Mýdlový sliz

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2977
1.6.10 11:39

Mýdlový sliz - poraďte

Rozhodla jsem se, že začnu prát v mýdlovém slizu. Sliz mám hotový. Někdě jsem přečetla, že se nejprve musí vyčistit pračka (octovou vyvářkou) a taky prý pokud nechci, aby mi prádlo sešedlo po předchozím praní v prášku, tak mám dávat do předpýrky prací sodu.
No jo jenže mýdlový sliz se má dávat do bubnu a ne do přihrádky, tak teď nevím jak to zaonačit s tou předpýrkou, protože bych musela nejprve nechat doběhnout předpýrku jen se sodou a pak znova pračku otevřít a dát jen sliz na hlavní praní? Jak jste to řešili vy?
Jo a kolik té sody tam mám na předpýrku vlastně dát?

nechce se mi to pravovat všude, tak se omlouvám za hrubku
předpýrka = předpírka :oops:

Příspěvek upraven 01.06.10 v 11:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5173
1.6.10 11:42

ahoj já jsem v něm prala cca 2 roky a naprostá spokojenost :palec: pračku jsem na to předtím nijak nepřipravovala :wink: aa sliz jsem dávala normálně do přihrátky a vše bylo ok :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
954
1.6.10 11:46

Taky používám příležitostně sliz, pračku jsem nijak zvlášť nečistila, octem ji projíždím celkem pravidelně kvůli vodnímu kameni. Jinak sliz jsem taky dávala do povětšinou přihrádky, do bubnu jen vyjímečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
1.6.10 11:54

Taky o slizu uvažuju, ani jsem nevěděla, že se má na to pračka nějak „připravit“ 8-o Myslíte teda, že neva, když ve stejné pračce pereme 3 a druhé 2 osoby používají prášek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
1.6.10 11:59
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
1.6.10 12:05

já taky peru ve slizu teda jen látkové plenky a taky jsem nesyšela o nějakém čištění pračky :nevim: dávám normoč do bubnu…ikdyž je fakt že pak peru normálně s prac.práškem a práškem na odst.vodního kamene :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5139
1.6.10 12:19

Co to je mýdlový sliz???? 8-o 8-o 8-o 8-o 8-o :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
2.8.10 18:03

Ahoj holky, dnes jsem si dělala mýdlový sliz - poprvé. Přesně dle návodu. Ale nezhoustlo mi to. Kde jsem udělala chybu: Máte s tím někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
3.8.10 13:34

Nattallia - Mýdlový sliz je prací prostředek, doma udělaný z mýdla, prací sody a vody. Je to ekologické praní a vhodné pro exematiky, protože se snadněji vymáchá.

lemaz - mě to zhoustlo hned napoprvé, tak nevím, v čem je chyba. Měla jsi dost teplou vodu? Kolik jsi tam davala sody a kolik vody?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
3.8.10 21:45

Tak nakonec to zhoustlo, ale trvalo to pěkně dlouho. Nechtělo to stydnout :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
30.8.10 22:00

Holky, mně to naopak zhoustlo hrozně moc, konzistencí to připomíná takové tuhé želé. Je to špatně? Nebo mám třeba dávkovat menší množství?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
30.8.10 22:02

Mě zhoustne takhle pokaždé, přidám trochu vody a promíchám metličkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
18.3.11 13:40

Ahoj holky,
potřebuji akutní pomoc :-)
Chystám se dělat mýdlový sliz a koupila jsem sodu na praná - kalcinovanou (300g) Na obalu je napsáno, že na 10L je 8g sody. Není to nějak málo na mýdlový sliz?? Buu dělat 10l.
Děkuji předem za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5044
18.3.11 14:27

Já dávám sliz taky do přihrádky, jenom pozor, abys tam nedala velký kus vcelku. Jednou mi to ucpalo trubku a voda tekla šuplíkem ven :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13731
18.3.11 15:40

Majo ten návod na obalu sody není na výrobu slizu :wink:
Já dávám cca na 10 litrů asi tak kelímek od jogurtu sody. Dřív jsem dávala víc, potom jsem z toho měla takové tužší „želé“, ale měla jsem pak hrozně tvrdé plíny. Teď dávám míň a je to lepší :wink:

Někdy ho dávám do bubnu, někdy do přihrádky, taky vždyck kontroluju, aby odtekl, případně ho trochu rozkvrdlám rukou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný