, že ačkoliv se hodně snažím, tak mi to párkrát ulítlo. Většinou, když jsem se bavila s nějakou takovou maminkou. Občas vážně něco děláte společně tak to jinak říct nejde, ale někdo to pochopí právě tak, že jste padlí na hlavu. Ale ve chvíli kdy se mě někdo ptá, kolik vážíte, copak už papáte, atd…tak šílím. Hlavně tchýně. Ta to dokáže říct tak sladkým, teninkým a vysokým hláskem, že Nastěnka by mohla závidět.
Mějte se M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
27.12.08 22:30

Mluvíte mi z duše. Já to tak nesnáším!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MY už jsme naštěstí velké, takže už to neslýchám tak často, ale je to hrůza.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
27.12.08 22:32

Suviku - mne to teda taky vadilo uz pred tehu a rikala jsem si, ze JA tohle rozhodne pouzivat nebudu, ale kdyz tak mluvi vsechny tve spolumatky kamaradky, tak se nakazis ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
27.12.08 22:33

Třeba ti pak Borisko hrábne, co ty víš :wink: :lol: , však náš pojem přece, vymlasknutí mozku :-). Ne, já myslím, že na to člověk musí být nátura, někdo to tak používá a divný mu to nepřijde… :-)

Jinak mě se zase hezky hodí ta tvoje ikonka k tobě a taky co vyjadřuje :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová