Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Rozhodla jsem se, že začnu prát v mýdlovém slizu. Sliz mám hotový. Někdě jsem přečetla, že se nejprve musí vyčistit pračka (octovou vyvářkou) a taky prý pokud nechci, aby mi prádlo sešedlo po předchozím praní v prášku, tak mám dávat do předpýrky prací sodu.
No jo jenže mýdlový sliz se má dávat do bubnu a ne do přihrádky, tak teď nevím jak to zaonačit s tou předpýrkou, protože bych musela nejprve nechat doběhnout předpýrku jen se sodou a pak znova pračku otevřít a dát jen sliz na hlavní praní? Jak jste to řešili vy?
Jo a kolik té sody tam mám na předpýrku vlastně dát?
nechce se mi to pravovat všude, tak se omlouvám za hrubku
předpýrka = předpírka ![]()
Příspěvek upraven 01.06.10 v 11:51
ahoj já jsem v něm prala cca 2 roky a naprostá spokojenost
pračku jsem na to předtím nijak nepřipravovala
aa sliz jsem dávala normálně do přihrátky a vše bylo ok ![]()
Taky používám příležitostně sliz, pračku jsem nijak zvlášť nečistila, octem ji projíždím celkem pravidelně kvůli vodnímu kameni. Jinak sliz jsem taky dávala do povětšinou přihrádky, do bubnu jen vyjímečně.
Taky o slizu uvažuju, ani jsem nevěděla, že se má na to pračka nějak „připravit“
Myslíte teda, že neva, když ve stejné pračce pereme 3 a druhé 2 osoby používají prášek?
nu já to četla tady na dvou zdrojích:
http://www.mimibazar.cz/navod.php?…
http://www.schidlo.cz/…elke-pradlo/
já taky peru ve slizu teda jen látkové plenky a taky jsem nesyšela o nějakém čištění pračky
dávám normoč do bubnu…ikdyž je fakt že pak peru normálně s prac.práškem a práškem na odst.vodního kamene ![]()
Ahoj holky, dnes jsem si dělala mýdlový sliz - poprvé. Přesně dle návodu. Ale nezhoustlo mi to. Kde jsem udělala chybu: Máte s tím někdo zkušenost?
Nattallia - Mýdlový sliz je prací prostředek, doma udělaný z mýdla, prací sody a vody. Je to ekologické praní a vhodné pro exematiky, protože se snadněji vymáchá.
lemaz - mě to zhoustlo hned napoprvé, tak nevím, v čem je chyba. Měla jsi dost teplou vodu? Kolik jsi tam davala sody a kolik vody?
Tak nakonec to zhoustlo, ale trvalo to pěkně dlouho. Nechtělo to stydnout ![]()
Holky, mně to naopak zhoustlo hrozně moc, konzistencí to připomíná takové tuhé želé. Je to špatně? Nebo mám třeba dávkovat menší množství?
Mě zhoustne takhle pokaždé, přidám trochu vody a promíchám metličkou.
Ahoj holky,
potřebuji akutní pomoc ![]()
Chystám se dělat mýdlový sliz a koupila jsem sodu na praná - kalcinovanou (300g) Na obalu je napsáno, že na 10L je 8g sody. Není to nějak málo na mýdlový sliz?? Buu dělat 10l.
Děkuji předem za rady.
Já dávám sliz taky do přihrádky, jenom pozor, abys tam nedala velký kus vcelku. Jednou mi to ucpalo trubku a voda tekla šuplíkem ven ![]()
Majo ten návod na obalu sody není na výrobu slizu ![]()
Já dávám cca na 10 litrů asi tak kelímek od jogurtu sody. Dřív jsem dávala víc, potom jsem z toho měla takové tužší „želé“, ale měla jsem pak hrozně tvrdé plíny. Teď dávám míň a je to lepší ![]()
Někdy ho dávám do bubnu, někdy do přihrádky, taky vždyck kontroluju, aby odtekl, případně ho trochu rozkvrdlám rukou.